printlogo


کد خبر: 137993تاریخ: 1394/2/20 00:00
تقویم تاریخ

ورود مورگان شوستر آمریکایی به تهران  (1290 ش)
به دنبال موافقت مجلس با استخدام مستشاران خارجی برای سامان دادن اوضاع اقتصادی کشور، دولت ایران در پی انجام قراردادی با ایالات متحده آمریکا، یک هیات مستشار مالی برای اصلاح امور مالی به کشور دعوت کرد و در این روز، هیاتی به ریاست مورگان شوستر وارد ایران شد. مجلس شورای ملی با اطمینان به حسن‌نیت شوستر و همراهانش، به آنان درباره هر نوع فعالیت برای اصلاح امور مالی ایران، اختیار تام داد ولی این عمل ایران به دولت روس بسیار گران آمد و روس‏ها مصمم شدند کاری کنند که شوستر و معاونانش از کار برکنار شوند. از این رو، روسیه به بهانه‏ای واهی به دولت ایران برای اخراج شوستر اولتیماتوم داد که با مخالفت مجلس مواجه شد. در این حال قوای روس نیز به شهرهای آذربایجان بویژه تبریز یورش بردند و به قتل و غارت پرداختند. این عمل، دولت ایران را به برکناری شوستر وادار کرد و فردی وابسته به روس‏ها را به جای وی برگزید.

تصویب آرم نهایی جمهوری اسلامی ایران (1359ش)
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قرار بر این شد آرمی به عنوان نماد و نشان جمهوری اسلامی ایران معرفی شود که بیانگر روح دین‏خواهی و اسلام‌طلبی ملت مسلمان ایران باشد. از این رو پس از فراخوان شورای انقلاب برای تهیه این آرم، طرح‏های متعددی به این شورا رسید که سرانجام از میان آنها یک طرح مورد پذیرش قرار گرفت. در نهایت با ارائه این آرم به رهبر کبیر انقلاب اسلامی، این طرح به تصویب رسید. این آرم به صورت 4 هلال و یک ستون میانی و نشانگر کلمه مقدس «الله» است و در عین حال کلمه مبارک «لا اله الا الله» را نیز تشکیل می‏دهد. در توضیح محتوای این شکل نمادین می‏توان گفت که ستون میانی یا شمشیر، نشانه اقتدار و قدرت؛ هلال نشان‏دهنده رشد، پنج جزء اصلی نمایشگر اصول پنجگانه دین (مذهب تشیع)، و ترکیب متقارن بیانگر تعادل و میزان و عدالت است. این آرم از آن پس در وسط رنگ سفید پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و بر بالای عنوان تمام وزارتخانه‏های کشور قرار گرفت.

درگذشت نیکولا تسلا، فیزیکدان معروف اهل یوگسلاوی (1943م)
نیکولا تسلا متولد ۱۰ جولای ۱۸۵۶ در امپراتوری اتریش- مجارستان، متوفی ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در نیویورک در ایالت نیویورک، مخترع، فیزیکدان و مهندس صربی‌الاصل آمریکایی است. یکای قدرت میدان مغناطیسی در دستگاه اس‌آی به نام او تسلا نام گرفته ‌است. مهم‌ترین کار شایسته او در مهندسی برق قابل استفاده کردن جریان متناوب در صنعت بوده‌است. تسلا امروزه مخترع رادیو و نیز «مخترع قرن بیستم» شمرده می‌شود. تسلا در ۱۸۸۴ وارد آمریکا شد و در ۳۰ جولای ۱۸۹۱ به تابعیت رسمی ایالات متحده آمریکا درآمد. وی نخست مدتی در نیویورک زندگی کرد و برای توماس ادیسون کارهای مهندسی انجام می‌داد اما مدتی بعد به دلیل مخالفت ادیسون با پرداخت و افزایش حقوق تسلا (که هفته‌ای ۲۵ دلار برای کارهای زیربنایی شرکت ادیسون بود) از مقام خود استعفا داد. ادیسون حاضر نبود به نظرات تسلا درباره برق متناوب توجهی کند، و برق جریان مستقیم را برتر از جریان متناوب می‌دانست. ادیسون در اواخر عمر خود البته از این تصمیم خود سخت پشیمان شد. تسلا در حالی نظریات برق جریان متناوب چندفازه خود را تکمیل کرد که در کانال‌ها برای ادیسون بیل می‌زد. وی در سال ۱۸۸۸ طرحی نوین از موتور القایی را برای انجمن مهندسان برق و الکترونیک معرفی کرد. تسلا در نهایت مدتی بعد به کلرادو اسپرینگز تغییر اقامت داد و یک آزمایشگاه بزرگ برای خود تاسیس کرد. تسلا از مخالفان نظریه نسبیت آلبرت انیشتین بود.  او با اینکه به ثروت دست یافت اما تمام آن را صرف تحقیقات علمی کرد و در فقر و بدهکاری در نیویورک در اتاق هتل فوت کرد. تسلا عقیده داشت می‌توان الکتریسیته را به صورت بیسیم انتقال داد و در این راه سعی بسیار کرد اما موفق نشد.


Page Generated in 0/0070 sec