printlogo


کد خبر: 138406تاریخ: 1394/2/28 00:00
سلامت

افزایش 5 هزار نفری آمار بیماران دیالیزی
«نگران بیماران دیالیزی هستیم چرا که سالانه 4 تا 5 هزار بیمار به جمع بیماران دیالیزی افزوده می‌شود». داریوش آرمان، عضو هیأت‌ امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی، با بیان این مطلب اظهار داشت:‌ از مهم‌ترین دغدغه‌های اصلی انجمن حمایت از بیماران کلیوی به عنوان متولی این بیماران این است که بیماران دیالیزی با انجام پیوند از چرخه دیالیز به چرخه طبیعی منتقل شوند. وی به فارس افزود: در 25 سال گذشته در کشور 33 هزار پیوند کلیه انجام شده و ایران را در بین 10 کشور برتر در زمینه پیوند کلیه قرار داده است. عضو هیأت امنای انجمن حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: با این وجود در سال گذشته، کاهش 400 مورد پیوند کلیه را شاهد بودیم که این آمار نسبت به سال 92 اعلام شده است، بنابراین نگران بیماران دیالیزی شده‌ایم، چرا که سالانه 4 تا 5 هزار بیمار به جمع بیماران دیالیزی افزوده می‌شود. آرمان خاطرنشان کرد: اگر پیوند برای  این بیماران انجام نشود، تعداد بیماران دیالیزی از این رقم هم بیشتر خواهد شد، بنابراین برنامه جدیدی را برای رسیدن به یک حد تعادل در پیش گرفته‌ایم که پیوند ضربدری یا زنجیره کلیه است و بیماران را قادر می‌کند به‌صورت ضربدری از 2 خانواده پیوند کلیه دریافت کنند.

واردات 60 درصدی تجهیزات پزشکی
اکنون ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی مصرفی در ایران وارداتی است. به گزارش «وطن امروز»، رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو  با اعلام اینکه تجهیزات پزشکی در کشور دارای بازار ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومانی است که معادل 7/1 میلیارد دلار می‌شود، افزود: وابستگی کشور در حوزه تجهیزات پزشکی به واردات کم نیست. رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اکنون ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی مصرفی در ایران وارداتی است و این در شرایطی است که ما شرکت‌های زیادی در حوزه تجهیزات پزشکی داریم و در چند سال گذشته نیز شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه پزشکی فعال شده‌اند. دیناروند با بیان اینکه بعضی شرکت‌های داخلی صادرات دارند و بعضی‌ها نیز تولیداتشان در حد استفاده‌های محلی است، اظهار داشت: سیاست وزارت بهداشت دسترسی عادلانه به خدمات سلامت است. وی دسترسی آسان به خدمات سلامت را قدم اول در حوزه توسعه تجهیزات پزشکی دانست و گفت: اکنون آمارها نشان می‌دهد میزان ارجاع بیماران برای تهیه تجهیزات پزشکی و دارو به خارج از بیمارستان از ۴۰ درصد به زیر یک درصد رسیده است. به گفته دیناروند، ۵۰ درصد کل اعتبارات طرح تحول سلامت صرف دارو و تجهیزات پزشکی شده است.
 
وزیر اسبق بهداشت:
پزشکان ارزشگذاری خدمات را قبول ندارند
مشکل تعرفه‌های فرمایشی این است که یا اجرا نمی‌شوند یا به سختی اجرا می‌شوند، در کتاب ارزش‌های نسبی خدمات پزشکی هم دست برده شده که ارزش ندارد و جامعه پزشکی آن را قبول ندارد. ایرج فاضل، رئیس جامعه جراحان ایران و وزیر اسبق بهداشت با بیان این مطلب، گفت: در کشورهای پیشرفته دنیا، بیمار و پزشک به فکر پرداخت و دریافت هزینه‌های درمانی نیستند و بیمه‌ها بموقع و بدون کم‌وکاست این هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند. فاضل به فارس اعلام کرد: تا زمانی که شبهه بیمه در مملکت است، گره‌ای از کار مردم باز نخواهد شد. پرداخت هزینه‌های درمانی توسط بیمه‌ها گاهی تا یک سال طول می‌کشد و کسی نیست بپرسد طی این مدت پول چه می‌شود؟  وی درباره کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات پزشکی نیز اظهار داشت: این کتاب ربطی به تعرفه‌ها ندارد، چرا که تعرفه را هر سال هیأت دولت تعیین می‌کند. کتاب تنها نسبت‌ها را تعیین می‌کند، به‌عنوان مثال عمل آپاندیسیت با تومور مغزی فرق می‌کند. کتاب بی‌نهایت مهم است اما آنچه تهیه می‌شود ارزش این واحدهاست، یعنی به طور مثال آپاندیسیت 5 واحد و تومور 30 واحد درنظر گرفته می‌شوند. فاضل ادامه داد: بنابراین نباید در کتاب دست برده شود. متأسفانه در این کتاب دست برده شده و تعرفه‌ها جابه‌جا و کم و زیاد شده‌اند که ارزش ندارد. در طرح تحول نظام سلامت، متأسفانه در این واحدها دست برده شده است و جامعه پزشکی آن را قبول ندارد، چرا که این بی‌عدالتی است که چیزی بالا برود، در حالی که سایر واحدها تغییر نکند. اعتبار این کتاب در صورتی است که دست‌نخورده ارائه شود.


Page Generated in 0/0056 sec