برگزاری کنفرانس ننگین برلین (1379 ش)
اجلاس «ایران پس از انتخابات پارلمانی، قوه اصلاح در جمهوری اسلامی ایران» در روز نوزدهم فروردین 1379 ش، در محل خانه فرهنگهای جهان با همکاری این خانه و بنیاد هاینریش بل در شهر برلین آلمان برگزار شد. در این نشست تعدادی از عناصر داخلی شامل نمایندگان گروههای ملی مذهبی و مشخصاً گروهک نهضت آزادی، خیزش زنسالارانه با گرایش فمینیستی، نویسندگان و خبرنگاران روزنامههای زنجیرهای و... شرکت داشتند. از آنجا که این جلسه بیشتر بازتابی سیاسی داشت و علاوه بر به وقوع پیوستن صحنههای زشت و مستهجن در آن، سخنرانانِ ایرانی به صورتهای مختلف ارکان نظام اسلامی و اعتقادات دینی را زیر سوال برده بودند، بهعنوان یک کنفرانس غیر علمی، ضد ارزشی و در مغایرت با اهداف و آرمانهای اسلامی و ملی قلمداد شد. این اجلاس همچنین به علت حضور گروههای چپ افراطی مخالف با برگزاری این نشستها، بسیار متشنج بود به گونهای که سخنرانی میهمانان این همایش، با شعارهایی علیه جمهوری اسلامی ایران و مجموعهای از شعارهای کمونیستی قطع میشد. پخش تلویزیونی بخشهایی از این کنفرانس که در آن، سخنان سخنرانان ایرانی و صحنههای مغایر با شئون اسلامی و انسانی را به نمایش میگذاشت، همگان را در جریان آنچه رخ داده بود، قرار داد. هر چند این نشست در روزهای بعد، با منعِ ورود گروههای افراطی چپ با آرامش برگزار شد اما حضور افرادی از جمهوری اسلامی و بیان اتهامات کذب و افشای این خبر، خشم ملت مسلمان ایران را برانگیخت و در راهپیماییهای متعددی که در کشور برگزار شد، اجلاس برلین بشدت محکوم شد.
ارتحال شیخ «مرتضی انصاری» فقیه و مرجع اعلی در نجف(1281 ق)
شیخمرتضی انصاری شوشتری دزفولی، یکی از نامورترین و پرآوازهترین مراجع عالیقدر تقلید در سدههای اخیر و یکی از محققترین چهرههای علمی و فقهی قرون متأخر به شمار میرود. شیخ مرتضی انصاری در روز عید غدیر 1214 ق در دزفول و از سلاله جابربن عبدالله انصاری به دنیا آمد. وی در 18 سالگی راهی کربلا شد و به تحصیل علوم دینی پرداخت. سپس به نجف اشرف رفت و از محضر درس شیخ موسی کاشفالغطا استفاده برد. ایشان همچنین درکاشان به حلقه درس ملااحمد نراقی راه یافت و زانوی ادب زد. شیخ انصاری در 35 سالگی بار دیگر عازم نجف شد و به تدریس و تالیف پرداخت. صدها شاگرد مجتهد از جمله میرزای شیرازی، شیخ جعفر شوشتری، میرزای رشتی، سیدحسین کوه کمرهای، آخوند خراسانی و... در محضر او پرورش یافته و کتاب مکاسب و فرائدالاصول از جمله آثار مشهور این استاد اعظم است. سرانجام این مرد علم و فضیلت در 67 سالگی به لقای معبود شتافت و در جوار مرقد مطهر امام علی(ع) آرمید.
واگذاری امتیاز «رویتر» به انگلستان(1289 ق)
در نیمه دوم دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، عدهای از خارجیان امتیاز بهرهبرداری از معادن و سایر منابع کشور را تقاضا کردند. نخستین و مهمترین آنها، امتیازی بود که به موجب آن، انحصار ساختمان راهآهن، استخراج معادن و تاسیس بانک ملی به «بارون جولیوس دو رویتر» سرمایهدار انگلیسی اعطا شد. این امتیاز به قدری وسیع بود که اجرای آن برای رویتر نیز مشکل مینمود و دو طرف معاهده بزودی فهمیدند این کار بدون مطالعه دقیق انجام یافته است. بنابراین، این امتیاز بر اثر تاخیر رویتر لغو شد. ولی در سال 1306 ق دولت ایران به پسر رویتر، امتیاز تاسیس بانک را اعطا کرد و وی توانست از بعضی معادن بهرهبرداری کند. این امتیاز در نهایت به تاسیس بانک شاهنشاهی و بانک صنایع و معادن در ایران منتهی شد.