گروه بینالملل: در پی حمله تروریستی روز جمعه به مسجد امام حسین(ع) در دمام، علاوه بر مردم این شهر، ساکنان قطیف دیگر شهر بزرگ استان شرقی عربستان نیز تظاهراتی اعتراضآمیز برگزار کردند. به گزارش شبکه العالم، در تظاهرات دمام مردم خشمگین از حاکمان ریاض خواستند بوقهای فتنه را در رسانههای رسمی این کشور خاموش و از جان شهروندان حمایت کنند. اهالی قطیف نیز با برگزاری تظاهراتی همبستگی خود را با هموطنانشان در دمام اعلام کردند. ظهر جمعه یک تروریست انتحاری که داعش نام او را الجزراوی اعلام کرده قصد داشت با لباس زنانه وارد قسمت بانوان مسجد امام حسین(ع) در دمام شود، ولی پس از آنکه توسط نیروهای کمیته مردمی که برای حمایت از مسجد تشکیل شده است شناسایی شد، سعی کرد از دست نیروهای مردمی بگریزد. این تروریست سرانجام خودش را در پارکینگ مسجد منفجر کرد که بر اثر آن
۳ نفر از نیروهای داوطلب از جمله عبدالجلیل الاربش و محمدالقیسی(عکس سلفی بالا، دقایقی قبل از انفجار) شهید شدند. اگرچه حکومت ریاض این حمله را هم مثل حملهای که تنها یک هفته پیش با انفجار در مسجد امام علی(ع) در شهر القدیح از توابع قطیف روی داد، با لحنی رسمی محکوم کرد اما شیعیان که اکثریت جمعیت استان نفتخیز الشرقیه را تشکیل میدهند، معتقدند که تنها داعش مسؤول حمله تروریستی در مسجد شهر دمام نیست. اما در حالیکه مقامات رژیم سعودی در تلاش برای نادیده گرفتن نقش نیروهای کمیتههای امنیت محلی در دمام، مدعی شدند نیروهای امنیتی عامل جلوگیری از وقوع انفجار روز جمعه در داخل مسجد «امام حسین (ع)» در شهر الدمام بودند، فعال توئیتری که به افشای مسائل محرمانه خاندان سعودی معروف است، این ادعاها را دروغ خواند. مجتهد در تازهترین توئیت خود در اینباره نوشت: «کسانی که مانع ورود عامل انتحاری به مسجد (دمام) شدند کمیتههای مردمی شیعیان بودند و نیروهای امنیتی هیچ نقشی در آن نداشتند. غوطهور شدن در جنگ یمن و شکست امنیتی در منطقه الشرقیه موجب میشود بسیاری از سران ارشد خاندان حاکم بهصورت جدی درباره تعیین «احمدبن عبدالعزیز» و کنار گذاشتن تیم کنونی فکر کنند. آنها قبل از وفات عبدالله (پادشاه سابق سعودی) مطمئن بودند، سلمان، احمد را بهعنوان ولیعهد انتخاب خواهد کرد، چراکه به او بهصورت جدی وعده داده بود، ولی با تثبیت مقرن، سپس برکناری او و تیمش و انتخاب پسر سلمان، غافلگیر شدند. پس از آن حرف و حدیثها درون خاندان حاکم بسیار شد، ولی هیچکس جرأت نکرد این موضوع را در حضور پادشاه مطرح کند، زیرا میترسید به اختلافافکنی در داخل خاندان متهم شود». این افشاگر داخلی آل سعود همچنین «از ناتوانی محمدبن نایف (معاون دوم نخستوزیر و وزیر کشور) در تأمین امنیت کشور و نیز ناتوانی محمدبن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد در حفاظت از مرزهای یمن از حملات الحوثیها» سخن گفت و ادامه داد: «همه این اتفاقات، پیامدهای دولتی است که پادشاه آلزایمری بر آن حکمرانی میکند».
دارالفتوای مصر محکوم کرد
دارالفتوای مصر با محکوم کردن انفجار تروریستی در شهر دمام در شرق عربستان تأکید کرد: جنایتهای گروه تروریستی داعش ارتباطی با اسلام و مسلمانان ندارد. به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری خاورمیانه مصر (منا)، اداره فتوای مصر در بیانیه خود آورده است: «این اقدامات جنایتکارانه داعش ارتباطی با اسلام و مسلمانان ندارد. هدف از این جنایت، ضربه زدن به ثبات منطقه عربی از طریق فتنهانگیزی دینی و طایفهای و کشاندن منطقه به هرج و مرج است. این اقدامات جنایتکارانه در واقع یکسری دیکتههایی است که عناصری آن را مرتکب میشوند که به دروغ، مدعی پرچمداری شریعت و دفاع از دین هستند. این اقدامات آنها تلاش برای فتنهانگیزی و گسترش هرج و مرج است. جنایتهای داعش علیه خانههای خدا برملاکننده عقیده این گروه و اهداف خبیث آن است و بهروشنی نشان میدهد این گروه و اقدامات جنایتکارانه و تروریستی آن ارتباطی با اسلام از نظر فکری و شریعت ندارد، چرا که اساساً نمادها و مقدسات اسلامی را هدف قرار میدهد و تلاش میکند ایدئولوژی تکفیری و تندروانه خود را به کشورها و جوامع خاورمیانه تحمیل کند».