انتقال امام خمینی(ره) به پادگان عشرتآباد توسط ساواک (1342ش)
امام خمینی روز چهارم تیر به پادگان عشرتآباد منتقل شدند و در این مکان به مدت 40 روز ماندند. امام در این مدت افزون بر عبادات روزانه و قرائت قرآن و دعا به مطالعه کتابهایی پیرامون انقلاب مشروطیت، استقلال هند، استقلال اندونزی و... نیز پرداختند. در همین مدت تنی چند از علما و روحانیون، از جمله برادر بزرگ امام توانستند با ایشان ملاقات کنند. در این دیدار بود که امام غیرمستقیم در جریان مهاجرت علمای شهرستانها به تهران قرار گرفتند و پس از اطلاع از تعطیلی بازار و دروس حوزه، دستور بازگشایی بازار و شروع دروس را دادند.
آغاز جنگ کرهشمالی و جنوبی با حمایت شوروی و آمریکا (1950م)
در پایان جنگ دوم جهانی، قسمتی از شبهجزیره کره که زیرمدار 38 درجه بود تحت اشغال آمریکا و قسمت شمالی آن در تصرف نیروهای شوروی قرار داشت. قرار بود طی سالهای پس از جنگ، 2 ناحیه شمالی و جنوبی شبهجزیره کره، متحد شوند، ولی همکاری 2 دولت عملی نبود زیرا کمونیستها در ناحیه شمال، رهبری را بر عهده داشتند و در جنوب، طرفداران غرب بر سر کار بودند. تلاش برای اتحاد به جایى نرسید و عاقبت در اواخر سال 1948م تقسیم 2 کره به 2 کشور، صورت رسمی یافت. تا اواسط سال 1949 سربازان خارجی از هر 2 کره خارج شده بودند اما به دنبال ماهها تحرکات دنبالهدار آمریکا، سرانجام در 25 جولای1950م کره شمالی به بهانه اتحاد مجدد به کرهجنوبی حملهور شد. نیروهای کرهشمالی در چهارمین روز حمله به خاک کرهجنوبی، سئول، پایتخت این کشور را به تصرف خود درآوردند و پیشروی خود را به طرف جنوب ادامه دادند. در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل متحد به پیشنهاد آمریکا، تصویب کرد که نیروهای چند دولت عضو آن سازمان جهت مقابله با حمله کرهشمالی به کمک کرهجنوبی بشتابند. به دنبال این تصمیم، آمریکا و 15 کشور دیگر، نیروهای نظامی خود را برای شرکت در جنگ اعزام داشتند و به دامنه جنگ افزودند. با ورود آمریکا به این جنگ، در حالی که کرهشمالی در شرف سقوط بود و آمریکایىها نیز مقدمات انضمام آن را به کرهجنوبی فراهم میکردند ، در 20 نوامبر 1950م نیروهای کمونیست چین بهعنوان داوطلب وارد میدان شدند و با ورود 200 هزار نفری سربازان چینی، نیروهای آمریکا و متحدان آنها ناچار به عقبنشینی شدند. نیروهای چینی و کره شمالی تا اواخر ماه دسامبر سال 1950م تقریباً تمام خاک کرهشمالی را به تصرف خود درآوردند و روز 28 دسامبر از مدار 38 درجه، مرز بین کرهشمالی و جنوبی گذشتند. جنگ کره از اواسط سال 1951م عملاً متوقف شد و مذاکرات صلح که از ماه جولای سال 1951م آغاز شده بود تا سال 1953م به طول انجامید. در نهایت، قرارداد ترک مخاصمه در 27 جولای سال 1953م به امضا رسید و نیروهای متخاصم، از مواضع یکدیگر تا مدار 38 درجه عقب نشستند.
انفجار عظیم مقر نظامی آمریکا در منطقه ظهران عربستان (1996م)
در 25 ژوئن 1996م بر اثر انفجار عظیم پایگاه نظامی آمریکا در شهر ظهران عربستان، دهها نفر کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند. این انفجار بر اثر کار گذاشتن 2200 کیلوگرم مواد منفجره توسط افراد ناشناس در یک کامیون در نزدیکی این پایگاه به وقوع پیوست و یک ساختمان 8 طبقه متعلق به نیروهای آمریکایى به کلی ویران شد. در پی این انفجار، اگرچه مسؤولیت آن از طرف مخالفان داخلی حکومت آلسعود بهعنوان اقدامی علیه حضور نامشروع نظامیان آمریکا در منطقه پذیرفته شد، اما به یک جنگ تبلیغاتی شدید بین ایران و آمریکا تبدیل شد، چرا که آمریکایىها در ابتدا به طور تلویحی، جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در این انفجار متهم کرده و سخن از مقابله به مثل به میان آوردند. اما اظهارات برخی مقامات سعودی مبنی بر مشخص نبودن دخالت خارجی در این انفجار، باعث فروکش کردن تبلیغات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شد.