بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۱ فروردینماه ۹۴ را اعلام کرد که بر این اساس، قیمت بیشتر کالاهای اساسی در سال جدید با افزایش همراه بوده است. به گزارش تسنیم، بانک مرکزی متوسط قیمت خردهفروشی برخی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 21 فروردینماه 94را اعلام کرد که براساس آن نرخ 7 گروه مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل (اسفند 93) افزایش و قیمت 3 گروه دیگر کاهش یافت البته نرخ یک گروه مواد خوراکی نیز تغییری نکرد. بر همین اساس، نرخ لبنیات در هفته مذکور نسبت به هفته مشابه ماه قبل از آن 5/1، تخم مرغ 1/0، میوههای تازه 4/18، سبزیهای تازه 7/8، گوشت قرمز 4/0، قندوشکر 4/0 و روغن نباتی 1/0 درصد رشد داشته است. همچنین در تاریخ مورد بررسی بهای برنج 2/0 درصد، حبوب 4/0 درصد و گوشت مرغ 8/5 درصد کاهش یافته و قیمت چای تغییری نداشته است. گفتنی است نگاهی به تغییرات یک ساله کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نشان میدهد نرخ لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 2/12 درصد، تخم مرغ 1/9 درصد، برنج 6/6 درصد، حبوب 9/4 درصد، میوههای تازه 9/61 درصد، گوشت قرمز 9/6 درصد، قندوشکر6 درصد و چای 9/8 درصد رشد داشته است. همچنین نرخ روغن نباتی در یک سال گذشته 1/0 درصد، گوشت مرغ 5/0 درصد و سبزیهای تازه 5/13 درصد با کاهش مواجه شده است. همچنین در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه معادل 3/3 درصد و شیر پاستوریزه 2/4 درصد نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش داشت. قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخممرغ معادل 1/0 درصد افزایش یافت و شانهای 80 تا 150 هزار ریال فروش میرفت. در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 3/1 درصد کاهش داشت و بهای سایر اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب قیمت لپه نخود معادل 2/2 درصد کاهش ولی بهای لوبیا سفید معادل 4/0 درصد و لوبیا قرمز 2/0درصد افزایش یافت. قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. علاوه بر این بهای گوشت گوسفند معادل 2/0 درصد و گوشت تازه گاو و گوساله 6/0 درصد افزایش ولی قیمت گوشت مرغ معادل 8/5 درصد کاهش داشت. در این هفته بهای چای خارجی ثابت بود. قیمت قند معادل 2/0 درصد، شکر 6/0 درصد، روغننباتی جامد 2/0 درصد و روغننباتی مایع 1/0 درصد افزایش یافت.