امضای قرارداد کمک تسلیحاتی شوروی به صدام (1363 ش)
پس از تغییر اوضاع جنگ در نتیجه فتح خرمشهر و احتمال سقوط رژیم عراق، شوروی نیز همگام با دیگر کشورهای غربی، با واگذاری تجهیزات مدرن جنگی به عراق، بر میزان کمکهای خود به این کشور افزود. در این راستا، در فروردین 1363، یک هیأت بلندپایه از شوروی به بغداد اعزام شد و فروش 5/4 میلیارد دلار اسلحه شوروی به عراق را پیشنهاد کرد. این بزرگترین پیشنهاد فروش سلاح بود که تا آن زمان، شورویها به عراق میدادند. هیأت شوروی که از میزان عصبانیت عراق به دلیل از دست دادن جزایر مجنون در عملیات خیبر مطلع بود، به عراق اطلاع داد حاضر است میگهای 21 و 22، هلیکوپترهای توپدار و 350 موشک اسکاد در اختیار رژیم بعث قرار دهد. سرانجام این قرارداد و قرارداد وام 2 میلیارد دلاری اتحاد جماهیر شوروی به رژیم بعث عراق در هفتم اردیبهشت 1363 ش برابر با 27 آوریل 1984 م بین طرفین در مسکو امضا شد و در جبهههای جنگ علیه رزمندگان اسلام به کار رفت. لازم به یادآوری است بعد از سقوط صدام، در سال 1382، مساله بازپرداخت وامهای اعطایی کشورهای غربی و شرقی برای پیروزی در جنگ با ایران، به عنوان یکی از مهمترین چالشهای جدی منطقه و جهان مطرح شد.
تولد فقیه بزرگ «شیخ حرّ عاملی» (1033 ق)
محمد بن حسن عاملی معروف به شیخ حرّ عاملی در روستای مَشغَره از توابع جبل عامل لبنان متولد شد. شیخ حسن ظهیر، شهید ثانی، پدر، عمو و دایى وی از اساتید شیخ حر عاملی بودند. او تا 40 سالگی در کشور سوریه و منطقه جَبَل عامل، نزد استادان شیعی تعلیم یافت و بعدها به عراق و خراسان عزیمت کرد. شیخ حر عاملی در مشهد به منصب شیخالاسلامی و قاضیالقضاتی این شهر منصوب شد و در اصفهان نیز مورد احترام علامه محمد باقر مجلسی و شاه صفوی قرار گرفت. از ایشان بیش از 20 کتاب و رساله بر جای مانده است اما معروفترین اثر شیخ حر عاملی، کتاب عظیم وسایلالشیعه در 30 جلد است که کار تالیف آن 18 سال به درازا انجامید. وی در این کتاب، همه روایات و اخباری را که در قرن چهارم هجری در کتب ششگانه روایی شیعه(شامل اصول کافی، مَن لایحضُرُهُ الفقیه، تهذیب و استِبصار، محاسن برقی و قُربُ الاستاد) گرد آمده بود، یکجا جمعآوری کرد و روایاتی بسیار بر آنها افزود. همچنین کتب صحیفه ثانی، الفُصولُ المُهمَّه، الفَوایدُ الطوسیَّه و تواترُ القرآن از جمله آثار این عالم بزرگ مسلمان است. این عالم برجسته 21 رمضان 1104 قمری در مشهد مقدس وفات یافت و در صحن شریف امام رضا(ع) مدفون شد.
شهادت آیتالله بهبهانی از رهبران مشروطه (1328ق)
آیتالله سید عبدالله، فرزند سید اسماعیل مجتهد بهبهانی در حدود سال 1260 قمری به دنیا آمد. وی پس از تحصیل مقدمات علوم شرعی، راهی نجف اشرف شد و در حوزه درس آیات عظام شیخ مرتضی انصاری، میرزا محمدحسن شیرازی و سیدحسین کوهکمری شرکت جست. سید عبدالله پس از اخذ اجتهاد، در سال 1295ق به تهران مراجعت و پس از فوت پدر، مقام مذهبی او را احراز کرد. وی در جریان مشروطه، به همراه آیتالله سیدمحمد طباطبایى، رهبری اصلی مشروطیت را برعهده داشت و در راه تحقق آرمان انقلابی خویش، صدمات فراوانی دید و مدتی به عتبات تبعید شد. سرانجام آیتالله بهبهانی، این روحانی آگاه و مجتهد مبارز و مقتدر هشتم رجب سال 1328 ق برابر با 24 تیرماه 1289 ش در 68 سالگی توسط اشخاص نقابداری که به منزل او هجوم آورده بودند، به ضرب 3 گلوله به شهادت رسید. از این عالم برجسته، 25 رساله در فقه به جای مانده است.