printlogo


کد خبر: 139854تاریخ: 1394/3/21 00:00
اجرایی نشدن وعده مسؤولان 10 ماه پس از زلزله ایلام
«مورموری» ویرانه ماند

گروه اجتماعی:‌ در حالی تسهیلات در نظر گرفته شده برای زلزله‌زدگان جنوب ایلام بویژه بخش مورموری به‌عنوان مرکز زلزله تمام شده که همچنان عده‌ای تسهیلات دریافت نکرده و برای تکمیل خانه‌هایشان با مشکل مواجه هستند. ساعت ۷:2 صبح دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۳ بود که زلزله‌ای به بزرگی 2/6 ریشتر بخش مورموری واقع در شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام را لرزاند و این سرآغاز یک ویرانی بزرگ بود که هنوز آثارش در این شهر وجود دارد. مردم چه شب‌ها و روزها زیر گرمای ۵۰درجه مورموری زیر چادرها سختی کشیدند ولی ترس از اینکه دوباره زلزله می‌آید آنها را در زیر چادرها برای مدت طولانی نگه داشت تا ماه‌ها اینگونه زندگی بگذرانند. این زلزله علاوه بر ایجاد خسارت جدی به ساختمان‌های مسکونی، بیش از
۲ هزار پس‌لرزه در پی داشت تا ترس و دلهره طی یک سال گذشته امان مردم مورموری را بگیرد، البته در این بین شهرستان‌های جنوبی استان یعنی دهلران، آبدانان و دره‌شهر هم از خسارت‌های زلزله بی‌نصیب نماندند. این در حالی است که خسارات زلزله در جنوب استان ایلام و شهرستان آبدانان و شاید بتوان گفت عمده نقاط آسیب‌دیده استان به خاطر ضعف‌های زیرساختی قابل پیش‌بینی بود به طوری که برخی معتقدند نباید انتظار تحول در این مناطق را در مدت زمان کوتاهی داشت. به هر روی جای خرسندی آنجاست که خسارات زلزله به دلیل اینکه مردم بیرون از خانه‌ها بودند به خانه‌ها و تاسیسات زیربنایی شهر محدود شد و این حادثه تلفات جانی نداشت ولی به نظر می‌رسد همین ویرانی‌ها خود داغ بزرگی بر دل محروم شهر مورموری گذاشته است. طی سال گذشته عده زیادی از مردم در گرما و سرما زیر چادر شب‌ها را سپری و عده‌ای هم همین چادرها را به خانه‌ها و کاشانه دائمی خود تبدیل کردند، چراکه محرومیت و فقر در بین مردم که درآمدی از خود نداشتند، به دنبال وقوع این حادثه عمیق‌تر نیز شده است. حالا بعد از حدود یک سال از زمان وقوع زلزله مورموری مردم همچنان در حال ساخت و ساز خانه‌های ویران شده خود هستند، البته عده‌ای راضی و تعدادی  هم ناراضی هستند که دلیل آن به نحوه پرداخت تسهیلات، چگونگی تعیین خسارت و... از سوی متولیان امر برمی‌گردد.
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای زلزله‌زدگان استان ایلام
رضا خواجه‌ای، رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله‌زده استان ایلام می‌گوید: دولت در همان ابتدای کار ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای بحث زلزله در مناطق جنوبی استان ایلام و بویژه بخش مورموری که خسارت بیشتری دیده بودند، اختصاص داد. وی بیان داشت: از این مبلغ حدود ۱۷۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی و ۳۰میلیارد تومان در قالب کمک‌های  بلاعوض به مردم پرداخت شده است. این مسؤول عنوان کرد: بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی در جنوب استان ایلام بر اثر زلزله دچار خسارت شدند که در این بین تعدادی از واحدها نیازمند بازسازی و تعدادی دیگر نیازمند مرمت بوده‌اند که این ارزیابی طبق تشخیص کارشناسان انجام شده است.
هنوز تسهیلاتی برای ادامه بازسازی‌ها در نظر گرفته نشده است
مجید عسگری، فرماندار شهرستان آبدانان نیز در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: هنوز تسهیلات جدید برای بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان و منطقه مورموری ابلاغ نشده است. وی بیان داشت: به محض ابلاغ تسهیلات حتما از طریق بنیاد مسکن به مردم اطلاع خواهیم داد و در این زمینه نیز اقداماتی صورت گرفته است که امیدواریم منجر به نتیجه شود. این مسؤول عنوان کرد: تاکنون تعدادی از واحدهای مسکونی کار بازسازی و مرمت را انجام داده‌اند که نیازمند تامین اعتبار برای در اختیار گذاشتن تسهیلات به این افراد هستیم.  این مسؤول عنوان کرد: بخش مهمی از کار بازسازی در مناطق زلزله‌زده مورموری انجام شده و روال کار ساخت و مرمت واحدهای مسکونی با جدیت توسط مردم و همکاری دستگاه‌های اجرایی ادامه دارد. عسگری بیان داشت: مشکلاتی در زمینه پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌های عامل به متقاضیان بود که این مشکلات برای مردم حل شد و خوشبختانه بیشتر مردم تسهیلات و کمک‌های بلاعوض را دریافت کرده‌اند.
اختصاص ۱۷۰ میلیارد تومان تسهیلات در فاز دوم برای زلزله‌زدگان استان ایلام
علی‌محمد احمدی، نماینده مردم دره‌شهر، آبدانان، دهلران و بدره در مجلس در بازدید از روستاهای بخش چشمه شیرین شهرستان بدره خبر از اختصاص اعتبارات جدید برای زلزله‌زدگان مناطق جنوبی استان خبر داد. وی بیان داشت: در سال جاری اعتبارات خوبی در بحث تسهیلات به زلزله‌زدگان استان اختصاص یافته که چیزی حدود ۱۷۰ میلیارد تومان است. احمدی عنوان کرد: اولویت این تسهیلات برای واحدهای فرسوده بویژه در مناطق روستایی و زلزله‌زده در شهرستان‌های دهلران، آبدانان، دره شهر و بدره است.
بازدید نجار که هنور منجر به نتیجه نشده است
معطلی مردم برای تامین تسهیلات در حالی است که اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در فروردین‌ماه سال جاری در بازدیدی از مناطق زلزله‌زده شهر مورموری از حل مشکلات اعتباری برای زلزله‌زدگان خبر داده و گفته بود تمام تلاش مسؤولان این است که در سالگرد این حادثه مشکل بازسازی برای هیچ کسی وجود نداشته باشد. نجار اظهار کرد: ما به‌عنوان یک دستگاه خدمات‌رسان در مواقع بحران موظف هستیم به حادثه‌دیدگان کمک کنیم و در رابطه با این شهرستان هر آنچه از دستمان بیاید کوتاهی نخواهیم کرد.
عدم همکاری برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات
بنا بر این گزارش متاسفانه هم‌اکنون تعدادی از مردم شهر مورموری از نحوه پرداخت تسهیلات اعطایی نیز رضایت ندارند و بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات که به صورت مرحله‌ای به متقاضی اعطا می‌شود، مشکلات زیادی بر سر راه مردم می‌گذارند. در این بین با توجه به اینکه شهر مورموری از حداقل امکانات حوزه بانکداری برخوردار است مردم مجبور هستند هر روز فاصله‌ای ۸۰ کیلومتری برای رسیدن به شهر آبدانان و پیگیری مشکلاتشان را طی کنند. علاوه بر بحث پرداخت تسهیلات زلزله و بازسازی خانه‌های مردم، بخش مورموری هم‌اکنون از جاده دسترسی مناسب برخوردار نبوده که به نظر می‌رسد باید ارتقای وضعیت زیرساخت‌ها در دستور کار مسؤولان قرار گیرد. یکی دیگر از مشکلات این بخش بحث آب و برق است، چرا که بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های مورموری در جریان وقوع زلزله از بین رفته و هم‌اکنون بیشتر روستاهای این منطقه با کمبود جدی آب مواجه هستند. به نظر می‌رسد دولت نه تنها در بخش تسهیلات برای بازسازی واحدهای مسکونی زلزله‌زده باید توجه ویژه به این منطقه داشته باشد، بلکه در بخش‌های زیرساختی مثل آب، جاده، طرح‌های اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری نیز باید تدابیر جدی به خرج داده و برنامه‌ریزی مدت‌دار انجام دهد.


Page Generated in 0/0374 sec