گروه بینالملل: با گذشت نزدیک به یکماه از تجاوز نظامی متضاد با قوانین بینالملل ائتلاف سعودی به یمن، خبرها از آمار بالای تلفات غیرنظامیان حکایت میکند به طوریکه منابع مستقل خبری از شهادت 2700 نفر از غیرنظامیان خبر میدهند که نزدیک به 400 نفر از آنان را کودکان تشکیل میدهند. جنگی که قرار بود سعودیها را برای تحقق اهدافشان و پیادهسازی سیاستهای مطلوب آنها به نتیجه برساند، تاکنون تقریبا بینتیجه مانده است. در آن سوی میدان، الحوثیها با استتار در تاکتیکهای چریکی قدرت ضربهزنی ائتلاف عربی را تا حدود زیادی خنثی کردهاند. حمله ارتش مدرن و منظم به نیرویی چریکی که تا پیش از این تجربه 6 جنگ طی 12 سال اخیر را اندوخته به تقابلی نامتقارن مبدل شده است که اصرار جناح حملهور به ادامه آن به فرسایش روحی و نظامی آن منجر خواهد شد. در همین راستا، جاسم محمد، کارشناس امور اطلاعاتی و استراتژیک مقیم آلمان در گفتوگویی مطبوعاتی تصریح کرده است ارتش یمن و نیروهای آن توان نفوذ به عربستانسعودی با توجه به تجارب قبلی در صعده را دارند بویژه که آنها توانستند به مرزهای عربستانسعودی وارد شوند. این کارشناس بیان کرد: این گام از ابتدای جنگ قابل پیشبینی بود و تجارب رویارویی نمایانگر این بود که درگیری به داخل خاک عربستان کشیده میشود بویژه که جغرافیا و مرزها به نفع کمیتههای مردمی وابسته به حوثیها و ارتش یمن است و علاوه بر آن یمنیهایی در عربستان وجود دارند. استراتژی در کشاندن درگیری به قلب عربستان است. این در حالی است که سخنگوی وزارت کشور عربستان، دیروز از آمادهباش همه نیروهای امنیتی در این کشور خبر داد و اعلام کرد نیروهای امنیتی عربستان برای مقابله با حملات احتمالی افراطیها به مراکز تجاری و تاسیسات نفتی به حال آمادهباش درآمدهاند. منصور الترکی مدعی شد اطلاعات موجود نشان میدهد احتمالا مراکز تجاری یا تاسیسات شرکت نفتی آرامکو هدف قرار خواهند گرفت و نیروهای امنیتی به همین دلیل به حال آمادهباش درآمدهاند. عربستان همچنین، یکشنبه اعلام کرد گروههای پزشکی را در فاصله چند کیلومتری مرزهایش به منظور رسیدگی به مجروحان احتمالی تجاوز نظامی موسوم به ائتلاف در یمن به حالت آمادهباش درآورده است. پیش از این هفتهنامه فلسطینی المنار به نقل از برخی منابع آگاه و محافل امنیتی نوشت احتمالا گروههای مسلح طی چند روز اخیر برای ضربه زدن به ثبات و امنیت عربستان وارد خاک این کشور شدهاند. براساس این گزارش، این گروهها در واکنش به سیاستهای جنایتکارانه آلسعود و تجاوزگری آن علیه یمن وارد خاک عربستان شدهاند تا عملیاتهای مسلحانه در شهرهای این کشور انجام دهند. همچنین محافل امنیتی پیشبینی کردهاند در نتیجه سیاستهای رژیم عربستان که مردم کشورهای عربی همگی آن را محکوم میکنند، این کشور شاهد دگرگونی عظیمی شود به گونهای که پایههای این رژیم هماکنون بشدت سست شده و احتمال فروپاشی آن در نتیجه حمایت از تروریسم و ورود به جنگ علیه ملتهای عربی، قوت گرفته است.
خفقان در عربستان
فعالان حقوق بشر عربستانسعودی از جو سنگین امنیتی در این کشور و در هنگامه حضور نظامی ریاض در نبرد علیه یمن سخن گفتند. رسانههای نوشتاری و گفتاری عربستانسعودی تقریبا به طور کامل بر نبرد علیه یمن تمرکز کردهاند. رسانههای این کشور باید نبرد علیه یمنیها را بهعنوان بخشی از نبرد علیه ایران و متحدانش در سوریه، عراق و لبنان به تصویر بکشند. براساس این گزارش، فعالان حقوق بشر سعودی مدام از نیاز به اصلاحات سیاسی و اجتماعی در این کشور سخن میگویند. این فعالان در گفتوگو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به دلیل فضای شدید امنیتی حاکم بر این کشور در هنگامه نبرد در یمن از افشای نام خود به دلیل بیم دستگیری پرهیز کردند. در همین رابطه و در بحرین تاکنون 3 نفر از اهالی این کشور به خاطر انتقاد از مشارکت کشورشان در نبرد علیه یمن دستگیر شدهاند. یکی دیگر از فعالان حقوق بشری عربستانسعودی که در انتظار محاکمه خود است، در همین رابطه گفت هرگونه انتقاد از مشارکت در نبرد علیه یمن و درخواست اصلاحات بهعنوان «جاسوسی» و «خیانت به کشور» تلقی میشود. آسوشیتدپرس با اشاره به قیامهای مردمی در عربستانسعودی بویژه در سال 2011 نوشت: زنگ خطر برای عربستانسعودی به صدا درآمده است. در حالی که پادشاهی آلسعود برای مواجهه با تهدیدهای منطقه حرکت کرده است، در عینحال این کشور بشدت علیه مخالفان خود سختگیری میکند و تغییر ساختار امنیتی این کشور و جایگزینی محمد بن نایف، بهعنوان جانشین ولیعهد انعکاسدهنده عمق نگرانیهای امنیتی عربستانسعودی است.
توافق ترکیه و قطر برای اعزام تروریست به یمن
پایگاه خبری میدلایست پانوراما نوشت مقامات ترکیه و قطر توافق کردند گروههای تکفیری- تروریستی را از عراق و سوریه پس از آموزشهای لازم، به یمن اعزام کنند تا از آنها برای مقابله با جنبش انصارالله استفاده شود. به گفته منابع خبری، هدف ترکیه و قطر از این اقدام آن است که با شکست دادن جنبش انصارالله یمن، کنترل اوضاع سیاسی این کشور را در دست گیرند. این توافق بدون هماهنگی با عربستانسعودی به دست آمد که نشانه رقابت جدی بین قطر و عربستان است. آنکارا هم تلاش میکند با همکاری جداگانه با عربستان و قطر، جایگاهی برای خود در منطقه پیدا کند. مطبوعات ترکیه از داوطلب شدن دهها تروریست برای جنگ با جنبش انصارالله در یمن، خبر دادند. این افراد از مناطق مختلف سوریه به استانبول منتقل میشوند تا شرکتهای هواپیمایی ترکیه و قطر آنها را به شهر عدن منتقل کنند. پایگاه خبری یمن 24 نیز نوشت عربستان مرزهای خود را روی تروریستهای سوری مقیم یمن بدون هیچ قید و شرطی گشود و انواع کمکهای اقامتی و حمایتی را در اختیار آنها قرار داد. یکی از تروریستهای سوری فراری به یمن که به همراه خانوادهاش صنعا را به مقصد مرز مشترک یمن و عربستان ترک کرده، گفته است عربستان بدون هیچ قید و شرطی با وجود داشتن گذرنامههای تاریخ گذشته به ما اجازه اقامت در این کشور را داد. براساس این گزارش، عربستان اردوگاه موقتی در اختیار تروریستهای سوری مقیم یمن به همراه غذا، نوشیدنی و لباس تا مدت نامعلومی قرار داد. تروریستهای سوری مقیم یمن که از قبل مزدور عربستان بوده و علیه دولت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه دست به فعالیتهای تروریستی میزدند اکنون از فعالیت جنبش انصارالله به نفع عربستان جاسوسی میکنند.