همتی: موافق سود۲۰ درصدی هستیم
اگر نرخ سود سپردههای بانکی ۳ تا ۴ درصد بیشتر از نرخ تورم و حدود ۲۰ درصد باشد، بانکها با آن موافقند. عبدالناصر همتی، رئیس شورای هماهنگی بانکها در اینباره افزود: الزاماتی برای پایین آوردن نرخ سود بانکی طرح کردیم اما سخنان اخیر رئیسجمهور برای ما حجت است. به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه مشکلاتی در بازار پول چه در عرضه و چه در عرصه فعالان بازار وجود دارد، ادامه داد: اکنون نرخ سود بین بانکی 27 تا 28 درصد است. بهگفته همتی، دولت 80 هزار میلیارد تومان افزون بر مطالبات بانکها از دیگر بخشها به نظام بانکی بدهکار است و اگر فکری برای عرضه منابع نکنیم، مشکل باقی میماند. وی اضافه کرد: اگر مشکل بانکها حل نشود، سود بانکی کاهش نمییابد و اکنون بانکها ضرر عملیاتی دارند و پرداخت سودشان از دریافت آن بیشتر است.
ایجاد 6/2 میلیون شغل در صنعت
طرحهای دارای۵۰ درصد پیشرفت در اولویت تکمیل و بهرهبرداری هستند. علی یزدانی، معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در اینباره گفت: اگر طرحهای نیمهکاره با اولویت طرحهای دارای 50 درصد پیشرفت تکمیل و وارد فاز بهرهبرداری شود، بالغ بر 2 میلیون و590 هزار شغل جدید در کشور ایجاد میشود. یزدانی ادامه داد: در بودجه امسال نیز ردیف مستقلی برای حمایت از صادرات غیرنفتی در نظر گرفته شده است. وی با بیان اینکه امسال60 درصد بودجه کشور به نفت متکی بود، اضافه کرد: سران 3 قوه عزمی جدی برای کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت دارند. یزدانی تصریح کرد: 100 خوشه فعال در کل کشور وجود دارد که مهمترین آن خوشه سفال است و ما بهطور قطع از تولیدکنندگان سفال شهر لالجین حمایت و مشکلات شهرک سفال را حل خواهیم کرد.
بانکها ۳۴۱ هزار میلیارد وام دادند
تسهیلات پرداختی بانکها در ۱۲ ماه سال ۱۳۹۳ به بخشهای اقتصادی بالغ بر ۳۴۱ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ حدود ۱۰۵2 هزار میلیارد ریال معادل 5/44درصد افزایش داشته است. به گزارش تسنیم، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش مبلغ 7/207 هزار میلیارد ریال معادل 7/60 درصد کل تسهیلات پرداختی بوده که نسبت به سال 92 معادل 6/62 درصد افزایش داشته است. سهم بخش صنعت و معدن بالغ بر 9/1064 هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال 1392، 50 درصد افزایش داشته و همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تامین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در این سال معادل 6/861 هزار میلیارد ریال بوده که حاکی از تخصیص 6/41درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش همه بخشهای اقتصادی است.
متوسط قیمت نفت ایران؛50 دلار
اوپک با اشاره به کاهش ۲ دلاری قیمت نفت ایران در مارس ۲۰۱۵ متوسط قیمت نفت ایران در 3 ماهه نخست امسال را 09/49 دلار در هر بشکه اعلام کرد. اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه مارس 2015 با 6/1 دلار کاهش نسبت به ماه قبل از آن به 46/52 دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت اوپک در ماه فوریه برابر با 06/54 دلار معامله شده بود. براساس این گزارش متوسط قیمت نفت سنگین ایران در ماه مارس 27/51 دلار در هر بشکه گزارش شده که نسبت به ماه قبل از آن 99/1 دلار کاهش داشته است. متوسط قیمت نفت سنگین ایران در 3 ماه نخست سال جاری میلادی نیز 09/49 دلار در هر بشکه اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 53/55 دلار کاهش داشته است. گفتنی است تولید روزانه نفت ایران در ماه مارس۱۰ هزار بشکه کاهش داشت و به 8/2هزار بشکه در روز رسید.