printlogo


کد خبر: 136300تاریخ: 1394/1/23 00:00
وزیر دفاع آمریکا:
بمب‌ها برای زدن فردو آماده‌اند!

گروه سیاسی: هنوز جوهر بیانیه لوزان خشک نشده بود که اختلاف تفاسیر طرفین مذاکره که عملا یکدیگر را نقض می‌کرد آغاز شد. 3 روز بعد از قرائت این بیانیه، رئیس‌جمهور ایالات متحده بار دیگر ایران را به گزینه نظامی تهدید کرد. 6 روز بعد از آن، اتحادیه اروپایی تحریم‌های جدیدی را علیه یک بانک و 32 شرکت کشتیرانی ایرانی وضع کرد؛ تحریم‌هایی که بنا به گفته سیدعباس عراقچی تحریم‌های جدید محسوب می‌شوند. حالا در تکمیل پازل ژنویزه شدن لوزان، وزیر دفاع آمریکا شامگاه جمعه گزینه نظامی کشورش را به رخ کشید و گفت آماده نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران است. به گزارش «وطن‌امروز»، نکته قابل توجه در اظهارات وزیر دفاع آمریکا این است که وی این تهدید را در صورت عدم حصول توافق هسته‌ای با ایران مطرح کرد. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها از روند مذاکرات تاکنون رضایت بی‌حدی دارند که حاضرند برای عدم توافق از جنگ سخن بگویند. به گزارش فارس، «اشتون کارتر»، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه مدعی شد کشورش توان نابودی برنامه هسته‌ای ایران را دارد. وی در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت هر گونه توافق که آمریکا با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور انجام می‌دهد باید مبتنی بر «راستی‌آزمایی» و نه «اعتماد» باشد. وزیر دفاع آمریکا گفت هر گونه توافق هسته‌ای احتمالی با ایران باید شامل مفادی برای بازرسی‌ (از تأسیسات هسته‌ای ایران) باشد. وی همچنین به این سوال که آیا واشنگتن خواستار دسترسی به تأسیسات نظامی ایران نیز هست، اینطور پاسخ داد: «بستگی دارد منظور شما از تأسیسات نظامی چه باشد ولی مطمئناً بله». اشتون کارتر در ادامه این مصاحبه با «سی‌ان‌ان» گفت به‌‌‌رغم چارچوب تفاهم به دست آمده در هفته گذشته بین ایران و گروه 1+5 در شهر «لوزان» سوییس، گزینه نظامی علیه ایران هنوز کنار نرفته است. وی اضافه کرد از این گزینه فعلاً استفاده نخواهد شد. کارتر گفت: «ما توانمندی تعطیل کردن، به عقب راندن و نابودی برنامه هسته‌ای ایران را داریم و من معتقدم ایرانی‌ها این را می‌دانند و می‌فهمند». کارتر تاکید کرد: وظیفه من این است تا  به عنوان وزیر دفاع آمریکا اطمینان حاصل کنم که گزینه جایگزین رئیس‌جمهور یعنی گزینه نظامی همچنان روی میز است. کارتر با این اظهار نظر به نوعی ایران را تهدید کرد که درصورت عدم توافق نهایی هسته‌ای با
1+5 احتمال اقدام نظامی علیه ایران همچنان روی میز است.
آزمایش بمب بتن‌شکن برای حمله به ایران
هفته گذشته بود که روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی نوشت واشنگتن در حین جاری بودن مذاکرات هسته‌ای با ایران، اقدام به آزمایش بزرگ‌ترین بمب بتن‌شکن موجود در زرادخانه تسلیحاتی آمریکا موسوم به «نفوذگر مهمات انبوه» (MOP) کرده است. موضوعی که وزیر دفاع آمریکا در بخشی از مصاحبه خود آن را تایید کرد. روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال ضمن گزارش این خبر نوشته بود این موضوع نشانه آن است که دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در حین ادامه رویکرد دیپلماتیک با ایران از پیشرفت دادن یکی از مخرب‌ترین سلاح‌های متعارف خود که می‌تواند علیه تأسیسات فردو به کار گرفته شود غافل نمانده است. یک مقام آمریکایی به این روزنامه می‌گوید: «پنتاگون همچنان بر توانمندی توسل به گزینه نظامی علیه ایران در صورت لزوم تأکید دارد. ما از توجه به ایران غافل نمانده‌ایم». کار روی بمب‌های سنگرشکن پیش از آغاز دور فعلی مذاکرات هسته‌ای آغاز شد اما جدیدترین آزمایش این بمب‌ها در ماه ژانویه انجام شد، زمانی که به گفته مقامات آمریکایی یک بمب‌افکن «بی‌2» آمریکایی پس از پرواز از پایگاه نیروی هوایی «وایتمن» در ایالت «میسوری» اقدام به پرتاب آن در یک سایت آزمایشی در منطقه‌ای افشانشده در این کشور کرد. جزئیات مربوط به این فعالیت تسلیحاتی آمریکا را دسته‌ای از مقامات ارشد آمریکایی افشا کرده‌اند که از آزمایش این بمب باخبر شده‌اند اما درگیر دیپلماسی با ایران در رایزنی‌های هسته‌ای نبوده‌اند. پنتاگون از هرگونه اظهارنظر درباره ارتقای این بمب‌ها که «نفوذگر مهمات انبوه» یا MOP خوانده می‌شوند، خودداری کرده است. مجری «سی‌ان‌ان» با اشاره به این گزارش وال‌استریت‌ژورنال از «کارتر» پرسید «آیا این بمب می‌تواند در حال حاضر تأسیسات «فردو» را از بین ببرد؟» وزیر دفاع آمریکا پاسخ داد: «بله! این بمب برای همین طراحی شده است».
وی افزود: «وظیفه من ـ در مقام وزیر دفاع ـ علاوه بر وظایف دیگر این است که در حین ادامه مذاکرات با ایران (که امیدواریم 2 ماه دیگر به نتیجه موفقیت‌آمیز برسد ولی معلوم نیست) اطمینان حاصل کنم گزینه جایگزین رئیس‌جمهور یعنی گزینه نظامی همچنان روی میز است و بمبی که شما درباره آن صحبت می‌کنید، من مطمئنم «نفوذگر مهمات انبوه» است که به طور خاص برای تأسیسات زیرزمینی مانند فردو درست شده و ما همچنان آن را ارتقا می‌بخشیم و به کار می‌اندازیم تا این گزینه جایگزین باقی بماند». وزیر دفاع آمریکا با اظهاراتی ادعامحور، هدف دولت آمریکا را ممانعت از دستیابی ایران به «سلاح‌های اتمی» از طریق مذاکره، به جای اقدام نظامی عنوان کرد و در توضیح دلایل این ترجیح گفت: «چون (برنامه هسته‌ای ایران با) اقدام نظامی با گذشت زمان بازگشت‌پذیر است». کارتر در ادامه ادعا کرد ایران و کره‌شمالی ممکن است با یکدیگر همکاری کرده باشند یا شاید در حال همکاری باشند.
جزایری: شعور وزیر دفاع آمریکا پایین است
اما سخنان وزیر دفاع آمریکا با واکنش سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران مواجه شد. سردار جزایری این سخنان را بیانگر شعور پایین وی و غرض‌ورزی آمریکایی‌ها دانست. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران گفت: سخنان مجدد وزیر دفاع آمریکا درباره بازدید از مراکز نظامی ایران بیانگر شعور پایین وی و غرض‌ورزی آمریکایی‌هاست. سردار سرتیپ پاسدار سیدمسعود جزایری، معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به اظهارات مجدد وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه با شبکه CNN پیرامون بازدید از مراکز و تأسیسات نظامی ایران گفت: بعد از بیانات مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا درباره ممنوعیت بازدید از تأسیسات نظامی ایران، اینگونه سخنان حاکی از شعور پایین بیان‌کننده یا ناشی از سرریز شدن غرض‌ورزی‌های طرف مذاکره‌کننده آمریکایی است. وی افزود: قبلا هم مقامات مسؤول ایرانی در چارچوب تدابیر نظام، ممنوعیت هر گونه بازدید از مراکز و تأسیسات نظامی و دفاعی را به وضوح و با صراحت بیان کرده‌اند. سردار جزایری با بیان اینکه از بعد دیگر می‌توان اصرار طرف آمریکایی مبنی بر حضور در مراکز نظامی ایران را در راستای آرزوهای پایمال شده و دست‌نیافتنی مقامات کاخ سفید قابل ارزیابی دانست، تأکید کرد: توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران پتک سنگین نظام در برابر زیاده‌خواهی بیگانگان و دشمنان ملت ما به شمار می‌آید.
دهقان: سخنان کارتر  از موضع انفعال است
سخنان اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا با واکنش سردار دهقان، وزیر دفاع کشورمان نیز مواجه شد. دهقان این اظهارات را توخالی و حاکی از انفعال آمریکایی‌ها دانست. به گزارش اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار حسین دهقان در واکنش به اظهارات اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه اگر مذاکرات به توافق خوب منجر نشود گزینه نظامی قطعا روی میز باقی خواهد ماند، گفت: اینگونه اظهارات توخالی که همواره از سوی برخی مقام‌های آمریکایی تکرار می‌شود، از موضع انفعال و بی‌ارزش است. وی افزود: اینگونه اظهارات مقام‌های آمریکایی آن هم در جریان مذاکرات حساس و پیچیده هسته‌ای که جمهوری اسلامی عزم خود را برای رفع اتهام‌های بی‌اساس جزم کرده است، نوعی فضاسازی خودساخته است که به منظور تحت تاثیر قرار دادن فضای منطقی مذاکرات صورت می‌گیرد. وزیر دفاع تصریح کرد: اظهارات یادشده تاییدی بر نگاه بی‌اعتماد جمهوری اسلامی ایران به آمریکاست و البته هیچ تاثیری بر مواضع مستدل، منطقی و منصفانه جمهوری اسلامی در موضوع هسته‌ای ندارد. دهقان اظهار کرد: جمهوری اسلامی همواره و در هر شرایطی آماده مقابله با هرگونه تهدید خصمانه از سوی متجاوزان است و پاسخ قاطع خود را در میدان عمل خواهد داد. وی با بیان اینکه به نظر‌ می‌رسد وزیر دفاع آمریکا دچار بیماری آلزایمر شده است، گفت: اگر اشتون کارتر شکست‌های گذشته و اخیر آمریکا در منطقه و جهان را به خاطر می‌آورد، از بیان اینگونه اظهارات پوچ پرهیز می‌کرد.


Page Generated in 0/0066 sec