printlogo


کد خبر: 138586تاریخ: 1394/2/30 00:00
تقویم تاریخ

درگذشت ابن‌طاووس  فقیه و ادیب مسلمان (693 ق)
غیاث‌الدین ابومظفر عبدالکریم ابن احمد معروف به ابن‌طاووس در سال 648 از خاندان معروف بنی‌طاووس که از نوادگان شیخ طوسی بوده‏اند، به دنیا آمد. در 11سالگی حافظ قرآن شد و سپس از محضر پدرش و استادانی همچون محقق حلی، ابن سعید حلی، سید ابن‌طاووس و خواجه نصیرالدین طوسی به فراگیری علوم دینی و ادبی پرداخت. سپس به تدریس و تربیت شاگردان روی آورد و کتاب‏هایی تالیف کرد.
 
الحاق رسمی شبه‌جزیره کره به ژاپن (1910م)
در پی پیروزی ژاپن در جنگ با چین و روسیه، این کشور، شبه‌جزیره کره را در سال 1907م عملاً اشغال کرد و در 20 مه 1910م آن را به طور رسمی به خاک خود ضمیمه نمود و نام آن را به «چوزن» تغییر داد. اما مردم کره با استعمار ژاپن به مبارزه برخاستند. در زمان جنگ دوم جهانی، استقلال‌طلبان کره‏ای به امید استقلال کشورشان در کنار متفقین با ارتش ژاپن جنگیدند اما پس از پایان جنگ، کشور کره به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم شد. کره‌شمالی با حکومت کمونیستی تحت حمایت شوروی قرار داشت و کره‌جنوبی نیز از حمایت نظامی و مالی غرب بویژه آمریکا برخوردار بود. این تقسیم‌بندی در سال 1948 رسمیت یافت.

مرگ کریستف کلمب، دریانورد کاشف قاره آمریکا (1506م)
کریستف کلمب، دریانورد و کاشف برجسته ایتالیایى در 21 سپتامبر 1451م در جنوب ایتالیا به دنیا آمد و از جوانی در خدمت نیروی دریایى ایتالیا قرار گرفت. کلمب برخلاف بسیاری از مردم زمان خود معتقد بود زمین گرد است و مطمئناً با سفر دریایى به سوی غرب می‏توان راهی تازه برای تجارت سودآور اروپاییان به خاور دور پیدا کرد. از این رو، وی مدت‏ها قبل از سفر طولانی خود، بازرگانان ایتالیایى را به کشف راه دریایى هندوستان متوجه می‌کرد و می‏خواست راه دریایى به سوی هند را پیدا کند. وی در 1492م سفر طولانی خود را با 3 کشتی آغاز کرد و پس از تحمل رنج‏های فراوان و سرکوب شورش‏ها و نافرمانی‏های دریانوردان کشتی‏های خود، عاقبت از اقیانوس اطلس گذشت. کریستف کلمب طی 4 سفر خود به غرب اقیانوس اطلس سرزمین‏های وسیعی از قاره آمریکا را کشف کرد و راه‏های جدید را شناسایى نمود. کلمب پس از برگشت از آخرین سفر دریایى، از طرف پادشاه اسپانیا که تاکنون هزینه‏اش را تأمین می‏کرد، دیگر کمکی دریافت نکرد و سرانجام در 20 مه 1506م در حال تنگدستی در 57 سالگی درگذشت.  عده‏ای از دانشمندان معتقدند پیش از کلمب، افراد دیگری به سرزمین آمریکا رفته بودند اما اطلاعات آنان با افسانه‏ها مخلوط شده بود و در واقع، کاشف حقیقی آمریکا را باید کریستف کلمب دانست.

تولد جان استوارت میل، فیلسوف و اقتصاددان انگلیسی (1806م)
جان استوارت میل، فیلسوف و اقتصاددان انگلیسی در 20 مه 1806م در شهر لندن به دنیا آمد و پس از طی دوران کودکی وارد کمپانی هند شرقی شد. پس از آن به شعر و ادب گرایش یافت و علاوه بر فراگیری موسیقی، با آثار ادبی نویسندگان برجسته آشنایى یافت. میل بعدها وارد سیاست شد و مدت‏ها در پارلمان انگلستان عضویت داشت. جان استوارت میل مؤسس مکتب سودگری یا سودخواهی بود. او سعادت را در لذت و سود و عدم سعادت را در الم و زیان می‏دانست. استوارت میل در فلسفه و روش علمی، معتقد به تجربه و آزمایش است. به عقیده وی، اساس دانش بشر بر دریافت‏های مستقیم از موجودات خارجی است ولی بیشتر علم آن از راه استنتاج به دست می‏آید.از دیدگاه اقتصادی میل معتقد به اصل رقابت در اقتصاد بود و با هرگونه انحصار مخالفت می‏کرد. عقاید جان استوارت میل که مدافع آزادی فردی و سیاسی و یک فیلسوف و عالم بزرگ منطق به شمار می‏رفت، سبب اصلاحات اجتماعی و سیاسی زیادی در آن زمان و پس از آن شد و در اقتصاد و فلسفه بعد از خود نیز تاثیر نهاد. جان استوارت میل سرانجام در 8 مه 1873م در 68 سالگی درگذشت.


Page Generated in 0/0059 sec