printlogo


کد خبر: 137947تاریخ: 1394/2/20 00:00
بنگاه دروغ‌پراکنی انگلستان و خوش‌خدمتی به صهیونیسم

محمد ایرانی: برنامه خبری تودی [امروز] شبکه جهانی ‌بی‌بی‌سی گفت‌وگویی را با «موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم جعلی صهیونیستی پخش کرد که وی در این مصاحبه هر دروغ و اطلاعات نادرستی را می‌توانست به خورد بینندگان داد؛ بدون آنکه برای یک بار هم که شده «سارا مونتاژ» مجری این برنامه، سخنان وی را قطع کند یا یعلون را به چالش بکشد.
در این میان، سازمان «مبارزه برای همبستگی فلسطین» و شماری دیگر از شخصیت‌ها درباره سطح استانداردهایی که باید در گفت‌وگوهای اینچنینی رعایت می‌شد، به بی‌بی‌سی‌ شکایت کردند. پاسخ‌هایی که از بی‌بی‌سی ارائه شد، این واقعیت را برملا کرد که شبکه وزارت خارجه انگلستان، به هر طریقی آماده است خود را به نشنیدن و ندیدن بزند تا مصاحبه‌های هدفدار خود با مقامات صهیونیست را توجیه کرده و از آنها دفاع کند. بسیاری از این امر شکایت داشتند که یعلون اجازه یافته اشغال و محاصره غزه را انکار کند و به نادرستی مدعی شود فلسطینیان از «استقلال سیاسی» برخوردارند و اسرائیل «به هیچ‌وجه به دنبال حکومت بر آنها نیست». وی هر دروغی را به زبان راند، بدون آنکه مجری برنامه وی را به چالش بکشد. در واقع در حالی که یعلون به دروغ‌پردازی‌های خود ادامه می‌داد، مجری برنامه در سکوت عمیقی فرورفته بود و آنچنان سکوتی در طول مصاحبه حکمفرما بود که گویی مجری اصلاً در برنامه حضور ندارد!
پاسخ بی‌بی‌سی خطاب به شاکیان نیز در نوع خود جالب است: «لطفا در نظر داشته باشید در برنامه‌های زنده که محدودیت‌های زمانی وجود دارد، بسیار دشوار است با توجه به تعدد سوالات و مواردی که مطرح می‌شود، به هر اظهارنظر واکنش نشان داده یا هر جمله‌ای به چالش کشیده شود».
نگاهی کوتاه به مصاحبه‌های برنامه «امروز» با مقامات فلسطینی به‌خوبی نشان خواهد داد بیانیه بی‌بی‌سی تا چه میزان «مضحک» است، چرا که مجری بیش از آنکه درگیر پرسش و پاسخ با طرف مورد مصاحبه باشد، گویی در حال بازجویی وی است!
مقایسه‌ای بین مصاحبه‌هایی که در برنامه «تودی» با مقامات اسرائیلی در مدت مشابه صورت گرفته، برای روشن کردن ماهیت یکطرفه و متعصبانه بی‌بی‌سی در حمایت  از رژیم صهیونیستی کفایت می‌کند.
به‌عنوان مثال نگاهی به مصاحبه‌هایی که از سوی برنامه «تودی» در طول جولای و اوت 2014 صورت گرفته می‌تواند به حقایقی درباره مواضع حمایتی شبکه دولتی انگلیس از رژیم مجعول صهیونیستی کمک کند.
3 جولای در حالی که کرانه باختری در پی ناپدید شدن 3 جوان اسرائیلی، تقریبا به طور کامل بسته شده بود، «جان هامپفریز» مجری برنامه «تودی» به گفت‌وگو با «عبدالله» رئیس کمیته سیاسی شورای قانونگذاری فلسطین پرداخت.
هامپفریز مشکلات ادعایی درباره یک برنامه زنده و محدودیت‌های زمانی را نادیده گرفت و برعکس «هر جمله و اظهارنظر» صورت گرفته از سوی مسؤول فلسطینی را مورد چالش قرار داد به نحوی که سیاستمدار ارشد فلسطینی به هیچ‌وجه مجال اظهارنظر نیافت.
این بخشی از مصاحبه است:
هامپفریز: آنچه می‌خواهم انجام دهم این پرسش از شماست که از این حرف‌ها چه چیزی دستگیرمان خواهد شد.
عبدالله: چه چیزی دستگیرمان خواهد شد؟ این اسرائیل نژادپرست است که بار دیگر خود را مطرح کرده است...
هامپفریز [سخن عبدالله را قطع می‌کند]: ممکن است فقط برای لحظه‌ای از لفاظی دست برداشته و تلاش کنید واقع‌گرایانه حرف بزنید؟
عبدالله: اسرائیل، دولت گانگسترهاست. این دولتی است که اینگونه خود را مطرح می‌کند...
هامپفریز [سخنان عبدالله را قطع می‌کند]: از لفاظی دست بردارید و منطقی بگویید در خاورمیانه چه خبر است.
عبدالله: نبود عزم و جدیت در نزد جامعه بین‌المللی...
[مجری بار دیگر سخنان عبدالله را قطع می‌کند]: که چه کاری صورت دهد؟
عبدالله: اسرائیل 66 سال پیش توسط کشور شما به وجود آمد...
هامپفریز [سخنان عبدالله را باز هم قطع می‌کند]: می‌شود درباره زمان کنونی صحبت کنید به جای 60-50 سال قبل؟ من تلاش می‌کنم درباره این امر صحبت کنم که در حال حاضر چه باید کرد.
عبدالله در حالی که این جمله را به زبان می‌راند که «اگر ما به ریشه مسائل توجه کنیم، می‌توانیم راه‌حلی بیابیم» بار دیگر حرفش از سوی مجری برنامه قطع می‌شود که می‌گوید: «ما 50 سال است به ریشه مسائل توجه کرده‌ایم و به جایی نرسیده‌ایم، به نظر شما رسیده‌ایم؟»
این مصاحبه با همین رویه ادامه یافت در حالی که هامپفریز گستاخانه و یکطرفه به قطع حرف‌های عبدالله ادامه داد و به وی اجازه نداد از وقتی که در اختیارش است برای مطرح کردن آنچه در ذهن دارد، ‌استفاده کند.
در مقطعی مجری تلاش کرد در دهان عبدالله حرف بگذارد؛ با گفتن این جمله که: «اگر شما در این صبح بگویید که اتفاقی روی نمی‌دهد مگر آنکه اسرائیل نابود شود، خب! دست‌کم ما می‌فهمیم که موضع شما چیست». عبدالله جمله‌ای با این مضمون نگفت و هنگامی که تلاش کرد موضع خود را تصریح کند و در حالی که اظهار داشت: «آنچه من می‌گویم این است که اسرائیل باید به دلیل نقض حقوق بین‌الملل مسؤول شناخته شود»، در این هنگام برای چندمین بار مجری بی‌بی‌سی سخنان وی را قطع کرد.
مقایسه این مصاحبه چالشی با برخورد خنثای مونتاژ در گفت‌وگو با یعلون که طی آن، این وزیر جنایتکار و آدمکش صهیونیست هر آنچه خواست به زبان آورد؛ بی‌آنکه برای لحظه‌ای یاوه‌گویی‌هایش از سوی مجری قطع شود و هیچ‌گاه با این جمله روبه‌رو نشد که «از لفاظی دست بردارید»، همه چیز را نمایان می‌کند.
کمی بعد پس از آنکه هامپفریز در 3 جولای با عبدالله مصاحبه کرد، همین مجری، با «مارک رگو» سخنگوی دولت رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کرد
- این شیوه برنامه «امروز» است که اگر مصاحبه‌ای با مقامات فلسطینی ترتیب می‌دهد فورا با یک مقام صهیونیست نیز گفت‌وگو می‌کند تا پاسخ اظهارات مقامات فلسطینی داده شود اما عکس آن هیچ‌وقت صدق نمی‌کند  و «تودی» به کرات با مقامات اسرائیلی مصاحبه می‌کند اما هیچ مقام فلسطینی این فرصت را نمی‌یابد که دیدگاه‌هایش را مطرح کند- رگو از جمله مقامات صهیونیست است که در هر زمان و مجالی به بی‌بی‌سی دسترسی دارد و مجریان برنامه مؤدبانه و بدون آنکه وی را به چالش بکشند، زمان را در اختیار وی قرار می‌دهند تا هر مزخرفی را به زبان آورد. رگو به‌راحتی می‌تواند حماس را مسؤول اتفاقاتی به تصویر بکشد که در غزه و کرانه باختری روی می‌دهد بدون آنکه مجریان جرات پرسش از وی را درباره جنایاتی داشته باشند که از سوی رژیم غاصب صهیونیستی در حق شهروندان بیگناه فلسطینی صورت می‌گیرد.
6 روز بعد هامپفریز گفت‌وگویی تلفنی با «راجی سورانی» رئیس مرکز حقوق بشر فلسطین در زمانی ترتیب داد که غزه تحت حملات روزانه و شبانه سنگین جنگ 50 روزه رژیم صهیونیستی بود و سناریوی قبلی یعنی به چالش کشیده شدن مقام فلسطینی تکرار شد و پس از این مصاحبه که یک دقیقه بیشتر طول نکشید، مجری بی‌بی‌سی مصاحبه‌ای را با «دانیل تائوب» سفیر رژیم صهیونیستی در لندن صورت داد. آن گفت‌وگو تنها یک دقیقه به طول انجامید اما در مصاحبه با سفیر رژیم صهیونیستی، از گستاخی و قطع کردن‌های متوالی که علیه مقامات فلسطینی صورت می‌گرفت، خبری نبود و به تائوب وقت داده شد تا دروغ‌های خود را درباره غزه بگوید و این دروغ وی که «غزه ناحیه‌ای است که به وضوح تحت اشغال نیست» هم مورد چالش مجری قرار نگرفت.
مصاحبه مجری بی‌بی‌سی با سورانی در کنار جو خصمانه‌ای که علیه فلسطینیان در بی‌بی‌سی وجود دارد، حکایت از این واقعیت دارد که حمایت از رژیم صهیونیستی، ذهنیتی غالب در افکار مجریان این شبکه به اصلاح بی‌طرف(!) است که در آن اشغال یک سرزمین از سوی یک رژیم غاصب و به خاک و خون کشیده شدن روزانه فلسطینیان بی‌گناه، از اهمیتی برخوردار نیست و کشته شدن 3 صهیونیست رویدادی است که همه مردم غزه باید به خاطر آن مجازات شوند و این مجازات حق آنهاست(!)
چنین مصاحبه‌های یکطرفه و متعصبانه‌ای در حمایت از رژیم صهیونیستی در سراسر جولای و آگوست ادامه یافت در حالی که این رژیم با بمباران سنگین، غزه را به تلی از خاک تبدیل کرده بود و خانواده‌های بسیاری را بی‌خانمان کرده و به خاک و خون کشیده بود.
نبود بی‌طرفی در اخبار تلویزیون و سایت خبری بی‌بی‌سی نیز امری مستمر است که طی آن مفسران اسرائیلی به عنوان «مستقل»(!) وظیفه‌ای جز دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی ندارند.
در نوبت پخش 31 جولای برنامه «تودی»، «سارا مونتاژ» مجری برنامه با دو اسرائیلی و بدون حضور مقام فلسطینی درباره اینکه آیا حمله رژیم صهیونیستی به غزه، قانونی و موجه بوده مصاحبه کرد. میهمانان وی- یک سرهنگ بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی که به قتل‌عام فلسطینیان در طول عملیات «سرب داغ» در اواخر سال 2008 و اوایل سال 2009 [جنگ 22 روزه] چراغ سبز نشان داده بود و سخنگوی پیشین این رژیم- از وقت برخوردار شدند تا در آن به توجیه این امر بپردازند که رژیم صهیونیستی چاره‌ای جز حمله به غزه نداشته و این حمله با ناراحتی فراوان(!) صورت گرفته است.
13 آگوست، «وایرس دیویس» خبرنگار حوزه خاورمیانه بی‌بی‌سی مصاحبه‌ای زنده با «شمعون پرز» رئیس پیشین رژیم صهیونیستی ترتیب داد به این دلیل که «وی فردی است که در طول این بحران حرف‌های نگفته بسیاری دارد» و پرز هم دروغ پشت دروغ تحویل بینندگان داد.

بی‌بی‌سی در خدمت صهیونیسم  بین‌الملل است و موارد فوق، تنها گوشه‌ای از خدماتی است که تلویزیون دولتی بریتانیا در حمایت و سرپوش گذاشتن بر جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی
علیه مردم مظلوم فلسطین صورت می‌دهد و «بی‌طرفی» و «رعایت عدالت» واژگان زیبایی است برای موجه کردن دروغ‌ها و اخبار نادرستی که به خورد مخاطبان داده می‌شود. تحلیل تنها یک برنامه بی‌بی‌سی و گفت‌وگو‌هایی که با میهمانان اسرائیلی و فلسطینی صورت گرفت، نشان می‌دهد چه دروغ‌هایی
از سوی بی‌بی‌سی در حمایت از صهیونیسم گفته می‌شود.  رویکرد بی‌بی‌سی فارسی نیز همین است و ظرف کمتر از یک سال، «بنیامین نتانیاهو» ‌نخست‌وزیر جلاد و کودک‌کش رژیم صهیونیستی، 2 بار در استودیوی خبر بی‌بی‌سی فارسی در لندن، کنار فرد وطن‌فروشی چون «نادر سلطان‌پور» نشست و به گفت‌وگو با وی پرداخت و همین‌طور دروغ گفت و مزخرف بافت، بدون آنکه از سوی مجری بی‌طرف(!) با کلمه‌ای چالشی روبه‌رو شود.
شرم بر بی‌بی‌سی!
 


Page Generated in 0/0072 sec