ما میتوانیم براساس سبکهای متفاوت مدرن و پستمدرن به سمت موضوعاتی در زمینههایی اصیل مانند اسلامی- ایرانی برویم و همینطور انواع مناسبات قدیم ایرانیان را بسازیم. به هرحال جامعه کنونی ایران، ابعاد مختلفی دارد و میتوان موضوعات مختلفی را با نگاهی خلاقانه ساخت و درباره رابطههای گذشته خانوادهها و تفاوتی که با نوع زندگی امروز یافته است با زبان سینما حرف زد. ما باید سراغ بخشهای ارزندهای از گذشته خود برویم که به دلیل مناسبات دنیای مدرن فراموش شده است و در این راه میتوانیم از کشورهایی با همین ساختار بهره بگیریم که تجربه همین شرایط همکیشی سنت و مدرنیته را دارند. مثلا کشور ژاپن را در نظر بگیرید که کماکان با وجود همه پیشرفتهای صنعتی و دستیابی به مظاهر مدرن، سنتهای اصیل خود را حفظ کرده و این نوع روابط را میتوان در آثار سینماییاش جستوجو کرد.
من فکر میکنم همیشه حضور جوانان در هر عرصهای میتواند با موفقیت همراه باشد و کشور نیاز به نیروی جوان دارد. به هر حال باید فضا برای جوانان پیش آید و نسلهای بعد به صحنه بیایند. به هر حال برگزاری جشنواره اگر همراه با برنامهریزی و اهداف مشخصی باشد، میتواند در درازمدت موجب رشد و تعالی سینما شود. به شرطی که دچار شعارزدگی نشود. مهمترین مساله حضور آثاری است که کیفیت برگزاری را بالا میبرد و میتواند موجب ارتقای سینمای ملی ما شود. سبک زندگی اسلامی- ایرانی موضوع خوبی است. به نظر من هر چیزی که موجب شود به گذشتههای خود رجوع کنیم میتواند مفید و ارزنده باشد. بهطور کلی بازگشت به خویشتن زیبا و موثر است. امیدوارم جشنواره خوبی با ارائه آثاری مفید صورت بگیرد و داوران و کارشناسان ارزندهای در این جشنواره حضور داشته باشند.
لزوما برگزاری جشنواره در زمینههای مختلف امر پسندیدهای است بویژه اگر نهادی فرهنگی این مساله را انجام دهد. برگزاری جشنواره در موسسهای با نام شهید آوینی حتما شرایط مناسبی خواهد داشت. من انتظارم از جشنوارهها چیزی فراتر از برگزاری صرف است. همین ایده سبک اسلامی- ایرانی خیلی مهم و ارزنده است به شرطی که ادامه داشته باشد. من امیدوارم جشنوارهای پویا و همراه با آثاری هدفمند را شاهد باشیم و جوانان بتوانند در این زمینه فیلمهای ارزندهای بسازند. سینما در این باره میتواند پیشنهادات ارزندهای بدهد. در گذشته چاردیواری مشخصی برای خانوادههای ایرانی تعریف میشد. امیدوارم برگزاری جشنواره به بازگشت این نوع الگوها کمک کند و ادامه این مسیر جدای از جشنواره باید با ساخت فیلمها میسر شود تا با سرمایهگذاری در ساخت این نوع آثار شاهد فرهنگسازی در جشنواره باشیم.
من خوشحالم که جشنوارهای با این عنوان در پیش است و امیدوارم در مسیر خود بهخوبی گام بردارد. فیلمها و سریالهای ما بهخوبی روایت نمیشود و این به دلیل عدم وجود فیلمنامهای مناسب است. متاسفانه امروز برخلاف گذشته شاهد فیلمها و سریالهایی هستیم که هیچ نشانی از زندگی یک خانواده ایرانی ندارد و مردم هم علاقهای به تماشا مانند گذشته ندارند. سبک زندگی اسلامی-ایرانی متاسفانه امروز در سینمای ایران رعایت نمیشود و اگر هم وجود دارد یا اسلامی نیست یا ایرانی نیست و این مساله را یا باید به حساب جوان بودن سازندگان گذاشت یا در بیاطلاعی آنها که شاید در چنین فضایی نبوده و درکی ندارند. امیدوارم این جشنواره بتواند با موضوع انتخابشدهای که اشاره داشتید موفق عمل کند و از طریق ساخت فیلمها توسط جوانان، آثار خلاقانهای را به مخاطبان ارائه دهد.