هندوانههای صادراتی پس فرستاده شده از کشورهای عربی بعضا محصول مناطقی بوده که به دلیل خشکسالی دچار آفتزدگی شده است و تزریق هرگونه ماده شیمیایی به هندوانه باعث فساد این محصول میشود. سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و تربار ایران در اینباره به تسنیم گفت: انتشار اخباری توسط برخی رسانههای عربی درباره آلوده بودن هندوانههای ایرانی در راستای پروژه ایرانهراسی است زیرا از لحاظ علمی تزریق هرگونه ماده شیمیایی به هندوانه یا میوه باعث فساد میوه میشود و بافت خود را از دست میدهد. نورانی ادامه داد: براساس اعلام فائو محصولات باغی و جالیزی ایران از رتبه مناسبی از لحاظ سلامت برخوردار است و از سالمترین محصولات کشاورزی جهان به حساب میآید. وی با اشاره به دلایل ایجاد حفره روی پوست هندوانههای صادراتی، اظهار داشت: هندوانههای تولیدشده در منطقه ایرانشهر و جیرفت به دلیل شرایط خشکسالی منطقه، در ابتدای رشد بوته آفتی به خود دید که باعث سوراخ شدن پوست هندوانه شد که با بزرگ شدن محصول این حفره بزرگتر میشود. وی تصریح کرد: محصولات کشاورزی و جالیزی صادراتی علاوه بر داشتن سلامت لازم، باید شکل ظاهری مناسبی نیز داشته باشند که در این زمینه سازمان حفظ نباتات با عدم انجام کنترلهای مربوط زمینه این مشکل را فراهم کرده است.