printlogo


کد خبر: 138898تاریخ: 1394/3/4 00:00
گزارش

نگاهی به وضعیت اسفبار دروازه‌بان‌های لیگ
«شماره یک»های فاجعه!
فرشید رئوفی: با نگاهی به وضعیت دروازه‌بانی لیگ چهاردهم، به‌سادگی می‌توان به ضعف دروازه‌بانی فوتبال ایران پی برد. «آلن‌ هادکینسون» مربی دروازه‌بان‌های تیم ملی اسکاتلند معتقد است یک دروازه‌بان خوب در هر 6 مسابقه ممکن است یک اشتباه فاحش داشته باشد، یک دروازه‌بان خیلی خوب در هر 9 مسابقه، یک دروازه‌بان عالی در هر 12 مسابقه و یک فوق‌ستاره در هر 15 بازی. «بروس گروبلار» دروازه‌بان اسبق لیورپول و تیم ملی زیمبابوه می‌گوید اگر می‌خواهی دروازه‌بان موفقی باشی، اول یک ژیمناست خوب باش، سپس بسکتبال و هندبال را تمرین کن و اگر فرصت کردی به کریکت و بیس‌بال هم سری بزن، سپس به تمرینات دروازه‌بانی بپرداز.
«ژان پل سارتر» فیلسوف شهیر فرانسوی هم درباره دروازه‌بانی نظراتی دارد و می‌گوید که دروازه‌بانی مجموعه‌ای از جست و خیزهای آکروباتیک و آگاهانه نیست، بلکه علم است، علم محاسبه زوایا و انتخاب تمرین زاویه نسبت به توپ. اینها تنها گوشه‌ای از دلایلی هستند که اهمیت بالای پست دروازه‌بانی را در زمین چمن و در یک تیم فوتبال نشان می‌دهند و می‌توان آن را مهم‌ترین پست درون زمین برشمرد. در بازی‌های لیگ برتر امسال، 536 گل از خط دروازه‌های 16 تیم حاضر در لیگ عبور کرد و به طور میانگین در هر مسابقه، 24/2 گل رد و بدل شد؛ آماری که به کم گل بودن لیگ برتر ایران نسبت به لیگ‌های معتبر اروپایی اذعان دارد اما سوال اینجاست که این آمار کم گل‌های رد و بدل شده، به خوب بودن دروازه‌بان‌ها برمی‌گردد یا ضعف گلزنی؟! مربی دروازه‌بان‌های تیم فوتبال گسترش فولاد، از لیگ امسال به‌عنوان فاجعه دروازه‌بانی یاد می‌کند. «داریوش اسفندیاری» درباره عملکرد دروازه‌بانان در لیگ چهاردهم می‌گوید: عملکرد دروازه‌بانان در لیگ امسال خوب نبود و این موضوع، هشداری برای فوتبال ایران است و فوتبال ما از این معضل لطمه می‌خورد. وی خاطرنشان می‌کند: در همه تیم‌ها، از سپاهان گرفته تا نفت مسجد سلیمان، مشکل دروازه‌بانی وجود داشت و همه گلرها با نوسان زیادی کار کردند اما علت نامگذاری فاجعه برای وضعیت دروازه‌بانی امسال را به‌عنوان مثال می‌شود در تیم مدعی تراکتورسازی جست‌وجو کرد؛ جایی که حامد لک در خط دروازه این تیم، بارها اشتباه‌های فاحشی مرتکب شد و به جرأت می‌توان این دروازه‌بان را عامل اصلی از دست رفتن جام در لیگ برتر و حتی عدم موفقیت در جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا دانست.

تعویق مشکوک اعلام نتیجه مزایده
بدون اغراق باید گفت این هفته یکی از مهم‌ترین اتفاقات تاریخ 2 باشگاه پرسپولیس و استقلال رخ خواهد داد. این اتفاق، اعلام نتیجه مزایده 2 باشگاه است که به احتمال فراوان شروع دوره تازه‌ای را برای این 2 باشگاه رقم می‌زند. پرسپولیس 3  و استقلال یک متقاضی خرید دارند. تنها متقاضی خرید استقلال و جدیدترین متقاضی خرید پرسپولیس 2 شرکت خودروسازی اصلی کشور هستند. با ورود این 2 شرکت خیلی‌ها مزایده را پایان یافته تلقی کردند و مدعی شدند این 2 باشگاه به همین 2 شرکت خودروسازی واگذار خواهد شد اما مسؤولان برگزاری مزایده این تصور را رد کرده و گفتند مزایده کاملا قانونی برگزار خواهد شد. ابتدا قرار بود روز شنبه نتیجه این مزایده اعلام شود و پرسپولیس و استقلال صاحبان تازه خود را بشناسند اما اعلام شد نتیجه مزایده روز یکشنبه اعلام می‌شود. این مساله کمی شک‌برانگیز بود، چرا که بحث‌هایی بر سر مشروعیت 2 شرکت مذکور وجود دارد. در بین علاقه‌مندان فوتبال تمایل چندانی به واگذاری پرسپولیس و استقلال به خودروسازها وجود ندارد اما برعکس در بین تصمیم‌گیران اصلی فوتبال، گزینه خودروسازها محبوب‌تر است. مسؤولان رده بالای سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال بارها از علاقه‌مندی‌شان به واگذاری سرخابی‌ها به خودروسازان حرف زده‌اند البته به تازگی یکی از مسؤولان برگزاری مزایده از سفت نبودن جای پای خودروسازان و احتمال کنار گذاشتن ‌آنها از مزایده صحبت کرده است. آخرین خبر در این باره این است اعلام نتیجه مزایده به روز دوشنبه موکول شده است اما تعویق اعلام نتیجه مزایده واقعا سوال‌برانگیز و مشکوک است. برخی از این تعویق چنین نتیجه می‌گیرند که قرار است مذاکراتی انجام شود تا جای پای خودروسازان سفت شود و آنها در مزایده برنده شوند. حالا اینکه در نهایت خواسته چه گروهی برآورده می‌شود مشخص نیست.


Page Generated in 0/0068 sec