وفات عقیله بنیهاشم، امالمصائب حضرت زینب کبری(س)(62 ق)
حضرت زینب(س) پس از بازگشت از شام و رجعت به مدینه، همواره در مجالس خود از راه امام حسین(ع) و مصایب عاشورا سخن میراند و مردم را علیه حکومت جور تحریک میکرد. کمکم کار به جایی رسید که اقامت آن حضرت در مدینه با مخالفت والی شهر روبهرو شد و ایشان عازم شام شدند. سرانجام آن حضرت در 56 سالگی به سرای باقی شتافت. محل دفن آن بانوی مجلله مورد اختلاف است و برخی شام، مدینه و عدهای مدفن ایشان را در سرزمین مصر میدانند.
آغاز نخستین مهاجرت مسلمانان مکه به حبشه(5 بعثت)
در پی فشار طاقتفرسای مشرکان قریش بر مسلمانان، پیامبر اکرم(ص) به تعدادی از پیروان خود دستور داد برای در امان ماندن از اذیت و آزار مشرکان، به سرزمین حبشه مهاجرت کنند. جمعی از مسلمانان که 11 مرد و 4 زن بودند به سرپرستی عُثمان بن مظعون به حبشه مهاجرت کردند و زمینهساز مهاجرت بعدی مسلمانان به سرپرستی جعفر بن ابیطالب(ع) شدند. این مهاجرتها، طی سالیان متمادی، سبب نفوذ و گسترش دین اسلام در قاره آفریقا شد.
تغییر قبله از بیتالمقدس به سوی کعبه به قول مشهور(2 ق)
پس از دستور واجب شدن نماز بر مسلمانان، پیروان این آیین الهی، به طرف بیتالمقدس، محلی که مورد احترام ادیان دیگر از قبیل یهودیت و مسیحیت بود، نماز میخواندند ولی پس از هجرت پیامبر اسلام به مدینه، یهودیان این شهر، پیامبر اسلام(ص) را مورد طعنه قرار داده و از اینکه مسلمانان از قبله یهودیان برای نماز استفاده میکنند، آنان را استهزا میکردند. سرانجام در حالی که 17 ماه از ورود پیامبر اسلام(ص) به مدینه میگذشت، به دستور خدا، کعبه، قبله مسلمانان شد. این دستور در حالی که پیامبر اکرم(ص) نماز ظهر را در مسجد بنیسَلَمه اقامه میکرد از جانب خداوند صادر شد. پیامبر اسلام(ص) در حال نماز، روی به مسجدالحرام کرد و دو رکعت پایانی نماز ظهر را به سوی کعبه خواند و به همین دلیل این مسجد در تاریخ اسلام به «ذوالقبلَتَین» معروف شده است.
مرگ جوزف مککارتی، سناتور مشهور آمریکایی (1957م)
جوزف مک کارتی، سیاستمدار معروف آمریکایى، در سال 1909م به دنیا آمد. او پس از اتمام تحصیلات خود وارد فعالیتهای حزبی شد و در37 سالگی به نمایندگی سنای آمریکا برگزیده شد. مدتی پس از فرار چیان کایچک، رهبر چین ملی که مورد حمایت آمریکا بود، مککارتی در نطق شدیداللحنی اعلام کرد شکست دولت آمریکا در چین، به سبب وجود کمونیستها در وزارت خارجه آمریکاست. پس از آن تعداد زیادی از کارمندان وزارت خارجه بهعنوان جاسوسان کمونیست از کار بر کنار شدند و تحت بازجویى قرار گرفتند. این موج که مککارتیسم لقب گرفت و به مدت چندین سال افکار عمومی مردم آمریکا و جهان را به خود مشغول داشت، باعث شد تمام حرکات کمونیستها با بدبینی شدید ارزیابی شود و از این پس دولت نیز نسبت به کل تحرکات دولتهای کمونیستی حساسیت فراوانی از خود نشان دهد. از جمله آثار این بدبینی، راسختر شدن عزم آمریکا برای شرکت گسترده و فعال در جنگ کره در سالهای 1950 تا 1953م بود. به پیشنهاد او کمیتههای تحقیق کنگره و مراجع قضایى آمریکا، بسیاری از مقامات آمریکایى، دانشمندان، نویسندگان و هنرمندان را تحت تعقیب و بازجویى قرار دادند و عده زیادی را به اتهام تمایلات کمونیستی از کار برکنار کردند. اصطلاح مککارتیسم تا سالها، در مباحث سیاسی برای بیان طرز تفکر کسانی که هر جریان لیبرال و مخالفی را به کمونیستها نسبت میدهند یا به هر جریان مخالفی برچسب کمونیستی و گرایشهای دستچپی میزنند، به کار میرفت. جوزف مککارتی سرانجام در 4 مه 1957م در 48 سالگی جان سپرد.