عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد
عملکرد ضعیف مدیران در مقابله با گردوغبار
متولیان مقابله با ریزگردها میتوانند عملکرد بهتری از خود نشان دهند و باید برای مقابله با آن، برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت را به درستی انجام داد. محمدرضا امیری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه مقابله با پدیده گرد و غبار یک امر ملی است، به فارس گفت: نمیتوان تقصیر را گردن یک سازمان انداخت. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به فارس افزود: مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور یک متولی خاص دارد اما هماکنون به عنوان یک موضوع ملی مطرح است و باید تمام قوا به همراه مردم در جهت مقابله با آن فعالیت کنند. وی ادامه داد: در زمینه مقابله با ریزگردها و آلودگی هوا 2 نوع برنامه باید داشت. یک برنامه کوتاهمدت که شامل مالچپاشی در بیابانها و راهکارهای ترافیکی میشود. امیری تصریح کرد: برنامه بعدی برنامههای بلندمدت است که شامل جنگلکاری، بیابانزدایی، نگهداری و حفظ مراتع و جنگلها و اهتمام به قوانین گذشته میشود. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه مدیران و متولیان مقابله با آلودگی هوا میتوانستند عملکرد بهتری داشته باشند، خاطرنشان کرد: منشأ بخشی از گرد و غبار داخلی و بخشی از آن خارجی است. اگر در گذشته فعالیتهای درستی صورت میگرفت و هورالعظیم و هورالهویزه خشک نشده بود شاهد بروز ریزگردها در جنوب ایران نبودیم.
پیشبینی گردو غبار برای 9 استان کشور
برخی نقاط اصفهان، مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان، ایلام، خوزستان و بوشهر، شنبه و یکشنبه دچار باد شدید و گرد و خاک خواهند شد. فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی درباره وضعیت آب و هوای کشور به باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: امروز و فردا، بارش باران در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و شرق فارس پیشبینی شده و برای برخی نقاط اصفهان، مرکزی، قم، البرز، تهران و سمنان در ساعات بعدازظهر وزش باد و در پاراهای نقاط گرد و خاک پیشبینی شده است. گودرزی خاطرنشان کرد: همچنین در جنوب غرب و سواحل جنوبی خلیج فارس، ایلام، خوزستان و بوشهر در روزهای شنبه و یکشنبه وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیشبینی شده است. به گفته این کارشناس هواشناسی برخی نقاط اصفهان، مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان، ایلام، خوزستان و بوشهر، شنبه و یکشنبه دچار باد شدید و گرد و خاک خواهند شد.
دورنمای احیای دریاچه ارومیه تاریک است
«انتظار احیای دوباره دریاچه، دورنمایی بسیار تاریک دارد و در این زمینه تنها میتوان ضررهای ناشی از خشکی دریاچه را مدیریت کرد». عابد فتاحی، نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان این مطلب به خانه ملت گفت: متاسفانه دریاچه ارومیه در حال حاضر بحرانیترین شرایط خود را طی میکند، زیرا میزان آب موجود در این دریاچه به پایینترین حد خود رسیده و شاید بتوان گفت احیای دوباره آن اقدامی غیرممکن است. نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: به طور حتم با توجه به شرایط موجود، انتظار احیای دوباره این دریاچه کاری بیهوده و دورنمای این موضوع بسیار سخت و تاریک است، بنابراین تصور میکنم حداقل برای چندین سال آینده دریاچه ارومیه از دست رفته و نمیتوان آن را احیای کرد، البته تنها میتوان مضرات ناشی از خشکی این دریاچه را مدیریت کرد تا بتوان ضررهای آن را در استان آذربایجان غربی و دیگر مناطق کاهش داد. فتاحی ادامه داد: اما باید به این نکته تاکید کرد که بودجه درنظر گرفته شده برای احیای دوباره این دریاچه هنوز صرف این موضوع نشده است، بنابراین برخی اظهارنظرها مبنی براینکه مشخص نیست بودجه کجا مصرف شده از اساس اشتباه و بیهوده است.