printlogo


کد خبر: 136543تاریخ: 1394/1/27 00:00
381 کودک در میان 2571 شهید یمنی
کودک‌کشی سعودی‌ها با مجوز شورای امنیت

گروه بین‌الملل: شورای امنیت، عصر سه‌شنبه قطعنامه‌ای را علیه یمن صادر کرد که عملا تنها خواسته‌های عربستان در آن گنجانده شده بود تا بار دیگر نشان دهد عالی‌ترین نهاد بین‌المللی تصمیم‌گیرنده در جهان به ابزاری در دست قدرت‌های مالی و سیاسی تبدیل شده و در جایی که منافع شخصی اقتضا کند حتی کشورهایی مانند روسیه نیز از حق چشم‌پوشی می‌کنند و همه مخالفت خود با ناحق را تنها با یک رای ممتنع نشان می‌دهند. در قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس که براساس بند هفتم منشور سازمان ملل تنظیم شده، از الحوثی‌ها خواسته شده تا از همه مناطقی که اکنون در دست آنهاست از جمله صنعا، پایتخت خارج شوند و همه سلاح‌هایی را که از ارتش و نهادهای نظامی و امنیتی منصور هادی به غنیمت گرفته‌اند به وی بازگردانند. در این قطعنامه همچنین از منصور هادی، رئیس‌جمهوری مستعفی یمن به عنوان تنها مرجع قانونی در یمن یاد شده و از الحوثی‌ها خواسته شده تا هرگونه اقدام خشونت‌آمیز علیه نیروهای هادی را متوقف کنند. علاوه بر این، قطعنامه پیشنهادی عربستان عبدالملک الحوثی، رهبر الحوثی‌ها را در لیست تحریم‌های سازمان ملل قرار داده که به معنای ممنوع‌السفر شدن وی و توقیف همه دارایی‌هایش است و این امکان را نیز فراهم می‌کند که بعدها علیه رهبر الحوثی‌ها در دستگاه‌های قضایی بین‌المللی که تحت نفوذ همین قدرت‌های جهانی است، پرونده‌هایی مطرح شود. قطعنامه 2216 تحت بند هفتم منشور سازمان ملل تنظیم شده و این بدین معناست که اگر الحوثی‌ها به آن تن ندهند با اقدام نظامی از سوی جامعه جهانی مواجه خواهند شد. این مجازات‌ها در شرایطی وضع شده که یمن از 21 روز قبل شاهد حملات هوایی بی‌امان جنگنده‌های ائتلاف به سرکردگی عربستان و متشکل از 10 کشور است. بنابر اعلام مقامات رسمی یمنی، بیش از 2500 نفر در این حملات کشته شده‌ و هزاران منزل مسکونی در این حملات ویران شده‌اند اما پس از کشته شدن این تعداد بالا، شورای امنیت پس از 20 روز حمله اقدام به تصویب طرح علیه انصارالله کرده است. به واقع این تصمیم شورای امنیت نشان داد که این نهاد که بالاترین مرجع بین‌المللی برای تامین امنیت جهانی است، تنها مدافع کشورهای زورمند است، چرا که در تراژدی این روزهای یمن ثروتمندترین کشور عربی با گران قیمت‌ترین تسلیحات خریداری شده از آمریکا و اروپا به جان فقیرترین مردم جهان عرب افتاده و در این کشور حمام خون راه انداخته است. عربستان به بهانه مقابله با انصارالله در حالی حملات خود به یمن را آغاز کرده که براساس اصول نظامی در حملات هوایی مهم‌ترین چیز، داشتن بانک اطلاعاتی اهداف است و جای این سوال مطرح است که کشور فقیری چون یمن که نه زیرساخت اقتصادی قابل توجهی دارد و نه ارتشی مجهز، این تعداد پروازها و بمباران واقعا جز هدف قرار دادن غیرنظامیان چه نتیجه‌ای در بر خواهد داشت؟ سوال اینجاست که آیا حمله نظامی به یمن براساس کدام بند از حقوق بین‌الملل قانونی است، براساس کدام بند از حقوق بین‌الملل یک کشور به درخواست فردی که از ریاست‌جمهوری استعفا داده (عبد ربه منصور هادی) به کشور دیگری حمله می‌کند و آن را دفاع از مشروعیت می‌نامد؟ رفتار شورای امنیت در قبال یمن بار دیگر این حقیقت را به تصویر کشید که این شورا تنها برای اهداف کسانی است که پول و زور بیشتری دارند و چیزی به نام امنیت یا حمایت از مردم غیرنظامی مفهومی برای آن ندارد و هدف اصلی این سازوکار بین‌المللی تنها موجه و قانونی کردن جنایت‌ زورگویان علیه ضعیفان است.
واکنش انصارالله به قطعنامه شورای امنیت
عضو  دفتر سیاسی جنبش انصارالله، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد مردم یمن را ظالمانه دانست. محمد البخیتی گفت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد یمن ظالمانه است و مردم این کشور را از ادامه انقلاب و ریشه‌کن کردن القاعده بازنخواهد داشت. البخیتی اظهار داشت: ما به هر قطعنامه‌ای که عملا بی‌تأثیر است، واکنش نشان نخواهیم داد. البخیتی خاطرنشان کرد: ما نیازی به واردات سلاح نداریم و قطعنامه مذکور تأثیری بر ما نخواهد داشت. از سوی دیگر، امروز پنجشنبه مردم یمن در پاسخ به فراخوان کمیته عالی انقلاب جنبش انصارالله تظاهرات گسترده‌ای را در محکومیت قطعنامه شورای امنیت که در حمایت از «تهاجم» به یمن است،
برگزار می‌کنند.
شمار شهدای یمن: ۲۵۷۱ غیرنظامی شامل ۳۸۱ کودک و ۴۵۵ زن
جنگنده‌های رژیم جنایتکار سعودی در اقدام دیگری علیه بشریت، منطقه مسکونی «الاستاد الریاضی» را در شهر «اب» یمن بمباران کردند. این جنگنده‌ها 8 بار این منطقه را هدف قرار دادند که منجر به شهادت ۱۲ شهروند یمنی شد که همگی آنها اعضای یک خانواده بودند. بدین ترتیب براساس آمار سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن، در 3 هفته‌ای که از تجاوز ائتلاف سعودی - صهیونیستی به این کشور می‌گذرد، تاکنون ۲۵۷۱ غیرنظامی در این حملات به شهادت رسیده‌اند که ۳۸۱ نفر آنان کودک و ۴۵۵ نفر زن بوده‌اند که بسیاری‌شان در زیر آوار منازل دفن شدند. شمار شهدا همچنان رو به افزایش است. ائتلاف متجاوز بیش از ۱۳۰۰ حمله هوایی به یمن  صورت داده و موسسات دولتی و شهری و نظامی و آموزشی زیادی تخریب شده‌اند. این سخنگو گفت رژیم سعودی همچنان به حملاتش به موسسات شهری و دینی و آموزشی ادامه می‌دهد. در حملات رژیم سعودی به یمن بیش از ۱۲۰۰ موسسه شهری و خدمات‌رسانی و بیمارستان و مسجد تخریب شده است. همچنین ۷۲ موسسه آموزشی هدف حملات قرار گرفته است و 3 مدرسه نیز هنگامی که دانش‌آموزان در آن حضور داشتند بمباران شده است.
 

وزیر بیمار سعودی بارها درخواست استعفا کرده است
فعال عربستانی که در شبکه‌های اجتماعی با نام «مجتهد» شهرت بسیاری را به دلیل افشای مسائل پشت‌پرده خاندان حاکم در عربستان کسب کرده است، از استعفای مکرر وزیر خارجه بیمار این کشور خبر داد. مجتهد در صفحه توئیتر خود نوشت: سعود‌الفیصل به دلیل بیماری و همچنین مخالفت با فرمان‌ها یا توصیه‌های محمد بن نایف (جانشین ولیعهد و وزیر کشور) و محمد بن سلمان (وزیر دفاع) که کوچک‌تر از او هستند؛ 3 بار درخواست استعفا کرده است. مجتهد که بسیاری او را از افراد نزدیک یا وابستگان ناراضی خاندان آل‌سعود می‌دانند، خاطرنشان کرد: «بیش از 90 درصد از وزارت خارجه و بخش‌ها و نهادهای مربوط به آن، توسط سعود الفیصل اداره نمی‌شود.» سعودالفیصل (75 ساله) از 40 سال قبل وزیر خارجه عربستان است. وی تا کنون بیش از 6 بار عمل ستون مهره انجام داده و بیماری و ناتوانی جسمی او در کنفرانس‌های مطبوعاتی و اجلاس‌ها کاملا مشخص است.
 


Page Generated in 0/0061 sec