گروه ورزشی: اگر اساسنامه پیشنهادی وزارت ورزش به تایید هیات وزیران برسد، عملا فدراسیونهای ورزشی کوچکترین اختیاری در اداره زیرمجموعههای خود ندارند و این از نگاه بسیاری از کارشناسان یک «فاجعه» به حساب میآید. دیروز خبرگزاری مهر، پیشنویس اساسنامه وزارت ورزش را منتشر کرد تا شوک بزرگی به جامعه ورزش وارد آید، آن هم در شرایطی که با اساسنامه فعلی هم بسیاری از کارشناسان ورزشی به مهندسی کردن انتخابات فدراسیونها اعتراض داشتهاند؛ درست مانند آنچه این روزها در بسیاری از فدراسیونها رخ داده و شاید دمدستیترین مثال انتخاب فدراسیون وزنهبرداری باشد که قرار است امروز بدون حضور حسین رضازاده، قویترین مرد جهان برگزار شود، آن هم بعد از فشارهایی که وزارت ورزش برای انصراف این قهرمان از حضور در انتخابات به او وارد کرد. مهر در گزارشی که با عنوان «ورزش دربست در اختیار آقایان!» منتشر کرده نوشته براساس ترکیبی که مدنظر مسؤولان وزارت ورزش قرار گرفته مجمع فدراسیونهای ورزشی که تصمیمگیران اصلی در هر فدراسیون خواهند بود از کسانی تشکیل خواهد شد که به هر شکلی «دولتی» به حساب میآیند و به این ترتیب وزارت ورزش میتواند به راحتی افراد مدنظر خود را در راس کار فدراسیونها قرار دهد یا در مواقع لزوم رؤسای فدراسیونها را با فشار کوچکی از جانب مجمع برکنار کند. به این ترتیب عملا فدراسیونهای ورزشی هیچ اختیاری از خود نخواهند داشت و این مسؤولان وزارت ورزش هستند که با قدرتی فراقانونی میتوانند در تصمیمگیریهای فدراسیونها نقش اصلی را ایفا کنند و این درست برخلاف تاکید کمیته بینالمللی المپیک است البته شاید به خاطر همین تناقض باشد که اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک ایران در جلسه اخیرشان این پیشنویس را تایید نکردهاند. پیشنویس تهیه شده درباره اساسنامه فدراسیونهای ورزشی با ابهامات زیاد و البته تغییرات سوالبرانگیزی همراه است که قطعا اجرای آن از سوی فدراسیونها را با مشکلات زیادی همراه خواهد کرد و چه بسا ارائه چنین پیشنویسی به عنوان اساسنامه تصویب شده به مدیران ورزشی، باعث اعتراضات و مشکلات زیادی شود. با همه اینها، مسؤولان وزارت ورزش و جوانان بر پیشنویس اساسنامه فدراسیونهای ورزشی تاکید دارند به طوری که تا به امروز تلاش دوبارهای جهت برطرف شدن ابهامات آن انجام نشده است البته این پیشنویس هنوز در اختیار تصمیمگیرندگان فدراسیونها و نهادهای مرتبط با ورزش قرار نگرفته و مشخص نیست دلیل این پنهانکاری چیست؟ از جمله موارد سوالبرانگیز در پیشنویس تهیه شده برای اساسنامه فدراسیونهای ورزشی مربوط به اعضای مجمع عمومی فدراسیونهاست. بر این اساس و طبق پیشنویس تهیه شده، اعضای مجمع عمومی فدراسیونها متفاوت از گذشته انتخاب خواهند شد. به نظر میرسد در صورتی که این پیشنویس به مراحل پایانی و تصویب برسد، فارغ از اینکه چه فردی مسؤولیت وزارت ورزش و جوانان را بر عهده دارد، ورزش در اختیار وزیر ورزش و معاونانش در ادوار مختلف قرار خواهد گرفت و عملا فدراسیونهای ورزشی و مجامع اختیاری از خود نخواهند داشت و همه چیز از پیش توسط آقایان مسؤول مشخص خواهد شد. شرایط برای
فدراسیونهایی که زیرمجموعه کمیته بینالمللی المپیک به حساب نمیآیند بدتر هم هست و عملا این فدراسیونها از کمترین اختیاری برخوردار خواهند بود. ساعتی پس از انتشار پیشنویس اساسنامه، مدیر روابط عمومی وزارت ورزش در گفتوگو با سایت این وزارتخانه این پیشنویس را «غیر قابل استناد» خواند. مازیار ناظمی در این باره گفت: پیشنویسی که در برخی رسانهها منتشر شده است قابل استناد نیست و برای تکمیل آن بزودی ویرایش نهم در جلسهای با حضور رؤسای تمام فدراسیونها به بحث و نظر گذاشته خواهد شد. وی افزود: اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی یک حرکت ملی است و قطعا به بهبود شرایط ورزش کشور کمک میکند به همین جهت از کاشناسان و رسانهها دعوت میکنم در فضایی فنی و دقیق به بررسی آن بپردازند. مدیر روابط عمومی وزارت ورزش با یادآوری سابقه اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی گفت: این اساسنامه از سال ۱۳۸۸ در حال تنظیم است و هنوز چیزی به عنوان مصوب نهایی از وزارت ورزش و جوانان به دولت ارائه نشده است و پس از جلب نظر و آرای تمام رؤسای فدراسیونها، به کمیسیون اجتماعی دولت خواهد رفت و پس از بررسی آنها به هیات وزیران ارائه میشود. ناظمی اضافه کرد: این کار نیمهتمام را معاونت قهرمانی در نیمه دوم سال ۹۲ ادامه داد و با جمعآوری آرای افراد کارشناس و صاحبنظر در نهایت در تاریخ دهم آذر سال قبل ویرایش پیشنویس اساسنامه فدراسیونها را برای کمیته ملی المپیک، مدیران کل استانها و رؤسای فدراسیونهای ورزشی ارسال کرد. وی گفت: تاکنون ۴۵ فدراسیون ورزشی و کمیته ملی المپیک و مدیران استانی نظرهای خود را به حوزه قهرمانی و کارگروه اصلاح اساسنامه فدراسیونها ارائه کردهاند و بعد از جمعآوری آرا و نظر کارشناسی این افراد برای ویرایش نهایی از دی ماه سال قبل با تشکیل کارگروهی ۱۵نفره از مدیران ارشد وزارت، استانها، کمیته ملی المپیک، 3 رئیس فدراسیون و افراد حقوقدان و آگاه به اساسنامههای بینالمللی کار ادامه یافت و نهایتا در اسفند سال ۹۳ این پیشنویس آماده ارائه در شورای معاونین وزارت ورزش شد. ناظمی با اشاره به «حساسیت وزیر ورزش و جوانان» به این موضوع گفت: با تمام این شرایطی که اشاره شد بازهم دکتر گودرزی تاکید کرد در جلسهای با حضور همه رؤسای فدراسیونهای ورزشی آخرین ویرایش و تغییرات به اطلاع آنها رسانده شود و این کار بزودی اتفاق خواهد افتاد.مازیار ناظمی درباره ارتباط تغییرات پیشنویس اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک گفت: البته این موارد ارتباطی به هم ندارد اما شاید منظور شما اصلاح ترجمه اشتباه برخی از مفاد آن توسط گروه قبلی است که این موضوع را باید از خود کمیته جویا شوید ولی تاجایی که من به خاطر دارم منتخبان جدید در کمیته ملی المپیک قرار بود نسبت به رفع و اصلاح آن که مورد درخواست فدراسیونها بود، اقدام کنند.
انصراف پهلوان با فشار وزارتخانه
اگرچه سازمان بازرسی کل کشور حضور در شورای شهر را «شغل» ندانست اما پافشاری عجیب وزارت ورزش بر جلوگیری از حضور حسین رضازاده به عنوان پرافتخارترین وزنهبردار تاریخ ایران در انتخابات این فدراسیون باعث شد وی سرانجام از حضور در انتخابات انصراف دهد. بعد از این تصمیم که تحت فشار وزارت ورزش گرفته شد، رضازاده در پاسخ به این سوال که آیا با وضعیتی که پیش آمده است میخواهد از وزنهبرداری خداحافظی کند، گفت: خیر خداحافظی نمیکنم، من همچنان عضو کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا هستم اما وقتی دیگر من را نمیخواهند، چارهای نیست. عضو شورای شهر ادامه داد: نمیتوانم به آرای مردم عزیز شهر تهران دهنکجی و از شورای شهر استعفا کنم ضمن اینکه شورای حل اختلاف و کمیسیون اصل90 نیز حضورم در انتخابات فدراسیون را تایید کرده بودند. رضازاده درباره اینکه آیا به مجمع انتخاباتی میرود یا خیر، گفت: بروم چکار کنم؟ گفته بودند باید استعفا بدهم که ندادم حالا با این وضعیت به مجمع بروم که چه اتفاقی بیفتد؟ رئیس سابق فدراسیون وزنهبرداری یادآور شد: در حال حاضر سیدمهدی هاشمی دوست خوبم و مدیر موفق فدراسیون تیراندازی از جمله افرادی است که در مجلس شورای اسلامی بوده و همچنان در فدراسیون تیراندازی ریاست میکند اما حالا چرا عضویت در شورا را شغل میدانند و حضور در مجلس را خیر، باید مسؤولان جوابگو باشند. وی افزود: در المپیک قبلی 4 مدال آوردیم و برنامهریزی داشتیم تا در المپیک 2016 رنگ مدالها را ارتقا دهیم ضمن اینکه برای حضور در هیأت رئیسه فدراسیون جهانی نیز برنامه داشتم. رضازاده درباره اینکه آیا از حضور در انتخابات انصراف خواهد داد، گفت: باز هم میگویم من خداحافظی نمیکنم اما گویا خواسته وزارت چیز دیگری است. دوست داشتم بیایم و خدمت کنم اما گویا مقدور نیست. رئیس سابق فدراسیون وزنهبرداری با بیان اینکه کورش باقری بهترین گزینه برای ریاست بعدی فدراسیون وزنهبرداری است، درباره اینکه چرا وزارت علاقهای به حضور او در فدراسیون ندارد، گفت: این را از خودشان بپرسید من در این 6-5 سال سعی کردم موفق باشم و از همه کسانی که من را حمایت کردند تشکر میکنم.