ولادت امام محمدتقی جوادالائمه(ع) (195 ق)
حضرت امام محمدتقی(ع) امام نهم، در مدینه منوره به دنیا آمد. روز تولد آن حضرت را 15 و 19 رمضان نیز گفتهاند. ابوجعفر، کنیه و جواد، تقی، قانع، مرتضی و نجیب از القاب آن امام هستند. نام مادر امام را سَبیکِه گفتهاند. آن حضرت در 8سالگی و در زمان مأمون به امامت رسید و در عصر معتصم عباسی در 25 سالگی شهید شد. فرزندان امام جواد(ع) را 4 تن ذکر کردهاند. آن امام بزرگوار، از محبوبیت فوقالعادهای در میان مردم برخوردار بود. آن حضرت به واسطه بخشندگی زیادی که داشت به جواد به معنای بخشنده مشهور شد. خانه امام جواد(ع) پناهگاه نیازمندانی بود که از هر سو ناامید شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند. در دوران امامجواد(ع) حوزه نفوذ اسلام، پهنه گستردهای را شامل میشد.این امر زمینه را برای انتقال و نشر آرای مختلف فراهم آورد و باب مباحثه و گفتوگو بین اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان را باز کرد. در این میان، آن امام به عنوان یادگار پیامبر اسلام(ص)، از هر فرصتی بهره میبرد تا مردم را با علوم و معارف والای اسلامی آشنا و از نفوذ اندیشههای غیرالهی جلوگیری کند.
شکست آلمان نازی از متفقین در جنگ دوم جهانی (1945م)
نیمه دوم جنگ دوم جهانی توأم با شکست و عقبنشینی برای ارتش آلمان بود. در سال 1944م قسمت اعظم منطقه بالکان از وجود آلمانها پاک و سپس لهستان و اتریش نیز از اشغال نازیها خارج شد. آلمانها از طرف غرب نیز مجبور به عقبنشینی از فرانسه، بلژیک و هلند شدند تا اینکه در جریان حمله متفقین در فوریه 1945م، خطوط دفاعی آلمان شکافته شد. در ماه مارس همان سال متفقین از رود راین گذشته و در بیست و چهارم آوریل نیز روسها از شرق وارد برلین پایتخت آلمان شدند. همچنین در پی پیروزی متفقین در ایتالیا، حدود یک میلیون سرباز آلمانی مستقر در این کشور، خود را تسلیم متفقین کردند. این شکست بزرگ در حالی که برلین زیر آتش نیروهای شوروی قرار داشت، هیتلر را از پیروزی در جنگ کاملاً ناامید کرد و در نهایت، آلمان نازی را به پذیرش شکست مجبور کرد.
مرگ «آلفرد هیچکاک» کارگردان مشهور قرن بیستم (1980م)
آلفرد هیچکاک، کارگردان معروف سینما در 13 آگوست 1899م در خانوادهای یهودی در شهر لندن به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در یک مدرسه مذهبی گذراند و سپس در رشته مکانیک و برق به ادامه تحصیل پرداخت. در این هنگام بر اثر علاقه فراوانی که به کارگردانی و تهیه فیلمهای جنایى داشت، دوره کلاس کارگردانی را پشت سر گذاشت و چند فیلم در انگلستان ساخت. وی در سال 1939 به آمریکا رفت و به ساخت فیلم مشغول شد. هیچکاک طی اقامت 40 ساله در آمریکا، فیلمهایى ساخت که شهرت جهانی یافت و او را به عنوان کارگردانی موفق، معرفی کرد. خاصیت ذاتی سینمای وی آن است که بیننده را مجذوب کند. فیلمهای هیچکاک به ندرت غیرمنطقی است. هیچکاک یگانه فیلمسازی است که میتواند افکار یک یا چند شخصیت اثر خویش را بدون توسل به گفتوگو، به تصویر برگرداند و به تماشاگر نشان بدهد. از این رو، میتوان او را یک فیلمساز واقعگرا دانست. هیچ فیلمساز دیگری به جز هیچکاک نمیتواند حقیقت انسانی را آنطور که باید، بازگو کند. هیچکاک کارگردانی است که آثارش به خاطر روشنی و سادگی، در سراسر جهان، بیش از کارهای هر فیلمساز دیگری، در دسترس درک و بهره تماشاگر قرار دارد. او در عین حال، کارگردانی است که در ساختن فیلم از ظریفترین و نهفتهترین روابط بین انسانها، نظیر ندارد. این کارگردان معروف فیلمهای جنایی و دلهرهآور، در آمریکا توانست محبوبیت زایدالوصفی به دست آورد و فیلمهای برجستهای همچون ربهکا، سوءظن، طناب، طلسم شده، زندگی دوزخی و بیگانهای در ترن را بسازد. آلفرد هیچکاک سرانجام در 29 آوریل 1980م در 81 سالگی درگذشت.