printlogo


کد خبر: 136064تاریخ: 1394/1/19 00:00
تقویم تاریخ

برگزاری کنفرانس ننگین برلین (1379 ش)
اجلاس «ایران پس از انتخابات پارلمانی، قوه اصلاح در جمهوری اسلامی ایران» در روز نوزدهم فروردین 1379 ش، در محل خانه فرهنگ‏های جهان با همکاری این خانه و بنیاد هاینریش بل در شهر برلین آلمان برگزار شد. در این نشست تعدادی از عناصر داخلی شامل نمایندگان گروه‏های ملی مذهبی و مشخصاً گروهک نهضت آزادی، خیزش زن‌سالارانه با گرایش فمینیستی، نویسندگان و خبرنگاران روزنامه‏های زنجیره‏ای و... شرکت داشتند. از آنجا که این جلسه بیشتر بازتابی سیاسی داشت و علاوه بر به وقوع پیوستن صحنه‏های زشت و مستهجن در آن، سخنرانانِ ایرانی به صورت‏های مختلف ارکان نظام اسلامی و اعتقادات دینی را زیر سوال برده بودند، به‌عنوان یک کنفرانس غیر علمی، ضد ارزشی و در مغایرت با اهداف و آرمان‏های اسلامی و ملی قلمداد شد. این اجلاس همچنین به علت حضور گروه‏های چپ افراطی مخالف با برگزاری این نشست‏ها، بسیار متشنج بود به گونه‏ای که سخنرانی میهمانان این همایش، با شعارهایی علیه جمهوری اسلامی ایران و مجموعه‏ای از شعارهای کمونیستی قطع می‏شد. پخش تلویزیونی بخش‏هایی از این کنفرانس که در آن، سخنان سخنرانان ایرانی و صحنه‏های مغایر با شئون اسلامی و انسانی را به نمایش می‏گذاشت، همگان را در جریان آنچه رخ داده بود، قرار داد. هر چند این نشست در روزهای بعد، با منعِ ورود گروه‏های افراطی چپ با آرامش برگزار شد اما حضور افرادی از جمهوری اسلامی و بیان اتهامات کذب و افشای این خبر، خشم ملت مسلمان ایران را برانگیخت و در راهپیمایی‏های متعددی که در کشور برگزار شد، اجلاس برلین بشدت محکوم شد.

ارتحال شیخ «مرتضی انصاری» فقیه و مرجع اعلی در نجف(1281 ق)
شیخ‌مرتضی انصاری شوشتری دزفولی، یکی از نامورترین و پرآوازه‏ترین مراجع عالیقدر تقلید در سده‏های اخیر و یکی از محقق‏ترین چهره‏های علمی و فقهی قرون متأخر به شمار می‏رود. شیخ مرتضی انصاری در روز عید غدیر 1214 ق در دزفول و از سلاله‏ جابربن عبدالله انصاری به دنیا آمد. وی در 18 سالگی راهی کربلا شد و به تحصیل علوم دینی پرداخت. سپس به نجف اشرف رفت و از محضر درس شیخ موسی کاشف‌الغطا استفاده برد. ایشان همچنین درکاشان به حلقه‏ درس ملااحمد نراقی راه یافت و زانوی ادب زد. شیخ انصاری در 35 سالگی بار دیگر عازم نجف شد و به تدریس و تالیف پرداخت. صدها شاگرد مجتهد از جمله میرزای شیرازی، شیخ جعفر شوشتری، میرزای رشتی، سیدحسین کوه کمره‏ای، آخوند خراسانی و... در محضر او پرورش یافته و کتاب مکاسب و فرائدالاصول از جمله آثار مشهور این استاد اعظم است‏. سرانجام این مرد علم و فضیلت در 67 سالگی به لقای معبود شتافت و در جوار مرقد مطهر امام علی(ع) آرمید.

واگذاری امتیاز «رویتر» به انگلستان(1289 ق)
در نیمه‏ دوم دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، عده‏ای از خارجیان امتیاز بهره‏برداری از معادن و سایر منابع کشور را تقاضا کردند. نخستین و مهم‌ترین آنها، امتیازی بود که به موجب آن، انحصار ساختمان راه‌آهن، استخراج معادن و تاسیس بانک ملی به «بارون جولیوس دو رویتر» سرمایه‏دار انگلیسی اعطا شد. این امتیاز به قدری وسیع بود که اجرای آن برای رویتر نیز مشکل می‏نمود و دو طرف معاهده بزودی فهمیدند این کار بدون مطالعه‏ دقیق انجام یافته است. بنابراین، این امتیاز بر اثر تاخیر رویتر لغو شد. ولی در سال 1306 ق دولت ایران به پسر رویتر، امتیاز تاسیس بانک را اعطا کرد و وی توانست از بعضی معادن بهره‏برداری کند. این امتیاز در نهایت به تاسیس بانک شاهنشاهی و بانک صنایع و معادن در ایران منتهی شد.


Page Generated in 0/0074 sec