مرگ حجاج بن یوسف ثقفی حاکم خونخوار عراق (95 ق)
حجاج بن یوسف ثقفی از ستمکاران تاریخ به شمار میآید و طی مدت 20 سال حکومت خویش، تلاش وافری در تحکیم و تثبیت حکومت مروانیان به عمل آورد. وی پس از کشتن عبدالله بنزبیر و به منجنیق بستن خانه خدا و پایان دادن به حکومت آلزبیر، علاوه بر حجاز، حکومت عراق و شرق عالم اسلام (تا مرزهای هند و مغولستان) را نیز به دست آورد. غیر از افرادی که در جنگها به دست این حکمران خونخوار کشته شدند، وی حکم قتل حدود 120 هزار نفر را نیز در دوران حکومتش صادر کرد. حجاج بن یوسف، تلاش وافری در کشتن طرفداران امام علی(ع) و براندازی نام و نشان اهلبیت از خود نشان داد و در این راه، از هیچ ظلم و تعدی فروگذار نکرد. حجاج سرانجام در حالی که به دلیل جنایاتش دچار اختلال روانی و کابوس شده بود در 55 سالگی مرد و جسد وی را مخفیانه در محلی که مردم خشمگین متوجه آن نشوند، دفن کردند.
وفات فقیه عارف جهانگیرخان قشقایی(1328ق)
میرزا جهانگیرخان قشقایى از دانشمندان بزرگ ایرانی در اواسط قرن سیزدهم هجری، در میان ایلات قشقایى به دنیا آمد. پس از مدتی به فراگیری علوم اسلامی همت گماشت و به عالمی توانا تبدیل شد. از آن پس، عمر خود را به تدریس علوم دینی صرف کرد و بسیاری از بزرگان، از محضر او استفاده کردند. در طول حدود 50 سال که در مدرسه صدر اصفهان و... به تدریس میپرداخت شاگردانی از قبیل آیتالله شهید سیدحسن مدرس، آیتالله بروجردی، فاضل تونی و وحید دستگردی در حلقه درس او آموزش دیدند. میرزا جهانگیرخان قشقایی با اینکه دروس حوزوی را تدریس میکرد ولی به لباس محلی و سنتی خود مقید بود و همواره از آن استفاده میکرد. این دانشمند بزرگ ایرانی سرانجام در حدود 85 سالگی دار فانی را وداع گفت و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
کشف عنصر رادیواکتیو اورانیوم توسط هانری بکرل (1896م)
هانری بکرل، فیزیکدان برجسته فرانسوی در نیمه دسامبر 1852م متولد شد. پدر و برادرش از فیزیکدانان معروف بودند. بنابراین وی نیز به این رشته علاقهمند شد. پس از کشف اشعه ایکس توسط رونتْگِن دانشمند آلمانی، بکرل درصدد کشف اجسامی برآمد که از خود، اشعه ایکس را ساطع میکنند. وی تحقیقات خود را روی خاصیت تشعشع رادیواکتیو متمرکز و آن را در 2 مارس 1896م کشف کرد و چند ماه بعد در 30 ژوئن همان سال عناصر رادیواکتیو اورانیوم را کشف کرد. نتیجه تلاشهای بِکرِل به آغاز عصر تازهای به نام «عصر اتم» انجامید به همین سبب او را «پدر علم فیزیک جدید» میدانند. هانری بکرل سرانجام پس از 56 سال تلاش و تحقیق، در 25 آگوست 1908م درگذشت.
پایان نظام تبعیضنژادی در آفریقایجنوبی (1991م)
رژیم تبعیضنژادی (آپارتاید) از سال 1948م توسط اقلیت سفیدپوست کشور آفریقایجنوبی بر اکثریت سیاهان تحمیل شد و براساس آن، اقلیت 20 درصدی سفیدپوستهای این کشور بهعنوان نژاد برتر، بر سرنوشت آفریقای جنوبی حاکم شدند. ازدواج سیاهپوستان با سفیدپوستان ممنوع شد و سیاهپوستان به کارهای پست گمارده و از فعالیتهای سیاسی منع شدند. اِعمال سیاست غیرانسانی تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی، خشم جهانیان را برانگیخت. هرچند آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای دیگر با رژیم آپارتاید ارتباط نزدیک داشتند اما بسیاری از کشورها با رژیم تبعیضنژادی آفریقایجنوبی قطع رابطه کردند. سرانجام این مخالفتها و فشار افکار عمومی و نیز مبارزات پیگیر سیاهان به رهبری نلسون ماندلا، باعث لغو این سیاست ضدانسانی در 30 ژوئن 1991م شد. در دسامبر 1993، قانون اساسی جدید براساس تساوی حقوق سیاهپوستان و سفیدپوستان به تصویب پارلمان آفریقایجنوبی رسید و در اولین انتخابات ریاستجمهوری با شرکت سیاهپوستان در آوریل 1994، نلسون ماندلا، رهبر سیاهپوستان که 27 سال را در زندان گذرانده بود، به پیروزی رسید.