printlogo


کد خبر: 136848تاریخ: 1394/2/1 00:00
نبض جامعه

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی:
قیمت کلیه 15میلیون تومان شد
براساس تصمیم تیم کارشناسی انجمن بیماران کلیوی، مقرر شد در سال ۹۴ هر اهداکننده کلیه مبلغ ۱۵ میلیون تومان دریافت کند. به گزارش مهر، هاشم قاسمی، مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور، با بیان این مطلب افزود: طی 2 سال گذشته هیچ افزایش قیمتی دراین باره نداشته‌ایم. این درحالی است که تیم کارشناسی انجمن، متشکل از کارشناس‌ها و اقتصاددان‌های دانشگاه صنعتی‌شریف و کارشناس‌های مربوط وزارت بهداشت در سال ۹۲ و براساس نرخ رشد تورم و سایر شاخص‌های اقتصادی، این مبلغ را ۱۸میلیون تومان در نظرگرفته بودند اما با توجه به مشکلات شدید مالی بیشتر بیماران دیالیزی و در آستانه پیوند کلیه، سرانجام هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی تصمیم گرفت هیچ افزایش مبلغی در این راستا طی 2 سال گذشته اعمال نشود. وی خاطرنشان کرد: با این حال در سال ۹۴ و براساس تصمیم اتخاذشده تیم کارشناسی، هیات‌مدیره این انجمن با توجه به مصلحت بیماران دیالیزی و نیز نرخ رشد تورم در کشور و سایر فاکتورهای مربوطه مصوب کرد هدیه این ایثار بزرگ از ۱۰میلیون به ۱۵ میلیون تومان افزایش یابد. بنابراین، در حال حاضر بیماران نیازمند پیوند از اهداکننده زنده غیرفامیل، برای دریافت کلیه باید ۱۴میلیون بابت هدیه ایثار و فداکاری و هزینه‌های آزمایش قبل و پس از اهدای کلیه بپردازند و مبلغ یک‌میلیون تومان هدیه ایثار نیز از سوی دولت پرداخت می‌شود.

افزایش خطر تجرد در کشور
با افزایش سن ازدواج خطر تجرد در کشور رو به افزایش و قطعی است. به گزارش ایسنا، علی‎اکبر محزون، مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت‎احوال با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر 3میلیون و۹۹۰ هزار و ۷۴۱ جوان دارای تحصیلات عالی ازدواج نکرده و در سن ازدواج در کشور وجود دارد که از این تعداد یک‌میلیون و ۹۷۳ هزار و ۶۷۲ نفر آنها پسر و 2 میلیون و 17 هزار و ۶۹ نفر آنها دختر هستند. وی با بیان اینکه با افزایش سن ازدواج خطر تجرد در کشور رو به افزایش و قطعی است، بیان داشت: با اینکه به تحصیل و ارتقای دانش جوانان نیاز داریم اما نباید از ازدواج آنها هم غافل شویم. در کلانشهرها میانگین سن ازدواج بالاتر از دیگر نقاط است. محزون با بیان اینکه طرح موضوع افزایش سن ازدواج و افزایش آمار طلاق موجب قرار گرفتن این دو موضوع در دستور کار شورایعالی انقلاب فرهنگی شده است، تصریح کرد: افزایش تحصیلات در کشور میل به فرزندآوری را کاهش داده است. وی با بیان اینکه تهران جزو استان‎هایی است که کمترین نرخ موالید و ازدواج را در کشور داشته، تصریح کرد: این موضوع ناشی از تغییر سبک زندگی در کلانشهرهاست. محزون با بیان اینکه وقوع 164 هزار مورد طلاق طی سال 93 در کشور رقم کمی نیست، یادآور شد: متاسفانه این رقم در مقایسه با سال 92، 3/5 درصد رشد داشته است. استان‎های خراسان‎رضوی، گیلان، تهران، کرمانشاه و کردستان بالاترین نرخ طلاق را طی سال 93 داشته‎ و سیستان و بلوچستان، ایلام و یزد نیز کمترین آمار طلاق را داشته‎اند.

اعتیاد قاتل 2هزار و 900نفر در سال93
در سال گذشته 2 هزار و ۹۸۶ نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند. به گزارش «وطن امروز» سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: در سال گذشته 2 هزار و 691 مرد و 295 زن بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان باخته‌اند. این در حالی است که تعداد مردان فوت‌شده بر اثر اعتیاد در سال 1392، 2 هزار و 727 و تعداد زنان 230 نفر بود. براساس این گزارش، در سال گذشته استان‌های تهران با 857، خراسان رضوی با 266 و فارس و اصفهان هر کدام با 186 فوتی بیشترین و استان‌های بوشهر با 5، خراسان شمالی با 10 و آذربایجان‌غربی با 13 فوتی کمترین آمار تلفات را داشته‌اند. گفتنی است روند نزولی تلفات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر که از سال 1386 در کشور آغاز شده و تا سال 1392 نیز ادامه داشت در سال گذشته روندی صعودی در پیش گرفت به نحوی که آمار کلی تلفات اعتیاد با رشد یک‌درصدی و آمار تلفات اعتیاد در زنان با رشد 3/28 درصدی مواجه بود.
 


Page Generated in 0/0060 sec