گروه بینالملل: در روزهای اخیر موضوع درخواست استقلال قبایل نجران، جیزان و العسیر از عربستان به چالشی اساسی برای آلسعود تبدیل شده است، همچنان که طی 3 روز گذشته، عبدالله الشیخ فوزی أکرم، رئیس قبایل «یام فی وولد» در سخنانی خواستار جدایی و استقلال این شهرها از عربستان سعودی شده بود. به گزارش پایگاه اینترنتی الخبر پرس، مجموعهای از فعالان سیاسی قبایل مختلف در منطقه مرزی نجران و خاک عربستان سعودی اولین گروه سیاسی و نظامی بر ضد خاندان حاکم بر عربستان را با عنوان جنبش احرار نجران (آزادگان نجران) تشکیل دادند. ابوبکر ابی احمد السلامی در این رابطه گفت: جوانان و فعالان سیاسی در نجران از کمیتههای انقلابی [یمن] و برادران و همسایگان خود در یمن و پسر عموهای خود میخواهند که تعدادی از این جوانان را به صورت نظامی آموزش دهند. وی تأکید کرد که جنبش یادشده همه قبایل در منطقه نجران را شامل میشود. وی ادامه داد که جنبش احرار نجران اولین درگیریها را در مناطق تحت سلطه ارتش اشغالگر عربستان سعودی در جنوب نجران انجام خواهد داد. از سوی دیگر قبایل نجران اعلام کردند نظامیان و عناصر مسلح وابسته به خاندان آلسعود را در برخی مناطق نجران هدف قرار دادهاند. از سهشنبه گذشته درگیریهای سختی در برخی مناطق این استان آغاز شده است. لازم به یادآوری است 3 منطقه نجران، جیزان و العسیر در اصل جزو مالکیت یمن بودهاند اما در سال ١٩٣٤ عربستان سعودی آنها را اشغال کرد. عربستان از زمان شروع حملات خود به یمن و مورد هدف قرار دادن مردم و ارتش مقاوم این کشور، نه تنها نسبت به پرتاب موشک به این
3 منطقه اقدام کرد بلکه سعی داشت تا آن را به ارتش یمن و انصارالله نسبت دهد، حال آنکه میان ساکنان یمن و این 3 منطقه اشغال شده قرابت و نزدیکی انسانی و فرهنگی خوب و مستحکمی برقرار است. خلاصه دلایل درخواست اهالی نجران برای این جدایی عبارتند از:
١- رابطه فرهنگی مستحکمی بین أهالی نجران، جیزان و العسیر با ملت یمن وجود دارد، چرا که این مناطق سهگانه جزء جداییناپذیر فرهنگ مردم یمن بوده که عربستان سعودی از سالهای گذشته آن را اشغال کرده است.
٢- حملات وحشیانه و ضدانسانی به یمن و مشاهده کشتهها و خرابیهای به جا مانده از حملات سعودیها و هتک حرمت ارزشهای انسانی، وجدان این قبایل را که در نزدیکی یمن هستند، به درد آورده و آنان را وا داشته تا درخواست جدایی کنند و از نظر عقلی و سیاسی تصمیمی بگیرند که مانع از تثبیت قدرت عربستان در این مناطق شود.
٣- دستگاه حاکم سعودی در طول سالهای گذشته به همه معاهداتی که با ساکنان این قبایل سهگانه داشته است، خیانت کرده، چرا که سعودیها با قبایل این منطقه بهعنوان شهروندان درجه 2 رفتار و آنان را از حقوق قانونی و طبیعی خود محروم کردهاند.
٤- این شهرها در وضعیت اقتصادی مناسبی بسر نمیبرند بهگونهای که مدارس و دانشگاههای آنان مورد حمایت قرار نگرفته و عدم فعالیتهای تجاری آنان نیز به دلیل سنگاندازیهای دولت در مناطق مرزی با یمن سبب بروز مشکلاتی شده است. با توجه به این وضعیت مسؤولان سعودی دریافتهاند که هرگونه درخواست جدایی در مرزهای خود با یمن موجب از دست رفتن بسیاری از امور خواهد شد و حتی به سایر مناطق گسترده خواهد شد، به صورت خلاصه دلایل این نگرانی عبارتند از: ١- یک چهارم منابع نفتی که عربستان از مردم یمن سلب کرده است دوباره به دست آنان خواهد افتاد. ٢- از آنجایی که در سالهای گذشته پاسخ مناسبی از سوی مسؤولان عربستانی به درخواست اهالی این مناطق داده نشده است، این مردم بر خواسته جداییطلبانه خود پافشاری خواهند کرد و از همین رو احتمال گسترش آن به سایر مناطق وجود دارد. ٣- جدایی این مناطق به منزله آزادی آنان و در نتیجه خارج شدن آنان از تحت کنترل دستگاههای تابعه سعودی است که در مناطق جنوبی یمن دارای سرمایه هستند. ٤- آزادی مردم یمن و مناطق اشغال شده از سوی سعودیها به منزله خروج این مناطق از دایره تسلط آنها و در نتیجه ایجاد یک دولت قوی و قدرتمند در همسایگی عربستان سعودی است و آن همان چیزی است که عربستان سعودی و کشورهای غربی نمیپسندند.