printlogo


کد خبر: 136884تاریخ: 1394/2/1 00:00
هسته‌ای

دستور رهبر انقلاب خطرناک‌ترین پروژه‌ پساتوافق آمریکا را منتفی کرد
مهدی محمدی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به دستورالعمل فرمانده کل قوا به منظور افزایش قدرت نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی در شرایط فعلی اظهار داشت: تصور من این است فرمایشات رهبر معظم انقلاب مسدودکننده باب یکی از خطرناک‌ترین پروژه‌های آمریکا برای دوران پس از توافق با ایران بود که قصد داشتند با قدرت آن طرح را کلید بزنند. محمدی یکی از مهم‌ترین طرح‌های آمریکا در دوران پسا توافق را ورود به حوزه قدرت متعارف ایران و بویژه برنامه موشکی دانست و گفت: آمریکا از این برنامه نظامی متعارف نسبت به برنامه هسته‌‌ای ما هراس بیشتری دارد. کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ماهیت تسلیحاتی و نظامی برنامه نظامی متعارف کشورمان یادآور شد: آمریکا به خوبی می‌داند ایران هرگز برنامه‌ای برای تسلیحاتی کردن فناوری هسته‌ای خود ندارد از این رو تلاش داشته‌اند از مجرای بازرسی‌ها، پروژه اطلاعاتی حقوقی علیه برنامه متعارف نظامی ایران را کلید بزنند و برنامه بعدی که روی میز جامعه بین‌الملل می‌گذارند، پرونده برنامه متعارف نظامی ایران در پیوند با برنامه منطقه‌ای آن باشد. وی تصریح کرد: هدف آمریکا نیز این بود که ایران به تدریج در حوزه تسلیحات دفاعی متعارف همان محدودیت‌هایی که در برنامه هسته‌ای پذیرفته را در اینجا نیز بپذیرد و همه ابعاد قدرت ملی ایران به طور موازی تضعیف شود اما فرمایشات رهبر معظم انقلاب این موضوع را کاملا مسدود کرد. محمدی درباره پیام‌های دستورالعمل جدید فرمانده کل قوا خاطرنشان کرد: این فرمایشات حاوی این پیام مهم بود که دوران پساتوافق نه‌تنها دوره افول برنامه نظامی متعارف ایران نیست بلکه دوران اوجگیری و رشد و جهش بی‌سابقه ایران خواهد بود و این چیزی نیست که جمهوری اسلامی آن را محرمانه نگه دارد و به طور علنی و رسمی بیان می‌کند.

جنگ زرگری کنگره و کاخ‌سفید برای گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران
کاظم انبارلویی، مسؤول دفتر سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به طرح سنای آمریکا برای نظارت بر توافق هسته‌ای و حق وتوی رئیس‌جمهور آمریکا درباره لغو تحریم‌ها گفت: این لایحه باعث شده نمایندگان کنگره آمریکا سر راه توافق هسته‌ای سنگ‌اندازی کنند. وی افزود: البته این یک جنگ زرگری بین کاخ سفید و کنگره آمریکاست تا به واسطه این طرح، 1+5 بویژه آمریکا قدرت چانه‌زنی خود را برای گرفتن امتیازهای بیشتر از تهران بالا ببرد. مسؤول دفتر سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه در قوانین آمریکا این اختیار برای رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد که در هر شرایطی از بررسی یک لایحه‌ در کنگره جلوگیری کند، اظهار داشت: حتی بعد از تصویب یک لایحه نیز رئیس‌جمهور می‌تواند آن را وتو کند اما آنچه در واقعیت به وقوع پیوست این بود که این لایحه مورد تایید کاخ سفید قرار گرفت. سکوت دولت آمریکا در مقابل کنگره نشان می‌دهد آمریکایی‌ها به نوعی به دنبال برهم زدن مذاکرات هستند. انبارلویی در ادامه تصریح کرد: طبیعی است که میزان بی‌اعتمادی ملت ایران به رفتار حاکمیت آمریکا با این نوع رفتارها از جانب کنگره و کاخ‌سفید افزایش پیدا می‌کند. متأسفانه در این مذاکرات این سوی میز صداقت و مسیر اعتمادسازی را طی می‌کند اما آن سوی میز بدعهدی و نقض پیمان و دمیدن به شیپور بی‌اعتمادی را پیش گرفته است.

تحویل اس-۳۰۰ به ایران بر مذاکرات هسته‌ای تأثیر می‌گذارد
وزیر خارجه فرانسه به‌رغم اظهارات مقامات سایر کشورهای گروه 1+5 که در حال مذاکره هسته‌ای با ایران هستند، روز یکشنبه گفت: تصمیم روسیه برای اجرای قرارداد فروش سامانه دفاع موشکی اس-300 بر روند پیگیری این گفت‌وگوها اثرگذار خواهد بود. به گزارش نسیم، لوران فابیوس همچنین ادعا کرده رفع ممنوعیت فروش این سامانه همزمان با تلاش کشورهای گروه 1+5 برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای با ایران پیامی غلط به این کشور خواهد فرستاد. وزیر خارجه فرانسه گفت: «توافق با ایران قرار است از منع گسترش سلاح‌های اتمی در منطقه جلوگیری کند اما باید در سطحی وسیع‌تر از تنش‌ها هم بکاهد. ما نباید این برداشت را ایجاد کنیم که برهه زمانی که داخل آن هستیم، به تجدید مسلح کردن (ایران) ختم می‌شود. این اقدام باعث ایجاد فضایی نامطلوب و جسور کردن مخالفان توافق می‌شود».
 


Page Generated in 0/0051 sec