printlogo


کد خبر: 140468تاریخ: 1394/3/31 00:00
افشای 500هزار سند محرمانه دیپلماتیک و اطلاعاتی عربستان
فوران ویکی‌لیکس بر سرآل‌سعود

گروه بین‌الملل: آتشفشان اطلاعاتی ویکی‌لیکس پس از مدتی خاموشی موقتی دوباره فوران کرد و این بار از گسل‌های زیر پای آل‌سعود سر برآورد به طوری که این فوران به زنجیره‌ای دومینووار از اتفاقات ضد سعودی از جنس امنیتی،جنگی، اختلافات داخلی و انفعال خارجی دامن می‌زند. این جریان افشاگر مجازی تحت رهبری ژولیان آسانژ، هکر بزرگ استرالیایی بست نشسته در سفارت اکوادور در لندن، در بحرانی‌ترین روزهای مشروعیت داخلی و خارجی حاکمان جدید ریاض اسرار و ارتباطات تاریک آنها را به سخره گرفت. اعلان ویکی‌لیکس در ساعت 13 جمعه گذشته به وقت گرینویچ مبنی بر افشای  نیم‌میلیون سند سری وزارت خارجه عربستان طی هفته‌های آتی، تنها حدود یک ماه پس از انتشار محدود اسنادی مشابه توسط گروه هکرهای مبارز یمنی – احتمالا وابسته به انصارالله – صورت می‌گیرد و ویکی‌لیکسی‌ها این آتشبازی در بزرگ‌ترین حیاط خلوت عربی آمریکایی‌ها را به مناسبت سومین سال پناهنده شدن پایه‌گذار این گروه  به سفارت اکوادور در لندن راه انداخته‌اند. آسانژ مدیر سایت ویکی‌لیکس نیز عصر جمعه به وقت تهران در بیانیه‌ای  متعاقب با افشای 60 هزار سند سعودی در گام اول اعلام کرد: «اسناد عربستان سعودی پرده از یک دیکتاتوری مرموز و غیرقابل پیش‌بینی برمی‌دارد که علاوه بر گرامی داشتن صدمین اعدام با گردن‌زدن در سال جاری، به تهدیدی علیه همسایگانش تبدیل شده است.» او همچنین افزود در این اسناد نکاتی کلیدی درباره اقدامات ریاض و اینکه چگونه روابط خود را اداره کرده، از جمله از طریق پرداخت رشوه و به همکاری پذیرفتن افراد و سازمان‌های مهم، ارائه می‌دهند. آسانژ همچنین قول داد علاوه بر انتشار اسناد مربوط به وضعیت داخلی عربستان،  7 هزار سند محرمانه را درباره روابط خارجی این کشور افشا کند.این اسناد طیف وسیعی از پیام‌های محرمانه‌ را که از سفارتخانه‌های سعودی در سراسر دنیا مخابره شده است شامل می‌شود، همچنین یادداشت‌های سری، تلگرام‌ها و دیگر سند‌هایی را شامل می‌شود که از سفارتخانه‌های عربستان در سراسر دنیا گردآوری شده است. گزارش‌های فوق سری وزارت کشور و سرویس اطلاعات عمومی (استخبارات) نیز در میان اسناد منتشر شده به چشم می‌خورند. بسیاری از این اسناد که منبع آنها نامشخص است دارای سربرگ سبز رنگ با عنوان «پادشاهی عربستان‌سعودی» یا «وزارت خارجه» این کشور هستند.
فیلتر شدن ویکی‌لیکس در عربستان
وزارت خارجه حکومت سعودی در واکنش به این افتضاح اطلاعاتی که بسیاری از توطئه‌ها و جنایت‌هایشان در سال‌های معاصر را رسوا می‌سازد، به جای ارائه توضیح به شهروندانش، به تهدید و هشدار به آنان آنها بسنده کرد و ضمن فیلتر کردن پایگاه اصلی متعلق به ویکی‌لیکس در فضای مجازی داخل کشور، اتباع عربستانی را از ورود به هر وبگاه خبری به منظور آگاهی از اسناد افشا شده برحذر داشت. وزارت خارجه سعودی صبح دیروز شنبه در واکنشی مذبوحانه در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی «توئیتر» نوشت: «هموطن هوشیار، از ورود به هر سایتی با هدف دستیابی به اسناد یا اطلاعات فاش شده که احتمالا نادرست و با هدف ضربه زدن به امنیت ملی منتشر شده باشند،
پرهیز کن!»
امنیت پوشالی سعودی
 افشاگری بزرگ علیه آل‌سعود در حالی صورت می‌گیرد که محمد بن‌سلمان پسر همه کاره پادشاه بیمار و ناهشیار عربستان در هفته‌های اخیر همزمان با جنایت علیه بشریت در جریان تجاوز به یمن، برای ظاهرسازی اعتبار خود به مانور قدرت در منطقه و نمایش کودکانه شراکت با قدرت‌های بزرگ مثل آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و حتی روسیه در سمت مخالف پرداخته بود.از جمله دیدار با اوباما، ژنرال کلاپر رئیس مرکز ملی اطلاعات آمریکا (نهاد ناظر بر سیا) و همچنین پوتین اما این اتفاق سایبری ثابت کرد حریم امنیتی ریاض پوشالی است.
از طرف دیگر آتشفشان اطلاعاتی اخیر نه تنها یک ضربه مهلک به دستگاه امنیتی حکومت در حال فروپاشی سعودی محسوب می‌شود بلکه دهن‌کجی و حتی ضرب شست بزرگی به سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نیز هست، چرا که انتشار اسناد محرمانه سعودی تنها 10 روز پس از سفر جیمز کلاپر، عالی‌ترین مقام اطلاعاتی آمریکا در راس مرکز اطلاعات ملی ایالات متحده به ریاض و دیدارهای او با 2 مرد قدرتمند حال حاضر سعودی یعنی محمد بن نایف، ولیعهد و وزیر کشور و همچنین محمد بن سلمان پسر پادشاه، ولی ولیعهد و وزیر جنگ صورت می‌گیرد. حال به نظر می‌رسد آن دیدار پرطمطراق هیچ کمکی به دستگاه‌های امنیتی عربستان برای مواجهه با تهدیدهای درونی و بیرونی نکرده است.
دردسر در محله نایتس بریج  لندن
ویکی‌لیکس نخستین بار در سال 2010 میلادی با انتشار اسناد سری مربوط به جنگ‌های آمریکا در عراق و افغانستان و نیز 250 هزار تلگرام وزارت خارجه این کشور به شهرت رسید و پس از آنکه ژولیان آسانژ با پرونده‌سازی‌های آمریکایی‌ها در مشارکت با دولت‌های سوئد و بریتانیا در اروپا تحت تعقیب واشنگتن قرار گرفت او مجبور شد به ساختمان سفارت اکوادور در لندن گریخته و در آن جا پناهنده شود. دولت چپگرای اکوادور به ریاست کوره‌آ رئیس‌جمهور ضدآمریکایی این کشور و اتحادیه کشورهای آمریکای‌جنوبی بلافاصله از این اقدام حمایت کردند. پلیس متروپلیتن لندن، شاخه اسکاتلند یارد در پایتخت انگلیس طی 3 سال گذشته با عملیات 24 ساعته نیروهای انتظامی  و تجهیزات شنود و رصد و که خارج از ساختمان سفارت اکوادور در محله نایتس بریج  در جنوب غربی لندن مستقر کرده  آسانژ را زیر نظر دارد به‌طوری که تاکنون برای عملیات پاییدن آسانژ، بیش از 17 میلیون دلار هزینه شده است.این بن‌بست دیپلماتیک جمعه پیش 19 ژوئن وارد سومین سال خود شد. حامیان آسانژ روز جمعه در مقابل سفارت تجمع کرده و یکی از آنها پلاکاردی را با عکس او و نوشته «در خط مقدم حقیقت» در دست داشت.  
اسناد محرمانه سعودی
مزدوری 14 مارس: از میان 60 هزار سند محرمانه سعودی که در فاز اول افشاگری ویکی لیکس منتشر شده می‌توان به برملا شدن مزدوری جریانات سیاسی در کشورهای عربی منطقه اشاره کرد که یکی از این موارد به نمایندگان جریان چهاردهم مارس لبنان -مخالفان حزب‌الله، مقاومت و جریان هشتم مارس – بر می‌گردد. طبق یکسری  اسناد سری وزارت خارجه عربستان که ویکی لیکس منتشرکرده، الیاس المر و پطرس حرب 2 نماینده مجلس لبنان از جریان چهاردهم مارس (به رهبری سعد حریری)  خواستار حمایت مستقیم سیاسی و مالی عربستان از خود شدند تا یک گروه مستقل تشکیل دهند.
باج‌گیری جعجع علیه حزب‌الله: دیگر اسناد نشان می‌دهند سمیر جعجع، رئیس حزب القوات اللبنانیه (فالانژها) از عربستان سعودی به بهانه مقابله با حزب‌الله لبنان پول دریافت می‌کند.
 

افشای سری دوم اسناد سونی پیکچرز
گروه بین‌الملل: ویکی‌لیکس پس از آنکه در ماه آوریل 2015 میلادی بخشی از اطلاعات و اسناد داخلی شرکت فیلمسازی آمریکایی سونی پیکچرز را که شامل اسناد استودیویی، تصمیم‌گیری‌های حول پروژه‌ها، اختلاف دستمزد بین مردان و زنان و اظهارنظرهای نژادپرستانه برخی متخصصان سونی می‌شود، روی پایگاه خود منتشر کرد، حال بخش دیگری از اطلاعات را که شامل 276،394 سند است، اضافه کرده. سری دوم اسناد سونی شامل مواردی است که در سال 2014 توسط گروه موسوم به نگهبانان صلح هک شده بود و ویکی‌لیکس تنها دسترسی به این اسناد را آسان‌تر کرده است. یقینا سونی چندان از اوضاع پیش آمده خشنود نیست. این کمپانی پس از انتشار اولین اسناد توسط ویکی‌لیکس اقدامات قانونی را برای ممانعت از این کار آغاز کرد. ضمنا سونی، توئیتر را تهدید کرد تا از انتشار ایمیل‌ها و اطلاعات فاش شده‌ این کمپانی توسط حساب‌های این شبکه‌ اجتماعی خودداری کند. پس از افشای اطلاعات و ایمیل‌های کارمندان سونی، 2 تن از متخصصان این کمپانی به دلیل ضعف امنیتی و عدم تامین امنیت اطلاعات کارکنان، از این کمپانی شکایت کردند.
 


Page Generated in 0/0068 sec