در روزهای داغ تابستان و در ایامی که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور شامل دانشآموزان و دانشجویان در تعطیلات به سر میبرند، شبکههای تلویزیونی و خانگی میتوانند نقش مفید و ارزندهای در طی شدن زمانی مناسب برای مخاطبان داشته باشند و از این رو برنامههایی نیز تدارک دیده میشود. اگر چه به نظر میرسد در شبکه نمایش خانگی آن خیزش مناسب برای شکار لحظات جادویی تماشاگرِ مشتاق رخ نداده است. این روزها مطابق گذشته، چند فیلم در چرخه توزیع در شبکه نمایش خانگی قرار گرفتند که در ادامه به این آثار نگاهی مختصر جهت آشنایی خواهیم افکند.
بزرگمرد کوچک
فیلم دفاع مقدسی «بزرگمرد کوچک» پس از 4 سال از زمان تولید بالاخره وارد شبکه نمایش خانگی شد. اثری که با محور قرار دادن نوجوان قهرمانی چون شهید بهنام محمدی به دنبال ثبت دلاوریهای مردان استقامت و ایثار است. به گزارش «وطن امروز»، توزیع فیلم سینمایی بزرگمرد کوچک ساخته صادق صادقدقیقی از سوی موسسه رسانههای تصویری صورت یافته و داستان آن در خرمشهر قهرمان روایت میشود، جایی که نوجوانی شجاعدل به انگیزه دفاع از آب و خاک و ناموس، رشادتهای بسیاری را نشان میدهد. این نوجوان که در ابتدا به دست نیروهای عراقی افتاده و مورد ضرب و جرح قرار میگیرد، موفق میشود با تیزهوشی شرایطی مناسب را رقم بزند. صادقدقیقی که در دومین فیلم خود نیز با نام «تا آمدن احمد» در راستای سینمای دفاع مقدس عمل کرده، در فیلم «بزرگمرد کوچک» به دنبال نمایش الگویی مناسب از قهرمانی ملی است. این فیلم توسط پروانه مرزبان تهیه شده و میتواند مناسب برای نوجوانان باشد.
لامپ 100
مرد معتادی به نام فرزین (محسن تنابنده) با همسر (ساره بیات) و 2 فرزندش زندگی تلخی را میگذراند، چرا که مرد معتاد به موادمخدر بوده و این اعتیاد باعث ایجاد توهمهای مختلف در زندگی او شده است. وی که همسر و فرزندانش را دوست دارد، برای فرار از اعتیادش تصمیم به ترک میگیرد اما هر بار عهدش را میشکند، تا اینکه در نهایت بر این شرایط ناگوار غلبه میکند. فیلم اول سعید آقاخانی با بازی محسن تنابنده در یک نقش جدی روایتگر قصه تلخ اعتیاد است. به عبارتی بر خلاف تصوری که از سوابق کاری آقاخانی و تنابنده داریم، این بار مصیبت فرزین که دچار اعتیاد است و از لامپ شیشهای برای مصرف مواد استفاده میکند، دستمایه کار تیم سازنده لامپ 100 شده است. لامپ 100 از معدود فیلمهایی است که نگاهی غیرفانتزی به معضل اعتیاد دارد و اگر چه با کاستیهایی در روایت همراه است اما تا حدی مصیبت اعتیاد را نمایان میکند.
روز روشن
بعد از مدتها کش و قوس و اختلافاتی که بین تنی چند از عوامل فیلم رخ داده بود، سرانجام فیلم روز روشن اولین فیلم حسین شهابی در شبکه نمایش خانگی توزیع شد. فیلمی که به دنبال نمایش گذشت بر پرده تماشاست و سعی دارد از طریق زنی با نام روشن به دنیای مناسبات اخلاقی ورود یابد. داستان درباره زنی است که برای نجات جان شخصی بیگناه که بابت قتلی ناخواسته محکوم به اعدام شده به دنبال شاهدانی است تا در دادگاه حقیقت را بگویند. «روز روشن» فیلمی است در نقد روابط و مناسبات اجتماعی که این روزها از طریق مراکز عرضه فیلم در دسترس مخاطبان قرار میگیرد.
13
اگر فیلم «آفریقا» را که به شکل ویدئویی تهیه شده و مجوز گرفته است، در شمار آثار بلند سینمایی هومن سیدی در نظر نگیریم، فیلم «13» اولین اثر او به شمار میرود. فیلمی که با تمرکز به زندگی فروپاشیده نوجوانی که در دام بزهکاری افتاده است، سعی در هشدار به خانوادههایی دارد که در آستانه فروپاشی قرار دارند. اگر چه خامدستی در روایت و عدم تمرکز به موضوع، فیلم اول هومن سیدی را به یک سری تصاویر بیهدف تبدیل کرده و خشونت ذاتی آن حتی در اکران نیز همراه با محدودیت سنی در تماشای مخاطبان عنوان شده است.
اما در کنار این فیلمهای جدید در شبکه خانگی، آثاری نیز در صف انتظار برای عرضه در این سامانه تماشا هستند. فیلمهایی که مجوز حضور یافته و قرار است بهزودی در شبکه نمایش خانگی عرضه شوند، عبارتند از: «تراژدی» به کارگردانی آزیتا موگویی، «مجرد 40 ساله» به کارگردانی شاهین باباپور، «حراج» به کارگردانی حسین شهابی، «شانس، عشق، تصادف» به کارگردانی آرش معیریان، «خانهای کنار ابرها» به کارگردانی سیدجلال دهقانیاشکذری و «سکه» به کارگردانی حسن حجگذار. همچنین براساس جلسه 31 خردادماه امسال در شورای پروانه نمایش خانگی با عرضه 3 فیلم و ساخت 4 فیلم در شبکه نمایش خانگی موافقت شد. در این جلسه با ساخت فیلمنامههای «نت» به تهیهکنندگی جمال گلی و به کارگردانی عباس مرادیان، «عرفان» به تهیهکنندگی سیدعلی خوشنشین و کارگردانی علیرضا شاهحسینی، «دوال» به تهیهکنندگی روحالله جعفربیگلو و به کارگردانی محمد عبدیزاده و «نازیآباد، نواب، نیاوران» به تهیهکنندگی علی یازرلو و به کارگردانی محسن ذوالفقاری نسبت موافقت به عمل آمد. شورای صدور پروانه نمایش خانگی با عرضه 3 عنوان فیلم نیز موافقت کرد و فیلمهای انیمیشن «رستم و سهراب» به تهیهکنندگی داریوش دالوند و به کارگردانی کیانوش دالوند، «استراحت مطلق» به تهیهکنندگی و کارگردانی عبدالرضا کاهانی و «هدیه» به تهیهکنندگی مشترک علی انصاریان و مهدی مددکار و به کارگردانی امیراحمد انصاری مجوز عرضه در شبکه نمایش خانگی را
دریافت کردند.