printlogo


کد خبر: 136769تاریخ: 1394/1/31 00:00
وزارت بهداشت فقط موفق به جذب ۵۷ درصد منابع شد
چرخش طرح تحول سلامت به سمت جیب بیماران

گروه اجتماعی: براساس آنچه اعلام شده تا هفته اول فروردین‌ماه امسال 57 درصد منابع از سوی وزارت بهداشت جذب شده است و این وزارتخانه مجبور است مابقی درآمد اختصاصی خود را از جیب مردم و بیمه‌های پایه تأمین کند. داریوش طاهرخانی، عضو شورایعالی نظام پزشکی در این باره بیان داشت: دستاوردهای خوبی در حوزه نظام سلامت داشته‌ایم. در سال گذشته طرح تحول سلامت اقدام خوبی بود البته کار جدیدی برای مردم نبود، چرا که این یک مطالبه قدیمی بود.
 تأمین سلامت مردم، تکلیف قانونی دولت
وی خاطرنشان کرد: یکی از تکالیف دولت‌ها تامین سلامت مردم است که از راه‌های گوناگونی مانند محل درآمد ناخالص ملی، مالیات، سازمان‌های بیمه‌گر پایه و فروش نفت به‌دست می‌آید. رقم‌هایی نیز از سوی مردم پرداخت می‌شود. به گفته طاهرخانی، در طرح تحول سلامت مردم 3 انتظار بیشتر ندارند؛ خدمات با کیفیت دریافت کنند، حدود اخلاق و کرامت برایشان حفظ شود و میزانی که از جیب می‌پردازند بالا نباشد و کمتر از 30 درصد باشد. البته این رقم هیچگاه محقق نشد و آمارها نشان می‌دهد در خوشبینانه‌ترین حالت 7/56 درصد بوده است. عضو شورایعالی نظام پزشکی ادامه داد: در طرح تحول سلامت و هر طرح دیگری باید 3 اصل میزان رضایت ارائه‌کنندگان و گیرندگان خدمات و منابعی که برای تداوم طرح وجود دارد دیده شود و باید دقت کرد مهم‌تر از آغاز یک برنامه تداوم آن است.
طرح ناتمامی به نام پزشک خانواده
وی به فارس بیان داشت: برنامه پزشک خانواده با وجود اینکه از اصول مترقی برنامه نظام سلامت در دنیاست و همه کارشناسان معتقدند اگر نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده باشد نظام سلامت پویا می‌شود اما درکشور ما این برنامه دچار بحران‌های خاص خود شد.  وی گفت: در برنامه پزشک خانواده به جای پرداختن به آن، بر چالش‌های آن سرپوش گذاشتند و در نهایت اجرای آن را در استان‌های فارس و مازندران در حالی می‌بینیم که نه مردم راضی هستند و نه مدیران.
 بی‌مهری بودجه به طرح تحول سلامت
عضو شورایعالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: از طرفی برای تامین منابع مالی طرح تحول سلامت، سال گذشته محل‌هایی از مالیات بر ارزش افزوده و قانون هدفمندی یارانه‌ها تعریف شد که به نظام سلامت واریز شود اما آنچه تاکنون محقق شده حدود 60 درصد است. وی افزود: نظام سلامت باید یکپارچه دیده شود و بودجه‌ای که برای وزارت بهداشت در سال 94 تصویب شده تنها یک‌سوم بودجه از محل منابع عمومی کشور است در حالی که اولویت سوم دولت، سلامت است و انتظار می‌رفت در لایحه پیشنهادی دولت و بازنگری‌ها رقم بیشتری‌ اختصاص یابد. به گفته طاهرخانی، اگر این رقم داده شود وزارت بهداشت دوسوم مابقی را باید خود محقق کند تا برنامه طرح تحول سلامت تداوم یابد و در غیر این صورت با چالش مواجه می‌شود، این در حالی است که درآمد اختصاصی وزارت بهداشت از دو محل تامین می‌شود؛ پولی که سازمان‌های بیمه باید پرداخت کنند و پولی که مردم از جیب می‌پردازند. عضو شورایعالی نظام پزشکی ادامه داد: بیمه‌های پایه نیز نسبت به سال گذشته 13 درصد رشد داشته‌اند. از طرفی رشد درآمد اختصاصی وزارت بهداشت برای امسال 114 درصد پیش‌بینی شده که نشان می‌دهد بیمه‌ها هم نمی‌توانند آن را تأمین کنند.
جذب 57درصدی منابع
وی تصریح کرد: براساس آنچه اعلام شده تا هفته اول فروردین‌ماه، 57 درصد منابع از سوی وزارت بهداشت جذب شده است و درباره پرداخت از جیب مردم نیز باید تمام پرداخت‌های آنها در مراکز دولتی و خصوصی دیده شود، این در حالی است که
20 درصد خدمات در بخش خصوصی گران‌قیمت است و این هزینه 80 درصد خدماتی که در بخش دولتی ارائه می‌شود را پوشش می‌دهد.
رشد 12درصدی تعرفه‌های درمانی
طاهرخانی به همراهی نظام‌پزشکی، وزارت رفاه و بیمه‌ها در کنار وزارت بهداشت تأکید کرد و گفت: برای تعیین تعرفه‌های درمانی امسال نیز می‌بینیم که تا رقم رشد 15 درصد دیده شده است و نظام پزشکی تاکید کرده ملاک محاسبه بیمه‌های پایه این تعرفه‌های خصوصی باشد تا مردم مجبور به پرداخت مابه‌التفاوت آن نباشند اما وزارت رفاه رشد تعرفه‌ها را 12 درصد اعلام کرده است یعنی براساس رشد 13 درصدی که منابع بیمه‌ای می‌توانند داشته باشند. وی افزود: به جای اینکه بیمه‌ها به دنبال کارایی اقتصادی باشند فقط به دنبال این بوده‌اند که مطابق آنچه دارند پیش بروند، در حالی که درباره کارایی دفترچه‌های بیمه مردم می‌توانند قضاوت کنند که آیا آنچه وظیفه این بیمه‌ها بوده محقق شده است یا خیر.


Page Generated in 0/0058 sec