گروه بینالملل: ارتش و کمیتههای مردمی یمن در پاسخ به تجاوز سعودیها، 80 موشک به سمت فرماندهی مرزبانی سعودی در منطقه الطوال - جیزان شلیک کردند. هدف این حملات موشکی انبار سلاح ارتش سعودی بوده است. طبق این گزارش، ارتش یمن به همراه نیروهای مردمی همچنین در منطقه الثعبان واقع در بین 2 منطقه طخیه و مندبه، عملیاتی علیه نظامیان سعودی انجام دادند. در استان نجران عربستان سعودی نیز پایگاه «سقام» هدف حمله قرار گرفت و 2 تانک و خودروهای زرهی ارتش عربستان منهدم شد. مواضع ارتش عربستان در نجران نیز هدف شلیک 60 موشک و راکت قرار گرفت که در نتیجه آن شماری از افسران و نظامیان ارتش عربستان از پا درآمدند. براساس گزارشهای رسیده، مراکز و پایگاههای نیروهای گارد مرزی عربستان نیز در منطقه الطوال در جیزان هدف شلیک 80 راکت قرار گرفت. از سوی دیگر، طبق گفته شاهدان، تبادل آتش توپخانهای بین نظامیان عربستانی و گروه انصارالله یمن، شنبهشب موجب تخریب بخشی از گذرگاه مرزی اصلی بین 2 کشور شد. بنا به اعلام شاهدان، گذرگاه مرزی حرض که بزرگترین گذرگاه برای تردد مسافران و انتقال کالا بین عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان و یمن است، در پی گلولهبارانی که موجب تخریب سالن انتظار و بخش کنترل گذرنامه این گذرگاه شد، تخلیه شده است. این درحالی است که 3 روز قبل هم نیروهای یمنی با شلیک
90 موشک 6 مقر مرزبانی سعودیها در نزدیک مرز با یمن را هدف قرار دادند که در این حملات دستکم 15 نظامی سعودی کشته و 11 تن دیگر زخمی شدند. هرچند تاکنون منابع رسانهای درباره تلفات حملات موشکی اخیر گزارش ندادهاند اما احتمال میرود در این حملات هم تعدادی از نظامیان سعودی کشته و زخمی شده باشند. با این حال، گزارشهای دیپلماتهای غربی حاکی از آن است که شخصیتهای عربستانی در پشتپرده پیشنهادی از رژیم صهیونیستی دریافت کردهاند مبنی بر اینکه سامانه موشکی موسوم به «گنبد آهنین» را به منطقه جازان عربستان هممرز با یمن که چندین بار مورد حمله موشکی قرار گرفته، انتقال دهند. رادیوی رژیم صهیونیستی هفته گذشته از دیدارهای شخصیتهای عربستانی و اسرائیلی در اردن خبر داد. هنوز خبرهای رسمی درباره این پیشنهاد تلآویو منتشر نشده و احتمال میرود مشورتها در این باره به صورت بسیار محرمانه میان 2 طرف انجام شده باشد. سپر گنبد آهنین، سیستم دفاع ضدموشکی پیچیدهای است که میتواند راکت و حتی گلولههای توپ شلیک شده را ردیابی و منهدم کند. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اوایل آوریل گذشته از اتخاذ اقداماتی برای ارتقای سامانه دفاع موشکی با مشارکت آمریکا خبر داده بود.
ولی حجم همکاری صهیونیستها با سعودیها در جنگ علیه یمن به این حد محدود نشده است به گونهای که یک کارشناس و نظامی سابق آمریکا در تحلیلی از فیلم مربوط به انفجار صورت گرفته در تاریخ 20 مه در یمن، تأکید کرد به احتمال بسیار زیاد این انفجار ناشی از یک بمب نوترونی بوده و تنها اسرائیل میتوانسته چنین حملهای را انجام دهد. گوردون داف، نظامی سابق آمریکایی در دوران جنگ ویتنام در بخشی از تحلیل این فیلم تصریح کرده است انتقال این بمب به احتمال زیاد توسط یکی از جتهای جنگنده اف۱۶ نیروهای نظامی اسرائیل با داشتن تصویری از پرچم عربستان سعودی روی آن صورت گرفته است. آنها حتی دیگر استفاده از آن را پنهان نمیکنند. آنها تنها به صورت علنی این مساله را نمیپذیرند و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در این باره نه کاری انجام میدهد و نه حرفی میزند. این یک جنایت جنگی واقعی است. سازمان ملل این مساله را انکار میکند مگر آنکه آمریکا، فرانسه یا انگلیس شکایت کنند. در این باره روسیه و چین نیز حرفی نمیزنند.
سرنگونی اف 16 سعودی
انصارالله از سرنگونی یک فروند هواپیمای جنگی اف ۱۶ عربستان سعودی در شمال صنعا، پایتخت یمن خبر داد. به گزارش روزنامه الوطن، نیروهای پدافند هوایی در یمن، بامداد دیروز یکشنبه موفق شدند یک جنگنده دیگر عربستان سعودی را در «بنیالحارث» حومه پایتخت سرنگون کنند. الوطن به نقل از منابع محلی و شاهدان عینی نوشت که این جنگنده به هنگام حمله به نقاطی در صنعا هدف پدافند هوایی قرار گرفت و ساقط شد. این روزنامه نوشت که طبق گفته منابع، جنگنده سرنگون شده از نوع اف16 متعلق به نیروی هوایی عربستان است که تاریخ تولید آن به 28 ژوئیه 2012 بازمیگردد.
پیامدهای جنگ بر اقتصاد یمن
پایگاه خبری اخبارالساعه امارات نوشت تجاوز عربستان و کشورهای همپیمان ریاض در حمله به یمن تاکنون 14 میلیارد دلار خسارت اقتصادی برجای گذاشته است. این پایگاه خبری خاطرنشان کرد به این خسارات باید زیان ناشی از ازدحام کانتینرهای مواد غذایی و مصرفی فاسدشونده در بنادر یمن که در انتظار تخلیه هستند را افزود. سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز پیش از این میزان خسارات ناشی از تجاوز عربستان را حدود 40 میلیارد دلار اعلام کرده بود. بر اثر حملات هوایی جنگندههای عربستان سعودی با همکاری 9 کشور عربی به یمن که از ششم فروردین آغاز شد و با هدف قرار گرفتن مراکز غیرنظامی، صنعتی، کارخانهها، بیمارستانها، منازل مسکونی، پل و زیرساختهای این کشور، تاکنون هزاران یمنی از جمله تعداد زیادی از زنان و کودکان کشته و مجروح شدهاند. برخی رسانههای خبری میزان خسارات وارد شده به یمن را حدود 85 میلیارد دلار عنوان کردهاند.
عمان در مسیر میانجیگری
روزنامه الشرق الاوسط نوشت عمان بار دیگر وارد خط میانجیگری در یمن شد تا حوثیها را برای ورود به گفتوگوی سیاسی با دشمنان سیاسیاش متقاعد کند. شنبه خبرهایی منتشر شد که حاکی از ورود هواپیمای عمانی به صنعاست. به نظر میرسد مسقط از ائتلاف بینالمللی اجازه گرفته است. هیأت عمانی با مقامات سیاسی وابسته به گروه الحوثی دیدار کرد. همچنین یک هواپیما حامل رهبران الحوثی نیز به مسقط پرواز کرد. طبق این گزارش، این هیأت به دعوت عمان برای بررسی راههای حل بحران یمن راهی عمان شد. کنفرانس ژنو که قرار است پایان این ماه برگزار شود از جمله مسائلی است که در گفتوگوهای هیأت الحوثی با مقامات عمان مطرح خواهد شد. بدین ترتیب میانجیگری عمان، نقش سیاسی مسقط را بار دیگر احیا میکند. عمان پیش از این و قبل از حمله به شهر عدن در جایی که عبدربه منصور هادی مستقر بود، از حوثیها خواست از تنش نظامی خودداری کنند. گزارشهای خبری نشان میدهد هیات عمانی در سفر به صنعا با محمد علی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلاب دیدار کرده است.