مقامات بلندپایه جهانی در اجلاس اخیر گروه 7 در آلمان تصمیم گرفتند جبهه متحدی را علیه تهدیدات امنیت جهانی از اقدامات شبهنظامیان تندرو گرفته تا آنچه «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا بهعنوان تجاوز روسیه به اوکراین محکوم کرد، تشکیل دهند. با دعوت نکردن «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه برای شرکت در اجلاس گروه 7 برای سومینبار، سران گروه 7 از مقامات کشورهای غیرعضو گروه 7 از جمله نخستوزیر عراق و رئیسجمهور نیجریه که هر دو درگیر خشونتهای خونین افراطگرایان در کشورهایشان هستند، دعوت کردند. «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق در این اجلاس موضوع عملیات تحت رهبری آمریکا را برای کمک به مبارزه کشورش با شبهنظامیان گروه داعش که سال گذشته تهاجم برقآسا به این کشور را آغاز کردند و بیش از یکسوم خاک عراق را تحت تصرف خود دارند، مطرح کرد. عبادی همچنین با باراک اوباما درباره عملیات تحت رهبری واشنگتن برای کمک به بازپسگیری اراضیای که به دست شبهنظامیان گروه داعش افتاده است، گفتوگو کرد. این اجلاس تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و مقامات شرکتکننده در جریان برگزاری آن درباره مبارزان خارجی و تهدید افراطگرایی برای کشورهایشان- انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا- گفتوگو کردند. «محمد بوهاری» رئیسجمهور جدید نیجریه نیز در این نشست شرکت کرد و به دنبال جلب حمایت و کمک کشورها برای مقابله با شبهنظامیان گروه بوکوحرام بود که از سال 2009 تاکنون بیش از 15 هزار نفر را در نیجریه به قتل رساندهاند.
نخستین روز برگزاری نشست گروه 7 با محوریت درگیریهای اوکراین برگزار شد و باراک اوباما و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، میزبان این نشست، از جامعه جهانی خواستند موضع قاطعی را علیه روسیه اتخاذ کنند تا این کشور توافق آتشبس با اوکراین را در مینسک، پایتخت بلاروس اجرا کند.
از سوی دیگر «شینزو آبه» و «استفان هارپر» نخستوزیران ژاپن و کانادا پیش از شرکت در این اجلاس، از کییف دیدن و حمایت خود را از مقامات اوکراین اعلام کردند. اگرچه «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه تاکید کرده است ضرورتی برای هیچگونه نگرانی از جانب روسیه وجود ندارد اما تشدید تنشها در اوکراین، نگرانیها را درباره احتمال نقض توافقنامه آتشبسی که با میانجیگری آلمان و فرانسه 4 ماه پیش حاصل شد، پررنگتر کرده است. از سوی دیگر موضوع بدهیهای یونان و بستانکاران بینالمللی آن در مذاکرات اخیر سران گروه 7 مطرح شد و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه نیز به دنبال توافق با دیگر مقامات بلندپایه گروه 7 درباره موضوع مهم پدیده گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی در آستانه اجلاس پاریس بودند. هدف آنها فرستادن این پیام روشن به دیگر کشورهای شرکتکننده در نشست پاریس بود که در زمینه کاهش انتشار گازهای خطرناک گلخانهای وارد عمل شوند؛ پدیدهای که تهدیدی برای ذوب یخچالها و بالا آمدن سطح آب دریاها و وقوع توفان و سیلهای شدید است. از سوی دیگر «شینزو آبه» توجه مقامات بلندپایه شرکتکننده در این اجلاس را به موضوع منطقهای ادعاهای چین در دریای مورد مناقشه چین جنوبی معطوف کرد. وزیران خارجه گروه 7، آوریل گذشته اعلام کردند اوضاع در دریای چین جنوبی و چین شرقی، بویژه اقدامات یکجانبه در این مناطق نگرانکننده است.
خبرگزاری فرانسه