همزمان با سالروز فتح خرمشهر
قهرمانان عملیات بیتالمقدس در «شکوه ایثار» تجلیل میشوند
همزمان با سوم خرداد، سالروز فتح خرمشهر، دومین همایش «شکوه ایثار؛ آیین تجلیل از قهرمانان عملیات بیتالمقدس» برگزار میشود. به گزارش مهر، در این همایش که با حضور فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود، طی آیینی ویژه از خانوادههای معظم شهدا و جانبازان عملیات بیتالمقدس همچنین پیشکسوتان حماسهآفرین ارتش جمهوری اسلامی در این عملیات تجلیل خواهد شد. در همایش شکوه ایثار به مرور خاطرات جنگ به روایت قهرمانان عملیات بیتالمقدس پرداخته خواهد شد. همچنین در این همایش جلد اول کتاب «دشمن پشت دروازههای شهر» برگرفته از خاطرات سرهنگ علیرضا قمری، فرمانده گردان پادگان دژ خرمشهر در دفاع ۳۴ روزه از خرمشهر با حضور رامین ابدالیان، نویسنده کتاب رونمایی خواهد شد. علاوه بر همایش شکوه ایثار که روز سوم خرداد برگزار میشود، نمایشگاه آثار مکتوب دفاع مقدس، آثار حجمی، تسلیحات نظامی و نمایشگاه نگاه گذر از وقایع خرمشهر از ابتدای تسخیر تا آزادسازی و همچنین مسابقه و نمایشگاه نقاشی کودکان در باره دفاع مقدس به مدت 3 روز از تاریخ ۲/۳/۹۴ لغایت ۴/۳/۹۴ از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در محوطه دریاچه شهدای خلیج فارس میزبان شهروندان است.
مدیرعامل موزه دفاع مقدس:
ثبت خاطرات «والدین شهدا» در اولویت باشد
مدیرعامل موزه دفاع مقدس درباره لزوم ثبت خاطرات رزمندگان دفاع مقدس گفت: قریب به ۷۰درصد والدین شهدا از دنیا رفتهاند که این خانوادهها مهد تربیت شهدا هستند. به گزارش تسنیم، سردار جواد خضرایی در ادامه تصریح کرد: دوستان در بنیاد شهید میگویند قریب به 70 درصد والدین شهدا از دنیا رفتهاند. این خانواده شهدا مهد تربیت شهدا هستند و نمیتوانیم بگوییم آنچه عامل به شهادت رسیدن شهید بوده، صرفاً تقوای فردی بوده بلکه بخشی از آن ناشی از تربیت است. سردار خضرایی درباره اینکه چه کسانی برای ثبت خاطرات در اولویت قرار دارند، توضیح داد: اولویت ما خانواده شهدا و ایثارگرانی هستند که دارای جراحتهایی هستند و بعد سراغ افرادی میرویم که از صحت و سلامتی برخوردارند. من بهعنوان آخرین نفر از مجموعه یک میلیون نفری که در جبهه بودند نام برده خواهم شد. تا چند سال دیگر هم اگر فرصتی شود اقدام خواهم کرد.
انتقادات صریح علیرضا قزوه از فضای ادبی:
برخی شاعران میترسند درباره «یمن» شعر بگویند
علیرضا قزوه با انتقاد از بیتفاوتی جامعه ادبی کشور به برخی تحولات جاری گفت: متاسفم برخی شاعران ما آنقدر محافظهکار شدهاند که حتی میترسند درباره یمن شعر بگویند. به گزارش مهر، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در ادامه افزود: همه ما در اخبار دیدیم در شهر سنجار در عراق چگونه نیروهای داعش، کردها را نسلکشی کردند و زنان و فرزندانشان را در بازار فروختند و در عین حال صدای هیچ رسانهای در دنیا بلند نشد اما برای یک حادثه در شهر مهاباد دیدید چگونه همه آنها ذوق کردند. اینها بزنگاههایی است که جوانان، شاعران و نویسندههای ما باید از آن مراقبت کنند. این شاعر در ادامه به موضوع شعر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: باید در بحث ادبیات و شعر انقلاب به یک حرف واحد رسید. ادبیات ارزشمند انقلاب اسلامی این روزها به جاهایی نزدیک شده که تا پیش از این نبوده و آثار شاخصی در آن در حال تولید است. وی در ادامه گفت: امروز نمیدانم چرا دچار انفعال شدهایم. هیچ شاعری جلو نمیآید و برخی آنقدر محافظهکار شدهاند که حتی میترسند درباره یمن شعر هم بگویند.
«داستان انسان نخستین» نوشته آیتالله محسن اراکی منتشر شد
کتاب «داستان انسان نخستین» بیان داستانگونه چرایی آفرینش انسان منتشر شد. به گزارش تسنیم،کتاب «داستان انسان نخستین» نوشته آیتالله محسن اراکی (استاد برجسته حوزه و دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد. «داستان انسان نخستین» با استفاده از آیات قرآن کریم درباره آفرینش انسان نگاشته شده است.