گروه اقتصادی: در ماه رمضان امسال نمایشگاه طرح ضیافت برگزار نمیشود و به جای آن فروش فوقالعاده اقلام پرمصرف و کالاهای اساسی در واحدهای صنفی مربوطه صورت خواهد گرفت. این موضوع در دستور کار اتاق اصناف کشور قرار گرفته و بهدلیل اینکه در بحث کالاهای اساسی از نظر تأمین کالا مشکلی وجود ندارد، این اتاق نمایشگاهی را در کشور برگزار نخواهد کرد. البته چون از نمایشگاههای طرح ضیافت ماه مبارک رمضان پارسال هم استقبال چندانی نشد، اصناف تصمیم گرفتند امسال در واحدهای صنفی خود فروش فوقالعاده داشته باشند که کنترل و نظارت لازم نیز بر واحدهای صنفی صورت میگیرد. ازآنجا که در ماه رمضان مواد غذایی، زولبیا، بامیه و خرما مصرف زیادی دارند، واحدهای صنفی مربوطه نیز در این زمینه برنامهریزیهای لازم را انجام دادهاند و فروش فوقالعاده خواهند داشت. علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران از تمهیدات ویژه اصناف برای تامین مایحتاج مردم در روزهای ماه مبارک رمضان خبرداد و گفت: فروش فوقالعاده کالاهای اساسی از10روز مانده به آغاز این ماه در واحدهای صنفی آغاز میشود. فاضلی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه اصناف در سال جاری برای تامین مایحتاج مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان برنامه ویژهای را تدارک دیدهاند، افزود: براساس سیاستگذاریهای صورت گرفته و به منظور تامین نیاز اقلام اساسی و کالاهای پرمصرف در این ماه، فروشهای فوقالعاده صنفی تدارک دیده شده است تا مردم کالاهای مورد نیاز خود را با تخفیفهای ویژه و قیمت مناسب تامین کنند. به گفته وی، این فروشهای فوقالعاده برای اقلامی همچون گوشت، مرغ، برنج، روغن، خرما و لبنیات صورت میگیرد، ضمن اینکه فروش زولبیا و بامیه نیز با قیمتهای مصوب اتحادیه که چند روز مانده به آغاز ماه، مصوب و اعلام خواهد شد، به فروش میرسد. وی با بیان اینکه امسال نمایشگاه ضیافت برگزار نمیشود، تصریح کرد: فروشهای فوقالعاده صنفی جایگزین برگزاری نمایشگاه ضیافت میشود و بر این اساس تلاش داریم با برگزاری فروشهای ویژه، مردم در سراسر شهر تهران از تخفیفهای ویژه برخوردار شوند، این در حالی است که اکنون بازار به لحاظ قیمتی در ثبات به سر میبرد، بنابراین قیمت کالاهایی که در نمایشگاه عرضه میشود با کالاهایی که در واحدهای صنفی فروخته میشود، اختلاف قیمتی ندارد و فروشهای ویژه را جایگزین نمایشگاه کردیم. به تصریح فاضلی، علاوه بر فروشهای ویژهای که از 10 روز مانده به ماه مبارک رمضان آغاز میشود، نظارت و بازرسی نیز به صورت ویژه صورت میگیرد تا تخلفی به لحاظ قیمتی صورت نگیرد.
تخفیف تا 20 درصدی مواد غذایی
رئیس بنکداران مواد غذایی تهران نیز از تخفیف حداکثر 12 درصدی کالاهای قیمتدار و تخفیف حداکثر 20 درصدی کالاهای فلهای بدون قیمت در طرح فروش فوقالعاده ماه مبارک رمضان خبر داد. محمد آقاطاهر در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت: زمانی که بنکداران، کالایی را از کارخانه خریداری میکنند با سود 3 درصدی به مغازهداران میفروشند و مغازهداران نیز با سود 10 تا 15 درصدی آن کالا را در بازار مصرف عرضه میکنند. وی ادامه داد: در فروش فوقالعادهای که در ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد، علاوه بر مغازهداران، مردم نیز میتوانند به صورت مستقیم از بنکداران خرید کنند و در واقع خردهفروشی در اقلام پرمصرف ماه رمضان توسط بنکداران موادغذایی اجرایی خواهد شد. به گفته رئیس بنکداران مواد غذایی، اقلام پرمصرف مثل برنج، روغن، حبوبات، قند و شکر، لبنیات و دیگر مواد غذایی پرمصرف به قیمت عمده در اختیار مردم قرار میگیرد. البته اقلام دیگر مثل تنقلات، کنسروجات یا آبمیوهها در فهرست اقلام پرمصرف ماه مبارک رمضان قرار ندارند و طبیعی است که فروش آنها به صورت عمدهای و به مغازهداران است. آقاطاهر با بیان اینکه به اعضای خود برای شرکت در فروش فوقالعاده اطلاعرسانی کردهایم، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم مشارکت 20 درصدی اعضا را شاهد باشیم. وی اضافه کرد: واحدهایی که در این طرح مشارکت کنند با نصب بنر به مردم اطلاعرسانی خواهند کرد. وی تاکید کرد: هیچ فروشندهای حق ندارد کالایی را بالاتر از قیمت مصرفکننده بفروشد و نظارت و کنترلهای مورد نیاز در این زمینه صورت میگیرد.
تخفیف 15 درصدی لبنیات
علی رجبی، رئیس اتحادیه لبنیاتفروشان نیز اعلام کرد: در فروش فوقالعادهای که ویژه ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد، پرمصرفترین اقلام شامل پنیر، شیر و خرما با تخفیف 5 تا 15 درصدی در واحدهای صنفی عرضه میشوند. رجبی ادامه داد: ثبتنام اعضا برای شرکت در فروش فوقالعاده طرح ضیافت ویژه ماه مبارک رمضان آغاز شده و هر واحد صنفی که تمایل دارد میتواند شرکت کند. وی افزود: واحدهای صنفی که در این روزها فروش فوقالعاده دارند با نصب بنرهایی سر در مغازههای خود در این زمینه اطلاعرسانی میکنند و پنیر، شیر و خرما را براساس نرخنامهای که روی بنرها نصب شده به مردم عرضه میکنند. همچنین وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ذخیرهسازی۸۰ هزار تن گوشت مرغ در سردخانهها گفت: برای ماه مبارک رمضان نیز ذخیره کافی برای تأمین نیاز بازار به مرغ وجود دارد. محمود حجتی با اشاره به اینکه تا پایان سال گذشته 60هزار تن مرغ از تولیدکنندگان خریداری و ذخیرهسازی شده بود، افزود: بهمنظور مدیریت بازار و جلوگیری از وارد شدن خسارت و زیان به مرغداران، از نیمه دوم فروردین امسال برنامه خرید مرغ مازاد موجود در مرغداریها با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام تا 20هزار تن اجرا شده است و ادامه دارد. وی ادامه داد: قیمت تمامشده هر کیلوگرم مرغ برای مصرفکننده با احتساب هزینههای تمامشده برای تولیدکنندگان 7هزار تومان است اما در 2 ماه گذشته هر کیلو مرغ با قیمتی بسیار کمتر از بازار فروخته شد. وی اضافه کرد: به همین علت وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام را برای خرید مرغ مازاد بر نیاز مأمور کرد که تاکنون نیز این خرید ادامه دارد.