printlogo


کد خبر: 136158تاریخ: 1394/1/20 00:00
تقویم تاریخ

روز ملی انرژی هسته‌ای
فروردین‌ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فناوری غنی‌سازی اورانیوم و راه‌اندازی یک زنجیره کامل غنی‌سازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاش‌های افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، 20 فروردین‌ماه مقارن با تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هسته‌ای نام گرفت.

قطع رابطه سیاسی ایران با آمریکا (1359 ش)
سلطه بلامنازع آمریکا در ایران از کودتای 28 مرداد 32 به مدت بیش از 25 سال در ایران ادامه داشت و تصویب کاپیتولاسیون و مصونیت برای اتباع آن کشور، دست آنان را در انواع دخالت‏ها باز گذاشته بود. سرانجام پس از اشغال لانه جاسوسی و استعفای دولت موقت، دولت آمریکا دست به اقداماتی علیه ایران زد و در این روز، رابطه دو کشور با حمایت قاطع حضرت امام قطع شد. از آن زمان تاکنون آمریکا علاوه بر قطع روابط سیاسی، توطئه‏های متعددی در عرصه‏های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا کرده و این روند هم‏اکنون نیز ادامه دارد. اما این اقدامات با شکست مواجه شده و بر عزم مردم ایران برای ایستادگی در برابر آمریکا و بر تلاش این ملت برای خودکفایی افزوده است.

شهادت سید شهیدان اهل قلم سیدمرتضی آوینی (1372 ش)
شهید سیدمرتضی آوینی در سال 1326 ش در شهر ری متولد شد و پس از اخذ دیپلم، مدرک فوق‌لیسانس معماری را از دانشگاه تهران گرفت. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به فعالیت در جهاد سازندگی مشغول و عازم روستاها شد. از آن پس به سوی فیلمسازی برای جهاد کشانده شد و بعدها در این گروه، مجموعه فیلم‏های «روایت فتح» را به انجام رسانید. شهید آوینی از سال 1367 به فعالیت در حوزه هنری پرداخت و آثار متعددی را در این زمینه از خود به یادگار گذاشت. شهید از سال 1371 با تأکید مقام معظم رهبری فعالیت دوباره‏ای را در جهت ساخت سری جدید روایت فتح آغاز کرد و همزمان با فعالیت گروه تفحص، تصاویر جدید روایت فتح را ضبط کرد. سیدمرتضی آوینی سرانجام در 20 فروردین 1372، در یکی از فیلمبرداری‏هایی که گروه روایت فتح در منطقه فکه داشت، بر اثر انفجار مین به خیل شهدا پیوست. پیکر پاک آن شهید با حضور مقام معظم رهبری تشییع شد و از جانب معظم‏له، وی «سید شهیدان اهل قلم» نامیده شد. در مراسم تشییع شهید آوینی، حضرت آیت‏الله خامنه‏ای، خود را بزرگ‌ترین داغدار آن عزیز خواندند.

مرگ فتحعلی شاه، دومین شاه قاجار(1250 ق)
فتحعلی شاه قاجار که مدتی در اواخر عمر خود به بیماری دچار شده بود در 19 جمادی‌الثانی 1250 ق پس از حدود 38 سال سلطنت در 68 سالگی در اصفهان درگذشت. جسد او را به قم برده و در آستانه‏ حضرت معصومه به خاک سپردند. فتحعلی شاه در دوران پادشاهی طولانی خود، همواره سرگرم کشمکش با قوای داخلی و خارجی بود و با کمک فرزندان خود بود که توانست بر مشکلات داخلی توفیق یابد. در زمان او جنگ‏های اول و دوم ایران و روسیه روی داد و باعث انعقاد قراردادهای ننگین گلستان و ترکمانچای و جدا شدن سرزمین‏های پهناوری از کشور ایران و الحاق به روسیه شد. فتحعلی شاه در موقع مرگ از ده‏ها زن خود بیش از 105 دختر و پسر و در حدود 600 نوه به یادگار گذاشت. کثرت اولاد او در زمان حیات و پس از خودش، اوضاع اداری مملکت را مشوش کرد و چون هر کدام از این شاهزادگان، دارای دستگاه و روابط بسیاری بودند، از انجام هر ظلمی به مردم، اِبا نمی‏کردند. از طرفی مردم که مورد ستمی قرار می‏گرفتند، چون تجاوزکننده، فرزند شاه بود، در برابر مظالم ایشان، چاره‏ای جز تحمل نداشتند. فتحعلی شاه از اصلاحات خبری نداشت و شاید هرگز به فکر این کار هم نیفتاده بود.


Page Generated in 0/0045 sec