«توافق بدون امضا» وضعیت ما را بدتر میکند
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان گفت: این سناریو که توافق صورت گیرد، بدون اینکه امضا شود، وضعیت ما را بدتر میکند چراکه در این حالت ایران تعهدات خود را اجرا میکند بدون اینکه طرف مقابل توافقی امضا کرده باشد. فؤاد ایزدی در گفتوگو با تسنیم درباره آنچه در توافق هستهای احتمالی نباید اتفاق بیفتد، تصریح کرد: طرف مقابل نباید اجازه پیدا کند خطوط قرمز ما را در عمل نقض کند و متن توافق را بهگونهای بنویسد که گویا خطوط قرمز نقض نشده است. در چند روز گذشته اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه طرف مقابل در حوزه تحریمها در روز امضا حرکتی از خود نشان میدهد. این استاد دانشگاه افزود: ظاهر این خبر این است که نظر و خط قرمز جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته و روز امضا در حوزه تحریمها اتفاقی میافتد، منتها این داستان یک پیشزمینهای پیدا کرده و آن این است که توافقی صورت میگیرد، بدون اینکه امضا شود بعد ایران موظف میشود به تعهدات خود عمل کند و بعد آژانس راستیآزمایی کند و زمانی که ایران به تعهدات خود عمل و آژانس راستیآزمایی کرد، آن زمان امضای متن صورت میگیرد و آن زمان برای تحریمها اتفاقی خواهد افتاد. وی تأکید کرد: در واقع این حالت وضعیت ما را بدتر میکند، در حالت قبل توافق را امضا میکردند و بعد ما اجرا میکردیم، در این حالت ایران اجرا میکند بدون اینکه طرف مقابل توافقی امضا کرده باشد پس فقط در ظاهر به خط قرمز ایران توجه شده اما در عمل وضعیت نسبت به قبل بدتر شده است. ایزدی در ادامه گفت: همچنین در استفاده از کلمات باید دقت شود، مثلاً ما خواهان لغو تحریم هستیم، این لغو تحریم مشخص است که چیست. قانون تحریم باید لغو شود، اما متأسفانه ما میشنویم که برخی دوستان میگویند، لغو اجرا را خواهیم داشت، در واقع لغو اجرا یعنی تعلیق اما بهجای اینکه از تعلیق استفاده کنند، از کلمه «لغو اجرا» استفاده میکنند که یک کلمه لغو در آن است، لذا خطوط قرمز نباید لوث شده و با بازی با کلمات و طراحیهای عجیب و غریب ظاهرسازی شود که به خطوط قرمز توجه شده اما در عمل توجه نشده و حتی عقبگرد هم بکنیم.
وزارت کشور برای نصب دوربین در شعب درخواستی نداده است
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفت وزارت کشور تاکنون درخواستی برای نصب دوربین در شعب اخذ رای ارائه نداده است. سیامک رهپیک درباره نصب دوربینهای مداربسته در برخی شعبههای اخذ رای به تسنیم گفت: هیچ پیشنهادی در این زمینه از سوی وزارت کشور به شورای نگهبان ارسال نشده است. رهپیک درباره زمان معرفی سخنگوی شورای نگهبان در دوره بعد نیز اظهار داشت: در 2 هفته آینده اعضای هیات رئیسه از جمله سخنگو تعیین خواهند شد. رهپیک همچنین به موضوع برگزاری الکترونیکی انتخابات اسفندماه اشاره کرد و گفت: این موضوع در دست بررسی کارشناسی است و تصمیم قطعی راجع به کمیت و کیفیت برگزاری الکترونیکی انتخابات گرفته نشده است. دوستان وزارت کشور کارهای مربوط به خودشان را انجام میدهند. البته پیشنهاد رسمی با جزئیات به شورا ارائه نشده لذا در شورای نگهبان تصمیم قطعی درباره کمیت و کیفیت و تعداد حوزهها و امثال اینها در موضوع مکانیزه شدن انتخابات این دوره گرفته نشده است.
احمدینژاد: علاقه و انگیزهای برای کار سیاسی ندارم
رئیس دولتهای نهم و دهم گفت: ما به طور مطلق هیچ برنامه و علاقهای برای فعالیتهای انتخاباتی نداریم. به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم در مراسم افطار با شماری از مقامات و مسؤولان عالیرتبه دولتهای نهم و دهم که چند روز پیش در ساختمان ولنجک تهران برگزار شد، اظهار داشت: بنده و جمعی از دوستان پس از یک بررسی دقیق به این نتیجه رسیدهایم که در این مقطع از زمان، جز بازخوانی و تبیین اندیشه حاکم بر انقلاب که همان اندیشه امام راحل، اسلام ناب و حقیقت توحید و عدالت است، هیچ مسؤولیت و تکلیف دیگری نداریم. رئیسجمهور سابق با تاکید بر اینکه به کار سیاسی معمول نه علاقه و نه انگیزهای داریم، اظهارکرد: جلساتی که در اینجا برگزار میشود، همانطور که گفتم در زمینه بازخوانی خط امام، مبانی انقلاب، آرمانها و ارزشهای انقلاب است. مطلقا راجع به مسائل دیگر اینجا بحثی نیست. البته شما من را میشناسید.