printlogo


کد خبر: 136257تاریخ: 1394/1/23 00:00
اخبار

کارفرماها عامل افزایش تجرد زنان هستند
باید در زمینه سیاست‌های جمعیت نظارت بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم جایگاه خوبی برای زنان در زمینه اشتغال قائل شویم. علی ربیعی،‌ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نمی‌توانیم واقعیت اجتماعی زن را نادیده بگیریم، گفت: آمارها حکایت از این دارد که اشتغال زنان پایین آمده و شرکت‌های خصوصی و خدماتی در توسعه خدمات غالبا زنانه هستند. وی درباره اشتغال زنان مجرد اظهار داشت: به‌طور کلی تجرد زنان در ایران افزایش یافته است که عده‌ای علت این امر را مشکلات ازدواج می‌دانند اما به‌اعتقاد من بسیاری از کارفرمایان بویژه در بخش خصوصی از استخدام نیروی کار غیرمجرد استقبال نمی‌کنند. همین امر باعث می‌شود ما در آینده با زنان مجرد سالمند روبه‌رو شویم که جامعه هیچ آمادگی‌ای برای مقابله با آن ندارد. ربیعی با بیان اینکه حفظ سطح اشتغال زنان و برنامه‌ریزی برای افزایش اشتغال زنان، قانون و محیط کار از مواردی است که باید در سیاستگذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد، گفت: بهبود وضع رفاهی زنان بویژه زنان سرپرست خانوار از جمله مواردی است که باید به آن توجه کنیم.
تورم روستایی 7/13 درصد شد
نرخ تورم مناطق روستایی کشور در اسفند پارسال به 7/13درصد رسید که نسبت به ماه قبل از آن(2/14 درصد) کاهش یافته است. به گزارش مرکز آمار ایران شاخص کل (برمبنای 100=1390) در اسفندماه سال گذشته عدد 216 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل5/0 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 5/13 درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل(9/13درصد) کاهش یافته است. درصد تغییرات شاخص کل نرخ تورم روستایی در 12 ماه منتهی به اسفندماه سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سال 93) 7/13 درصد است که نسبت به تورم 12 ماهه منتهی به بهمن‌ماه سال گذشته (2/14) درصد کاهش یافته است. شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» در این ماه به رقم 238 رسید که نسبت به ماه قبل3/0درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص گروه خوراکی‌ها نسبت به ماه مشابه سال قبل 5/9درصد افزایش نشان می‌دهد و نرخ تورم 12 ماهه این گروه 9 درصد است.
رتبه ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی رتبه جهانی ایران را در شاخص پیچیدگی اقتصادی مورد ارزیابی قرار داد. ایران طبق شاخص پیچیدگی اقتصادی در سال 2012 بین 144 کشور در رتبه صد و دهم جهان و در کنار کشورهایی مانند کامرون، ساحل‌عاج، قطر ، زامبیا ، نیکاراگوآ و الجزایر قرار گرفته است و با آخرین کشورها فاصله چندانی ندارد. رتبه ایران در شاخص پیچیدگی اقتصادی در50 سال اخیر بدتر شده و از رتبه 64 در سال 1964 به رتبه 110 در سال 2012 رسیده است. از سوی دیگر ترکیب صادرات ایران در سال 2012 نشان می دهد که مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران، به‌عنوان یک کشور متکی بر منابع نفتی، نفت خام با سهمی بیش از 70 درصد از کل صادرات کشور سپس فرآورده های نفتی و پتروشیمی و مواد معدنی است. در بخش واردات نیز کالاهای کشاورزی و اساسی و کالاهای دانش بر مانند انواع ماشین‌آلات، داروها و قطعات خودرو، سهم عمده‌ای در واردات کشور دارند. در همین حال رتبه پیچیدگی اقتصادی کشورهای ایران، مصر و پاکستان بدتر شده است.
اقدام غیرقانونی فرودگاه جده
دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی مجوز ندادن فرودگاه جده به فرود هواپیمای ۷۴۷ ایران ایر به بهانه سن بالای آن را غیرقانونی و غیرمنطقی خواند و گفت: ملاک ایمنی هواپیما عمر آن نیست، چراکه در حال حاضر هواپیماهای با عمر ۴۰ سال هم در دنیا پرواز می‌کنند. مقصود اسعدی‌سامانی درباره عدم ارائه مجوز فرودگاه جده به هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ ایران ایر برای فرود در این فرودگاه گفت: برنامه‌های پرواز از قبل تعیین و به مقاصد پروازی نیز اعلام می‌شود که هواپیمایی جمهوری اسلامی نیز این اقدام را انجام داده بود ضمن اینکه این هواپیما در سال گذشته چندین پرواز به جده داشت. وی با اشاره به اینکه مجوز ندادن فرودگاه جده برای فرود هواپیمای ۷۴۷ ایران ایر به بهانه سن بالای آن غیرقانونی و غیرمنطقی است، افزود: برنامه پروازی از قبل در اختیار فرودگاه جده بود و مسؤولان این فرودگاه می‌توانستند قبل از اینکه هواپیما از فرودگاه امام خمینی (ره) تیک‌آف کند موضوع را اعلام کنند بنابراین عدم صدورمجوز در زمان فرود به هواپیمای 747 ایران در فرودگاه جده با انگیزه‌های سیاسی بود و شیطنت آنها را نشان می‌دهد.


Page Generated in 0/0069 sec