printlogo


کد خبر: 138664تاریخ: 1394/2/31 00:00
تقویم تاریخ

بستری شدن حضرت امام خمینی(ره) در بیمارستان (1368 ش)
با آشکار شدن علائم خونریزی در دستگاه گوارش امام خمینی(ره) در بیست و هشتم اردیبهشت 1368، بیماری ایشان که به تازگی عود کرده بود، حادتر شد. در این زمان فعالیت‏های شبانه‏روزی تیم پزشکی ویژه آغاز شد و معظم‌له در 31 اردیبهشت، جهت انجام عمل جراحی، به بیمارستان انتقال یافتند. پس از انجام عمل جراحی روی دستگاه گوارش ایشان، مجالس نیایش در مساجد سراسر کشور برای شفای ایشان برگزار شد و مردم برای سلامتی ایشان دعا کردند. در نهایت در حالی که پزشکان، تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت جسمانی حضرت امام به کار بسته بودند، روح بلند و ملکوتی ایشان در شامگاه 13 خرداد 68 به ملکوت اعلی پیوست و عاشقانش را به سوگ نشاند.

تولد «خواجه عبدالله انصاری» (396 ق)
خواجه عبدالله انصاری هروی بن ابی منصور که نسبش با 6 واسطه به ابوایوب انصاری، صحابی پیامبر(ص) می‏رسد، از عرفا و بزرگان صوفیه است. وی که به شیخ‌الاسلام معروف است در اواخر قرن چهارم در هرات به دنیا آمد. خواجه از 9 سالگی شعر می‏گفت و سپس برای خدمت به اسلام، مسافرت کرد. او شعر پارسی و عربی را نیکو می‏سرود و در جوانی در علوم دینی و حفظ اشعار عرب، مشهور بود. همچنین وی در حدیث و فقه مهارت داشت و در تصوف دارای مقامی عالی است. محل اقامتش، بیشتر در هرات بود و در آنجا تا پایان عمر به تعلیم و ارشاد اشتغال داشت. وی دارای حافظه‏ای قوی و استعدادی بالا بوده است. بیشتر شهرت خواجه عبدالله انصاری به جهت رسالات و کتب مشهوری است که آنها را نگاشته که تفسیر قرآن، کنزُالسّالکین، رساله‏ دل و جان، اُنسُ المُرید، انوارُ التَّحقیق، شَمس المجالس، منازل السائرین و مناجات فارسی از آن جمله‏اند. خواجه عبدالله انصاری در سال 481 ق در
85 سالگی درگذشت.

آزمایش اولین بمب هیدروژنی آمریکا (1954م)
پس از دستیابی ایالات متحده آمریکا به بمب هسته‏ای و به کارگیری آن در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در جریان جنگ دوم جهانی و قتل عام صدها هزار نفر توسط آن، این بار در اوایل دهه 1950م دانشمندان آمریکایى برای ساختن بمب هیدروژنی تلاش می‏کردند. قدرت انهدامی این بمب، به درجات بیشتر از بمب هسته‏ای بود. آزمایش‏های اولیه این بمب در سال 1952م صورت گرفت اما در 21 مه 1956، اولین بمب هیدروژنی آمریکا در جزیره بی‏کینی واقع در اقیانوس اطلس آزمایش شد. قدرت این بمب برابر با 10 میلیون تن ماده منفجره تی‌ان‌تی بود و انفجار آن، انهدام وسیع و غیرقابل باوری ایجاد کرد. با افشای خبر آزمایش این بمب هیدروژنی، مردم در سراسر عالم به اعتراض علیه آن برخاستند و خواهان جلوگیری از ادامه این آزمایش‏ها شدند. در این میان حتی دانشمندانی نظیر آلبرت اینشتین نیز جهانیان را علیه خطرات مرگبار سلاح‏های هسته‏ای آگاه کردند. هرچند در سال‌های بعد مبارزه برای خلع سلاح هسته‏ای در جهان آغاز و قراردادهایی نیز در این زمینه منعقد شد، با این حال تولید این سلاح‏ها متوقف نشد و قدرت‏های بزرگ، بدون توجه به تهدیدات این سلاح‏ها برای جامعه بشری، به ساخت آن ادامه دادند.

زادروز افلاطون، فیلسوف بزرگ یونان باستان
افلاطون، اندیشمند بزرگ یونان باستان در چنین روزی از ‌سال ۴۲۷ پیش از میلاد متولد شد. اندیشه‌‏های افلاطون بیش از هر فیلسوف عهد باستان در شکل گرفتن افکار اندیشمندان قرون جدید و معاصر نفوذ داشته است. افلاطون، شاگرد سقراط و معلم ارسطو و بنیادگذار آکادمی - مدرسه‏ علوم، فلسفه و ادبیات - بود. آثار او به‏صورت گفت و شنود (مناظره) است که از میان معروف‏ترینشان به‏ترتیب می‏توان به «جمهوری»، «پوزش» و همچنین «ذات عدالت» اشاره کرد. افلاطون روی مدیریت شایسته و استفاده‏ بهینه‏ یک جامعه از دانش، استعداد، لیاقت و مهارت اعضای خود تأکید و سفارش بسیار کرده است. مرگ افلاطون، سرانجام در سال ۳۴۷ پیش از میلاد، در سن 74 سالگی به وقوع پیوست.


Page Generated in 0/0062 sec