گروه بینالملل: در پی حملات سهگانه خونبار داعش در 3 قاره آسیا (کویت)، آفریقا (تونس) و اروپا (فرانسه) که جمعه گذشته (26 ژوئن) صورت گرفت، وحشت سراسر دنیا را فرا گرفته است به طوری که وضعیت حال حاضر را میتوان به اعلان جنگ جهانی داعش تشبیه کرد. تمهیدات امنیتی پس از حملات داعش بویژه در اروپا بیسابقه بوده است و این در حالی است که دستکم از 2 سال قبل به دولتهای غربی هشدار داده شده بود که توطئهشان برای تجهیز تکفیریهای اروپایی و شمال آفریقایی در قالب گروههای شبهنظامی در سوریه و عراق، بزودی گریبان خود آنها را خواهد گرفت. اتفاقات اخیر باعث شده که در 3 کشور مهم اروپایی یعنی فرانسه، ایتالیا و اسپانیا ناگهان وضعیتی شبیه حکومت نظامی حاکم شود. به دنبال افزایش سطح هشدار امنیتی در فرانسه که روز جمعه پس از حمله عوامل داعش به یک کارخانه گاز آمریکایی در نزدیکی لیون صورت گرفت، حال ایتالیا و اسپانیا هم از ترس داعش به تکاپو افتادهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر کشور ایتالیا با اعلام اینکه هیچ کشوری بدون ریسک و خطر نیست، سطح هشدار و آمادهباش در سرزمین چکمهای را باز هم افزایش داد. این در حالی است که ایتالیا در ماه ژانویه نیز پس از حملات تروریستی پاریس، سطح هشدار امنیتی را افزایش داده بود. آنجلینو آلفانو گفت: «شاهد 3 حمله بودیم که دهها نفر بر اثر آن در 3 نقطه جهان کشته شدهاند، این 3 حمله با یک چیز مرتبط بوده است: خشونت و ترور». اسپانیا نیز روز جمعه سطح هشدار ترور را از متوسط به بالا افزایش داده است.خورخه فرناندس دیاس، وزیر کشور اسپانیا گفت: «ما در حال مبارزه با وحشیگری علیه تمدن بشری هستیم».
وحشت رئیس شورای اروپا از جنگ تروریستی
در چنین شرایطی دونالد تاسک رئیس شورای اروپا نیز روز جمعه از رهبران اروپایی خواست تا با توجه به تغییر دراماتیک شرایط امنیتی در اروپا و کشورهای همسایه، میزان هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند. در حالی که مذاکرات رهبران اروپایی تحت تأثیر بحران مالی و بدهی یونان قرار داشته و انگلیس نیز تلاش زیادی برای آغاز مذاکرات مجدد درباره عضویت در اتحادیه اروپا داشته است، رهبران اروپایی درباره راهکارهای تقویت صنایع دفاعی و تحکیم اوضاع امنیتی منطقه رایزنی و گفتوگو کردند. به گفته تاسک، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز به 28 رهبر اتحادیه اروپا پیوست تا درباره تهدیدات جدیدی که اروپا با آن روبهرو است از جمله جنگ نیابتی، تروریسم جهانی و حملات سایبری، رایزنی و مذاکره کنند. او گفت: «اروپاییها باید در بخش دفاعی خود سرمایهگذاری کنند تا با فضای امنیتی که بشدت دستخوش تغییر شده، مقابله کنند». اما روزنامه لبنانی الجمهوریه دیروز تحلیل برخی منابع دیپلماتیک را منتشر کرد که معتقد بودند «عملیات تروریستی روز جمعه در فرانسه، تونس و کویت، نتیجه شکست نظامی داعش و جبهه النصره طی روزهای گذشته در سوریه مقابل کُردها بود. داعش و جبهه النصره به بهانه حمایت غرب از کردها این کشورها را هدف قرار دادهاند».
حکومت نظامی در تونس
از طرف دیگر در پی حمله عناصر داعش به یک هتل و پلاژ در منطقه ساحلی سوسه که در جریان آن
37 گردشگر خارجی بویژه انگلیسیها کشته شدند، حکومت نظامی رسما در تونس برقرار شده است. نخستوزیر تونس از شورای امنیت ملی خواست تا امروز(یکشنبه) به منظور بررسی تدابیر امنیتی بیشتر تشکیل جلسه دهد. به گزارش شبکه سعودی العربیه، الحبیب الصید نخستوزیر تونس ساعات پایانی جمعهشب به ارتش دستور داد که حضور امنیتی و نظامی خود بویژه در مناطق حساس را تقویت کنند. او همچنین تعدادی از کوهها را مناطق نظامی بسته اعلام کرد و دستور بستن 80 مسجد که آنها را خارج از کنترل دولت خواند و همچنین با ادعای تحریک به خشونت، صادر کرد. نخستوزیر تونس طرح افزایش تامین امنیت مناطق گردشگری و باستانی و استقرار یگانهای مسلح تامین امنیت گردشگران در خط ساحلی و داخل هتلها را نیز از چند روز دیگر و آغاز ماه جولای در دستور کار قرار داد. البته الصید دست به سیاسیکاری هم زد و دستور شروع فوری اتخاذ تدابیر لازم برای انحلال هر حزبی را که در چارچوب قانون اساسی گام برنمیدارد، صادر کرد.