printlogo


کد خبر: 141236تاریخ: 1394/4/11 00:00
4 نفر قربانی تب کریمه کنگو

گروه اجتماعی: مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت 4 نفر از آنها خبر داد. داریوش جهان‌پیما، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با اعلام این خبر اظهار داشت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از طریق کنه‌ها (به‌عنوان مخزن بیماری‌) از دام‌های وحشی مانند خرگوش و خارپشت به دام‌های اهلی و انسان منتقل می‌شود. وی به ایسنا افزود: یکی دیگر از راه‌های انتقال این بیماری ارتباط مستقیم انسان با دام و از طریق ترشحات دام آلوده و ذبح دام است.
افزایش قربانیان تب کنگو به 4 نفر
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی ادامه داد: بیماری تب کنگو آنگونه که در اذهان عمومی نگرانی ایجاد کرده، نیست، چرا که میزان ابتلا به این بیماری در جمعیت دامی و در جمعیت انسانی در سال جاری نسبت به پارسال کاهش یافته است و براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از
 مورد ابتلا به این بیماری در سال گذشته 6 نفر جان خود را از دست دادند و امسال نیز با وجود کاهش آمار تلفات، از 12 نفر مبتلا به بیماری
4 نفر جان خود را در استان‌های خراسان رضوی، کرمان، کرمانشاه و مازندران از دست داده‌اند.
به گفته وی این بیماری قابل درمان است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید از 2 طریق آموزش عمومی و تخصصی (آموزش به مردم و کادر پزشکی کشور) بتواند آگاهی و دانش را در برخورد و مقابله با این بیماری افزایش دهد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی تاکید کرد: در این شرایط باید بستری فراهم شود تا گوشت قرمز تولید شده از دام‌های کشور 24 ساعت قبل از عرضه به بازار در پیش‌سردخانه‌های کشتارگاه‌های کشور نگهداری شود که عملیات درمان لاشه در دمای مورد نظر (صفر تا 4 درجه) انجام شود. جهان‌پیما اظهار کرد: در این فرآیند اسیدیته (PH) لاشه گوشت پایین آمده و اسیدی شدن محیط اطراف گوشت سبب از بین رفتن بسیاری از بیماری‌ها و ویروس‌های موجود در این محصول می‌شود.
با خیال راحت گوشت بخورید
وی افزود: آموزش عمومی یکی دیگر از اقدامات سازمان دامپزشکی در زمینه مقابله با بیماری تب کریمه کنگو است، چرا که براساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای کاهش ابتلا در جمعیت انسانی راهی جز آموزش عمومی وجود ندارد. مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی اظهار کرد: خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد، چرا که پختن کامل گوشت از بین برنده عامل بیماری است براساس تفاهمنامه‌ای که سازمان دامپزشکی با وزارت کشور منعقد کرده، مقرر شده کشتارگاه‌های سنتی که توان نگهداری گوشت کشتار شده را در پیش‌سردخانه‌های مجهز به مدت 24 ساعت ندارند از چرخه تولید خارج شوند و از سوی دیگر کشتارگاه‌های صنعتی باید توسعه بیشتری پیدا کند که البته به بودجه نیاز دارد.
شیوع تب کریمه کنگو در 5 استان
وی اعلام کرد: تب کریمه کنگو در استان‌های کرمان، مازندران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی شیوع پیدا کرده است. مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی خاطرنشان کرد: مردم نباید نگران بیماری تب کریمه کنگو و شیوع آن در کشور باشند، چرا که نگرانی مشکل را حل نمی‌کند و باید در زمینه مقابله با این بیماری آگاهی لازم را کسب کنیم. به‌عنوان مثال دامداران باید بدانند که برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری چگونه با دام‌های خود برخورد کنند و چه شرایطی باید از نظر نوع پوشش داشته باشند، یعنی اینکه باید لباس‌هایشان به گونه‌ای باشد تا کنه نتواند به بدن آنها نفوذ کند و از سوی دیگر از چکمه، کلاه، ماسک و دیگر تجهیزات استفاده کنند. جهان‌پیما تاکید کرد: مردم باید مخاطات خود را در هنگام ذبح دام‌ها حفظ کنند و نذورات خود را حتی‌الامکان به کشتارگاه‌ها برای ذبح بسپارند و اگر خود، دام‌های مورد نظرشان را ذبح می‌کنند، از دستکش استفاده کرده و پوست جراحت دیده را در معرض گوشت قربانی قرار ندهند.
خرید شیر غیرپاستوریزه ممنوع
وی یادآور شد: مردم از شیر پاستوریزه استفاده کنند، چرا که با توجه به وضعیت کشور از نظر بیماری‌هایی مانند سل و بروسلوز، پاستوریزاسیون شیر می‌تواند به‌عنوان اولین آیتم در مبارزه با این بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین مردم باید به سمت مصرف شیر پاستوریزه سوق پیدا کنند و تحت هیچ عنوانی از محصولاتی همچون شیر فله‌ای، ارگانیک، سنتی و غیرپاستوریزه استفاده نکنند.
تب کریمه کنگو در بهارستان
این در حالی‌است که محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ورود این کمیسیون به بررسی موضوع شیوع بیماری تب کنگو خبر داده و گفته است برای کنترل این بیماری باید از خرید گوشت‌های فاقد مهر دامپزشکی خودداری شود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از شیوع بالای این بیماری در کشور، در صدد خواهیم بود تا در نخستین نشست کمیسیون، به بررسی این بیماری و راه‌های کنترل آن با حضور مدیران مربوط در حوزه دامپزشکی و بهداشت و درمان بپردازیم.


Page Generated in 0/0061 sec