printlogo


کد خبر: 141094تاریخ: 1394/4/10 00:00
برخوردیک فروند سی۱۳۰ با ساختمانی در شهر مدان بیش از 100کشته برجای گذاشت
سقوط مرگبار در سوماترا

سریال سقوط در جنوب شرقی آسیا کماکان ادامه دارد. ظرف 2 سال، پس از سانحه‌های هوایی پر تلفات مالزی، هنگ‌کنگ و اندونزی بار دیگر نوبت به اندونزی رسید تا به عزای یک سانحه دیگر در این منطقه پرسقوط جهان بنشیند. ظهر دیروز به وقت محلی (سحرگاه به وقت تهران) یک فروند هواپیمای سی۱۳۰ متعلق به نیروی هوایی اندونزی، تنها 2 دقیقه پس از برخاستن از باند فرودگاه نظامی «سوئه ووندو» در استان سوماترا و در حالی که فقط 5 کیلومتر از فرودگاه دور شده بود، سقوط کرد اما فاجعه اصلی زمانی رخ داد که این غول پرنده با 113 سرنشین در یک منطقه مسکونی شهر پرجمعیت مدان فرود آمد و اگرچه (تا لحظه درج خبر) مرگ دست‌کم 48 تن
طبق گفته مقامات این کشور اعلام شده است اما قطعا شمار تلفات بیش از100 نفر خواهد بود. به گفته ارتش اندونزی، هنوز جزئیاتی از دلایل سقوط این هواپیمای باری نظامی در دست نیست اما شاهدان عینی می‌گویند روز سه‌شنبه ۹ تیرماه ساعت 12:08 ظهر به وقت استان سوماترا، یک هرکولس غول‌پیکر به یک ساختمان‌ مسکونی در مدان سومین شهر بزرگ کشور برخورد کرد و ساختمان‌های اطراف محل حادثه و خودروهای سواری متحمل ویرانی‌های شدید شدند. دیروز تلویزیون دولتی اندونزی تصاویری از محل سقوط این هواپیما و شعله‌های آتش ناشی از آن را منتشر کرد. «نووی» کارمند یکی از ادارات واقع در یکی از ساختمان‌های محل به خبرگزاری فرانسه گفت، از پشت پنجره لحظات پرواز هواپیما در ارتفاع پایین و سقوط آن بر ساختمان‌های محل را می‌دیده و همراه با کارمندان دیگر پا به فرار نهاده است. «خانووار»، یک شاهد ۲۶ساله نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است، از همان ساختمان نزدیک فرودگاه که برخاستن هواپیما را می‌دید، حس کرده بود که هرکولس دچار نقص فنی است. بنا بر اعلامیه ارتش اندونزی، هواپیما حامل ۱۲ خدمه بود اما ژنرال آگوس سوپیرانتا، فرمانده نیروی هوایی اندونزی به آسوشیتدپرس گفته است خدمه ۱۷ نفر بوده‌اند و حال معلوم نیست از میان کشته‌های شمارش شده تا آخرین گزارش‌ها، چه تعداد قربانیان روی زمین بوده و آیا آمار شامل خدمه کشته شده نیز بوده یا نه؟ به گفته فرمانده نیروی هوایی، خلبان هواپیما بلافاصله پس از برخاستن در تماس با برج کنترل، درخواست بازگشت کرد و از وجود «مشکل» در موتور خبر داد و لحظه‌ای پس از پرواز به سوی راست با هدف بازگشت، سقوط رخ داد. «مدان» بزرگ‌ترین شهر خارج از جزیره «جاوا» و مرکز تجاری اندونزی به حساب می‌آید که شمار ساکنان آن از 2میلیون تا 3 میلیون و 400 هزار نفر متغیر است. ناوگان مسافری اندونزی پیشینه بدی در سقوط هواپیماها دارد و می‌توان گفت در چند سال اخیر آسمان این کشور شاهد بیشترین سوانح هوایی در جهان بوده است. اندکی قبل از کریسمس 2014 هواپیمای مسافری اندونزیایی شرکت «ایر آسیا» در مسیر «سورابایا»، یکی از شهرهای این کشور به سوی سنگاپور، سقوط کرد و ۱۶۲ کشته برجای نهاد. در سال ۲۰۱۲ نیز سقوط یک هواپیمای نظامی ارتش این کشور از نوع «فوکر ۲۷» نیز بر یک منطقه مسکونی در جاکارتا، پایتخت، ۱۱ کشته برجای نهاده بود. 10 سال پیش نیز شهر اندونزیایی «مدان» شاهد یک سقوط پرتلفات هواپیما بود؛ در آن حادثه اصابت هواپیمای تازه برخاسته از باند فرودگاه در یکی از حومه‌های پرجمعیت شهر، دست‌کم ۱۵۰ مسافر، خدمه پروازی و ساکنان خانه‌ها را کشت. همچنین تنها 2 ماه پیش بود که یک جنگنده اف-۱۶ نیروی هوایی اندونزی اندکی پس از برخاستن از باند فرودگاه نظامی پایتخت، آتش گرفت که خلبان با چتر نجات، خود را از شعله‌های درگرفته در هواپیما به بیرون پرتاب کرد هرچند که مجروح شد.
داعش در اندونزی فعال است
پلیس اندونزی می‌گوید سازمان‌های وابسته به گروه تروریستی داعش در جاکارتا، پایتخت این کشور، فعال هستند. به گزارش خبرگزاری آلمان، تیتو کارناویان، رئیس پلیس جاکارتا روز سه‌شنبه این خبر را اعلام کرد اما گفت افراط‌گرایان تهدید قریب‌الوقوع برای این کشور محسوب نمی‌شوند.
رئیس پلیس جاکارتا گفت سازمان‌های مرتبط با داعش در جزیره جاوا نیز فعال هستند اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد. به‌گفته مقام‌های اندونزی، حدود 300 تا 500 شهروند این کشور به داعش پیوسته‌اند و تا به حال 2 اندونزیایی در نبرد برای داعش کشته شده‌اند. پلیس اندونزی ماه مارس 5 مرد را به اتهام تلاش برای جذب مردم این کشور از جمله زنان و کودکان برای پیوستن به پیکارجویان داعش در سوریه دستگیر کرد. سازمان ملل به تازگی اعلام کرده است 25 هزار تروریست از بیش از 100 کشور جهان برای پیوستن به گروه‌های تروریستی مانند داعش به عراق و سوریه سفر کرده‌اند.


Page Generated in 0/0068 sec