افسران بعثی رهبران اصلی داعش در کرکوک
تروریستهای گروهک داعش در کرکوک را بر خلاف دیگر مناطق عراق و سوریه، چچنیها، داغستانیها یا اروپاییها هدایت نمیکنند بلکه بسیاری از آنها را عراقیهایی که قبلا عضو حزب بعث بودهاند تشکیل میدهند. نجمالدین کریم، استاندار کرکوک در این باره گفت: «یکی از سرکردههای نظامی داعش در کرکوک که آن را میشناسیم از ژنرالهای گارد ریاست جمهوری صدام بوده است. داعش به شهر ما و میادین نفت و گاز و ایستگاههای برق نزدیک شد اما در نبردهای ژانویه گذشته آنها را دفع کردیم و مناطق زیادی را از کرکوک آزاد کردیم. اوضاع در کرکوک امن است. ما چالشهای فراوانی داریم که در راس آنها علاوه بر داعش، آوارگانی هستند که تعداد آنها قریب به 400 هزار نفر است و نتوانستهاند کمکهای جامعه جهانی را دریافت کنند. ما مشکل بودجه داریم، زیرا به سبب بحران اقتصادی در عراق ناشی از فساد و جنگ با داعش بودجهای به ما نرسیده است».
دیدار معنادار اوباما با بارزانی
مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، در واشنگتن با باراک اوباما دیدار کرد. این اولین دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با رئیسجمهوری آمریکا در واشنگتن بوده است. محور اصلی گفتوگوها میان 2 رهبر روند مبارزه با گروه داعش در عراق بود. این دیدار در شرایطی انجام گرفت که کنگره آمریکا با حمایت کاخ سفید مشغول بررسی طرحی مداخلهجویانه برای تجزیه عراق با حمایت از پیشمرگهای کرد و نیروهای عشایری سنتی در مقابل ارتش و نیروهای دولت مرکزی است. اوباما بارزانی را فراخوانده تا موضوع خودمختاری و استقلال کردستان را به رخ دولت بغداد بکشد. اشتفان گروبه، خبرنگار یورو نیوز در واشنگتن میگوید: «هر چند واشنگتن از استقلال کردستان حمایت نمیکند اما به گفته آقای بارزانی، کاخ سفید متعهد شده است دست از کمکهای تسلیحاتی به پیشمرگهای کرد برندارد». اما پل برمر، نماینده سابق دولت ایالات متحده در عراق میگوید: «در حال حاضر فکر نمیکنم موضوع استقلال کردستان بتواند کمک زیادی به حل بحرانهای منطقهای کند و حتی معتقدم خود کردها نیز به این موضوع کمتر فکر میکنند».
حکیم: تصمیم کنگره نقض استقلال عراق است
سیدعمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، تصمیم کنگره آمریکا درباره تأمین سلاح طیفهای جامعه عراق بدون هماهنگی با دولت مرکزی را زیر پا نهادن آشکار استقلال و حاکمیت ارضی عراق دانست. به گزارش تسنیم به نقل از سایت مجلس اعلا، او در دیدار با هیاتی از عشایر عراق از مخالفت گسترده نیروهای سیاسی، ملی و اجتماعی و بویژه مرجعیت اعلای دینی با طرح کنگره آمریکا سخن راند و گفت: «عراق از هر حمایتی در جنگ با داعش استقبال میکند اما این حمایت باید از کانال دولت مرکزی عراق و مایه تضمین استقلال و حاکمیت ارضی کشور باشد. به گفته حکیم، تقسیم عراق گزینهای است که همه در آن ضرر خواهند دید و مایه حسرت خوردن برای عراق متحد خواهد شد و تنها گروهی که از تقسیم عراق سود خواهد برد رژیم صهیونیستی و امپریالیسم جهانی خواهند بود.
شنود سارکوزی قانونی شد
دادگاه تجدیدنظر پاریس استراقسمع مکالمات نیکولا سارکوزی، رئیسجمهوری پیشین فرانسه با وکیلش تیری هرتزوگ را مغایر با قانون تشخیص نداد. این دادگاه همچنین استفاده از این مکالمات را در تحقیقات پیرامون اتهامات فساد مالی وارد شده به سارکوزی در کمپین انتخاباتی سال ۲۰۰۷ میلادی وی، بلامانع دانست. او خود، شنود مکالماتش در فرانسه را به استراقسمع اشتازی در آلمان شرقی تشبیه کرده بود. به نظر میرسد این تصمیم دادگاه تجدیدنظر پاریس در مسیر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ برای سارکوزی گران تمام شود، چرا که از این پس افشای اطلاعات شنودها مبنی بر فساد او و همراهانش در دوران ریاست جمهوری منعی
نخواهد داشت.