کورکر: اوباما را تسلیم کردیم
بعد از تصویب نظارت هستهای سنا، سناتور آمریکایی تاکید کرد کنگره، دولت اوباما را مجبور به تعظیم و تسلیم کرده است. به گزارش تسنیم، باب کورکر، سناتور آمریکایی تصریح کرد: کنگره دولت اوباما را مجبور به تسلیم در برابر نمایندگان در قبال ایران کرده و مسیر را برای آنها هموار کرده است تا یک توافق هستهای را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند. سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی در مطلبی در روزنامه واشنگتن پست، افزود: بار دیگر، دولت آمریکا مطرح کرد رأی در کنگره هر توافق هستهای با ایران را به عقب برخواهد گرداند و جنگ با ایران را تنها گزینه جایگزین خواهد کرد. این هفته، دموکراتها و جمهوریخواهان دولت را مجبور کردند تا در برابر نقش اجتنابناپذیر کنگره در این روند،
تعظیم کند.
اگر مجلس خوبی شکل نگیرد
کار دولت ناتمام خواهد بود
معاون اول رئیسجمهور در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اینکه کارگزاران دارای 2 ویژگی مثبت است، افزود: اولین ویژگی آن کار حزبی قوی است. این حزب در این امر تجربیات خوبی دارد. دومین ویژگی هم ارتباط و نزدیکی آن به دولت است. کارگزاران تا پیش از این تلاش میکرد نقش میانجی را در معادلات سیاسی ایفا کند. به نظر میرسد کارگزاران امسال باید این نقش را بیش از پیش ایفا کند، زیرا امسال سال انتخابات است، اگر مجلس خوبی شکل نگیرد، کار دولت ناتمام خواهد بود. به گزارش تسنیم، جهانگیری گفت: برخی منافع حزبی و شخصی خود را بر منافع ملی ترجیح میدهند که نتیجه آن این است که انسجام ملی از بین میرود تا منافع گروه و افرادی در قدرت حفظ شود، اما در این دولت ما به دنبال منافع ملی هستیم. احزاب نیز منافع ملی را بر منافع شخصی و گروهی خود باید ترجیح بدهند و آن را دنبال کنند.
5 هزار طلبه و استاد حوزه خواستار انتشار جزئیات مذاکرات شدند
۴۸۵۰ نفر از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در نامهای به وزیر امور خارجه کشورمان خواستار انتشار جزئیات مذاکرات لوزان شدند. به گزارش «وطن امروز»، در این نامه خطاب به ظریف آمده است: از ابتدای مذاکرات هستهای در سال 92 تاکنون جزئیات موضع تیم مذاکرهکننده ایرانی در موضوعات مورد مذاکره و توافق، به اطلاع ملت شریف ایران و نخبگان جامعه نرسیده است. این امر از یک سو منجر به پدیدار شدن شائبههایی پیرامون روند عزتمندانه مذاکرات در داخل کشور گشته و از سوی دیگر به تقویت روند یاوهگوییهای طرف مقابل و بهخصوص دولتمردان آمریکایی کمک رسانده است. این نامه میافزاید: در برهه حساس پیشرو بنابر امر مقام معظم رهبری در دیدار بیستم فروردین ماه سال جاری که فرمودند: «البته من به خود مسؤولان هم این را گفتهام همین چند روز؛ مسؤولان باید بیایند مردم را و به خصوص نخبگان را از جزئیات و واقعیات مطلع کنند؛ ما چیز محرمانه نداریم، چیز مخفی نداریم. این مصداق همدلی با مردم است.» مجموعه تیم مذاکرهکننده اقدام به انتشار متن تفسیری خود از چارچوبهای ترسیم شده در بیانیه لوزان نماید.
ایران هرگز به دنبال سلطه بر سوریه نبوده است
بشار اسد در مصاحبه با روزنامه سوییسی «اکسپرسن سوئد» درباره نقش ایران در سوریه گفت: ایران هرگز به دنبال تسلط بر کشور سوریه نبوده است و ملت سوریه هرگز سلطه کسی را بر کشورش نمیپذیرد. به گزارش نسیم، اسد افزود: کمک ایران به سوریه به مفهوم تسلط بر آن نیست و ایران به دنبال دیکته خواستههای خود بر دولت سوریه نیست. رئیسجمهوری سوریه در پاسخ به اینکه میزان نفوذ ایران در سوریه تا چه اندازه است، گفت: موضوع به کلمه نفوذ مربوط میشود زیرا نفوذ ممکن است مثبت باشد یا منفی. اگر بخواهیم از نفوذ فرانسه یا آلمان در اروپا سخن بگوییم موضوع کاملا روشن است زیرا یکی از آنها قدرت سیاسی و دیگری قدرت اقتصادی است. ایران کشوری مهم در منطقه ما است، ایران کشوری بزرگ و نسبتا توسعهیافته است. من به این نفوذ به شکل مثبت مینگرم. ایران به دنبال ثبات بیشتر برای تحقق منافع خود است و هر کشوری منافعی دارد. نفوذ ایران مثبت است.