printlogo


کد خبر: 141180تاریخ: 1394/4/11 00:00
استفاده از جوهر قند در نان غیرمجاز است

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه استفاده از ماده شیمیایی جوهر قند بازی با سلامت مردم است، گفت: به کارگیری این ماده در تولید نان عملی غیرمجاز بوده و تولیدکنندگان نان با جوهر قند مجازات می‌شوند. به گزارش فارس، علی قنبری، عوارض ناشی از استفاده‌ جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک اعلام کرد و گفت: از همه دستگاه‌های نظارتی بویژه معاونت غذا و دارو، استانداری‌های سراسر کشور و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان می‌خواهیم تا ضمن تشدید بازرسی‌ها، از این کار غیرقانونی و آسیب‌زا جلوگیری کنند. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: جوهر قند (سدیم دی تیونیت یا بلانکیت) ترکیبی از اکسیژن، گوگرد و سدیم است و کاربرد صنعتی داشته و از این ماده شیمیایی در صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند در کارخانجات قند استفاده می‌شود اما زمانی که به‌عنوان افزودنی به نان یا آرد اضافه و وارد بدن انسان شود، سبب عدم هضم و جذب مواد مغذی شده و مانع عملکرد مطلوب آنتی‌اکسیدان‌های ضدسرطانی در بدن می‌شود. قنبری با بیان اینکه بالا بردن سرعت تولید بهانه‌ برخی نانوایان متخلف برای استفاده از مواد غیرمجاز شده، افزود: در گذشته استفاده از جوش‌شیرین در تهیه خمیر و نان مرسوم بود اما این ماده نیز به دلیل اینکه مضر و تهدید‌کننده‌ سلامت مردم بود، از سوی ما ممنوع اعلام شد و نانوایان ملزم به استفاده از خمیر مایه در تولید نان شدند.


Page Generated in 0/0060 sec