printlogo


کد خبر: 136284تاریخ: 1394/1/23 00:00
4 تیم با شانس سه‌گانه در یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان
در انتظار سه‌گانه

مهدی احمدی: بایرن‌مونیخ و یوونتوس برای فتح لیگ‌های داخلی، فقط باید نیمی از امتیازات پیش روی خود را کسب کنند و قهرمانی آنها در لیگ داخلی تقریبا مسجل است. دو تیم بارسلونا و پاری‌سن‌ژرمن که به صورت عجیبی سرنوشت فتح سه‌گانه‌شان به هم گره خورده کار سخت‌تری دارند. سه‌شنبه و چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، برای برخی تیم‌ها، متفاوت از همیشه بود. در آلمان، ایتالیا، فرانسه و چند کشور دیگر، مسابقات جام حذفی در ادواری بسیار حساس برگزار شد؛ نیمه‌نهایی در ایتالیا و فرانسه و یک‌چهارم نهایی در آلمان. در ایتالیا، یووه شکست خانگی بازی رفت مقابل فیورنتینا را جبران کرد و فینالیست شد. در آلمان بایرن‌مونیخ در ضربات پنالتی از پس
بایر لورکوزنی برآمد که با وجود داشتن یکی از بهترین پنالتی‌گیرهای فعلی جهان (برند لنو) برای دومین بار در این فصل یک جام را در ضربات پنالتی از دست داد و در فرانسه، پاری‌سن‌ژرمن در روزی که زلاتان صدمین گلش را برای آنها زد، با پیروزی 1-4 مقابل سن اتین، فینالیست شد. پیش از این نیز بارسلونا در اسپانیا موفق شده بود به فینال جام حذفی صعود کند. در حال حاضر نیمی از 8 تیم حاضر در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان به صورت تئوریک، شانس فتح سه‌گانه (بردن لیگ، جام حذفی و لیگ قهرمانان اروپا طی یک فصل) را دارند.
مطمئن از لیگ
بایرن‌مونیخ و یوونتوس برای فتح لیگ‌های داخلی، فقط باید نیمی از امتیازات پیش روی خود را کسب کنند و قهرمانی آنها در لیگ داخلی تقریبا مسجل است. دو تیم بارسلونا و پاری‌سن‌ژرمن که به صورت عجیبی سرنوشت فتح سه‌گانه‌شان به هم گره خورده کار سخت‌تری دارند. با این وجود، با توجه به صدرنشینی فعلی در لیگ‌های اسپانیا و فرانسه، حداقل ابتکار عمل دست خودشان است. در این بین البته پاری‌سن‌ژرمن خوش‌شانس است که تا پایان فصل، بازی سختی در لوشامپیونا پیش رو ندارد و با هیچ یک از تیم‌های مدعی قهرمانی بازی نخواهد داشت. بارسلونا نیز هرچند مقابل رئال مادرید، تیم دوم جدول، در بازی‌های رفت و برگشت حاضر شده و 4 امتیاز بیش از آنها دارد اما بازی‌های برگشتشان مقابل تیم‌های سوم، چهارم و پنجم فعلی جدول باقی مانده است.
بیشترین شانس
یوونتوس؛ نه؟ شاید در نگاه اول بایرن‌مونیخ از شانس بیشتری برای کسب یا به عبارت بهتر تکرار سه‌گانه بهره‌مند باشد اما در واقعیت شاید این فصل آنها از نیمه‌نهایی دو حذفی پیش‌رویشان بالاتر نروند. در آلمان، بایرن برای فینالیست شدن در دی اف بی‌پوکال، باید از سد دورتموند عبور کند که یک بار اساسی 6 جامه شدن آنها را خراب کرد و در 2012 نیز نقش بسزایی در تبدیل تریپل آنها به 3 نایب‌قهرمانی داشت. اگر هم فینالیست شوند، برنده دیدار وولفسبورگ – آرمینیا (خودتان حدس بزنید) مقابلشان خواهد ایستاد. در سمت مقابل یوونتوس در لیگ قهرمانان به ساده‌ترین قرعه ممکن در یک‌چهارم خورده، در سری آ به اندازه بایرن در آلمان با قهرمانی لیگ فاصله دارد و در فینال جام‌حذفی نیز باید به مصاف لاتزیو برود که با هر متر و معیاری از قرعه نیمه‌نهایی و فینال بایرن‌مونیخ در جام حذفی آلمان ساده‌تر است.
کمترین شانس
بارسلونا؛ باز هم نه؟ با یک توفان فکری معکوس و عینک بدبینی وارد قضیه شوید. اگر قرار باشد یکی از این 4 تیم را انتخاب کنید که در پایان فصل هیچ جامی نمی‌برد انتخاب کدام است؟ بایرن و یوونتوس که یک لیگ در دست دارند. پاری‌سن‌ژرمن هم در فینال جام‌حذفی فرانسه جدا از امتیاز میزبانی، باید مقابل اوسر از لیگ 2 فرانسه بازی کند. پس آنها هم با احتمال بالا یک جام حذفی می‌برند. اما بارسلونا چطور؟ آنها در لیگ به خانه سویا و اتلتیکو مادرید خواهند رفت که حتی در فصل 6 جامه رویایی 2009 نیز در آنجا امتیاز دادند و در شرایطی میزبان والنسیا خواهند بود که فصل قبل از والنسیایی به مراتب ضعیف‌تر در نیوکمپ شکست خوردند و در بازی رفت با چاشنی شانس دست پر از زمینشان خارج شدند. در لیگ قهرمانان نیز در مرحله گروهی بارسلونا و پاری‌سن‌ژرمن مقابل هم بازی کردند و اگر آن نتایج دوباره تکرار شود، بارسلونا پا به نیمه‌نهایی خواهد گذاشت اما واقعا در این مرحله از مسابقات اگر تیمی بازی رفت را در خانه ببرد، به قصد 1-3 باختن بی‌تفاوت پا به بازی برگشت خواهد گذاشت؟
سابقه تاریخی
تا امروز 7 باشگاه، موفق به کسب سه‌گانه در اروپا شده‌اند؛ سلتیک (1967)، آژاکس (1972)، پی اس وی (1988)، من یونایتد (1999)، بارسا (2009)، اینتر (2010) و بایرن (2013). سه مورد اول متعلق به جام باشگاه‌های اروپای سابق بودند که شرط شرکت در آن، قهرمانی سال قبل در لیگ کشور خودی بود و به علاوه حذفی بودن مسابقات، نقش عامل شانس در این موفقیت‌ها را پررنگ‌تر می‌کرد. شرایط یونایتد 1999 خیلی به بارسلونای امسال شباهت داشت. همه‌چیز را درست انجام داده بودند اما تا زمان سوت پایان آخرین بازی‌ها، کسی این سه‌گانه را باور نداشت. درست همانند بارسلونا که با وجود 4 امتیاز برتری به رئال مادرید در لیگ، هنوز آنطور که بارسای گوآردیولا نشان می‌داد برای هواداران خودی و رقیب از پیش برنده نشده. بارسلونای 2009 هر چند هیچگاه تکرار نخواهد شد اما در بین این 4 تیم، بایرن‌مونیخ را خیلی شبیه به خودش می‌بیند. اتفاقا اینجا هم سرمربی، گوآردیولاست. جالب اینکه بارسلونای 2009 تا قبل از نیمه‌نهایی، قرعه‌های به نسبت ساده‌ای هم داشت. اینتر 2010 کمی شبیه این پی اس جی بود. در لیگ منفور واقع شده بودند و برتری محسوسی تا هفته‌های آخر نسبت به رده دوم نداشتند. در لیگ قهرمانان هم سخت‌ترین مسیر ممکن را برایشان چیده بودند. اتفاقا یک هشتم نهایی اینتر در آن سال با چلسی بود و در ادامه با بارسلونا هم بازی کردند. و بایرن 2013. اگر منتظر شنیدن این هستید که بایرن 2013 مثل یوونتوس فعلی است، اشتباه حدس زدید چرا که یوونتوس حتی اگر سه‌گانه ببرد، هیچ شباهتی به آن تیم بایرن نخواهد داشت. یوونتوس امسال اگر فاتح سه‌گانه شود خیلی جالب می‌شود. شباهت یوونتوس با هفت فاتح قبلی سه‌گانه این است که همه آنها یک مدل متفاوت از سه‌گانه‌برهای قبلی بودند. یووه قطعا با کیفیت بالایی این شرط را دارد!
سه‌گانک‌ها
شرط لازم (و نه کافی) فاتح سه‌گانه بزرگ شدن، قهرمانی در همه این جام‌ها نیست. شرط لازم به دست آوردن سهمیه لیگ قهرمانان است. اتفاقی که برای وولفسبورگ، بروژ، دیناموکی‌یف و دنیپرو دونتسک نیفتاد. بروژ این فصل تا اینجا جام حذفی بلژیک را برده و به عنوان تیم اول وارد دور نهایی لیگ شده (لیگ بلژیک دومرحله‌ای است). در لیگ اروپا هم آنقدر قرعه خوبی دارند که کم‌کم نیمه‌نهایی را مزه‌مزه کنند اما از اینجا به بعد شاید واقعا در ابعاد فتح یک سه‌گانه (ولو کوچک) نباشند. وولفسبورگ خیلی به فتح سه‌گانه لورکوزنی (سه نایب قهرمانی) نزدیک است. آنها در نیمه‌نهایی دی اف بی‌پوکال با آرمینیا بیله‌فلد بازی دارند که لقمه چرب و نرمی است اما در فینال رقیبشان بایرن است که حداقل به انگیزه جبران شکست تحقیرآمیز 1-4 در آغاز دور رفت بوندس‌لیگا جلوی آنها محکم بازی خواهد کرد. در لیگ هم که صرفا شانس‌شان روی کاغذ است و در عمل دوم خواهند ماند. دنیپرو دونتسک و دیناموکی‌یف هر دو همین هفته به نیمه‌نهایی جام حذفی اوکراین رسیدند و با حضور در یک‌چهارم نهایی لیگ اروپا، روی کاغذ شانس بردن سه‌گانه کوچک را دارند. شانسی که برای دنیپرو خیلی کم است چرا که در فاصله 8 هفته تا پایان لیگ، 8 امتیاز از دیناموکی‌یف صدرنشین کمتر دارند. با یک محاسبه درست و دقیق دیناموکی‌یف در بین حاضران در نیمه‌نهایی تنها تیمی است که کسب سه‌گانه کوچکش صرفاً در گرو بردن همین لیگ اروپاست.


Page Generated in 0/0069 sec