printlogo


کد خبر: 141372تاریخ: 1394/4/14 00:00
انتقادات سلیمی نمین درباره نحوه پیگیری حقوقی جنایت آمریکا در خلیج فارس
افشاگری درباره پرونده پرواز 655

گروه سیاسی: ماجرای حمله ناو آمریکایی وینسنس به ایرباس ایرانی که 12 تیرماه 1367 با شماره پرواز 655 به سمت دوبی در حال پرواز بود و طی آن 290 مسافر این هواپیما که 90 درصد آنها ایرانی بودند به شهادت رسیدند، یکی از مواردی است که به‌رغم هولناک بودن اما تاکنون به صورت جدی در مجاری حقوقی و سیاسی مطرح نشده است.  پس از فاجعه هدف قرار دادن هواپیمای ایرباس مسافری ایران در آب‌های سرزمینی خلیج فارس توسط آمریکا، گروهی به سرپرستی گودرز افتخارجهرمی که در دولت هاشمی رفسنجانی مسؤولیت دفتر حقوقی ریاست جمهوری را بر عهده داشت، مسؤول پیگیری این پرونده و گرفتن غرامت از ایالات متحده شد که نتیجه روشنی در پی نداشت و هنوز معلوم نشده است که نتیجه این پیگیری‌ها چه شد. در همین رابطه عباس سلیمی‌نمین که در آن دوره مسؤول کیهان هوایی بوده، می‌گوید افتخارجهرمی به‌رغم اصرارهای فراوان هیچ‌گاه حاضر نشد حتی جمله‌ای در رابطه با عاقبت این پرونده توضیحی دهد.
گزیده‌ای از اظهارات عباس سلیمی‌نمین در گفت‌وگو با فارس را در ادامه می‌خوانید:
   در دولت آقای هاشمی رفسنجانی این پرونده را از دادگاه بیرون آوردند، چرا؟ چون مصالحه کردند با آمریکا. یعنی مسؤول دفتر حقوقی ریاست جمهوری این پرونده را توافق کرد که از دادگاه بیرون بیاورد و خارج از دادگاه توافق کنند، به این دلیل که ایالات متحده حتم داشت براساس قرائن و شواهد و اینکه آنجا نظرات کارشناسان را دریافت می‌کند بلاشک محکوم خواهد شد. بنابراین نخواستند حتی یک سند دال بر محکومیت آمریکا رقم بخورد. این دلالت بر این قضیه دارد که عده‌ای در ایران قبل از اینکه عرق ملی داشته باشند عرق به فرهنگ غرب دارند.
   در حادثه حمله به سفارت ایران در انگلیس هم از قضا پلیسی که خطاکار بود و در سفارت را برای تروریست‌ها باز کرده بود به او هم مدال دادند. آمریکا و انگلیس نحوه کارشان یکی است. آن پلیس پستش را ترک کرده بود و رفته بود داخل سفارت برای خوردن قهوه در حالی که نباید اصلا پستش را ترک می‌کرد چون مسؤول حفاظت آنجا بود، آن هم از بیرون ساختمان. اما وقتی تروریست‌ها می‌آیند او در را باز می‌کند و هیچ اقدامی هم که 6 روز تروریست‌ها در سفارت بودند و دیپلمات‌های ایرانی را به شهادت رساندند نکرد به‌رغم اینکه مسلح هم بود. طرفداران غرب در ایران آن موضوع را هم پشت صحنه مصالحه کردند و نگذاشتند انگلیس مجبور شود غرامت دهد به خانواده شهدا. هر موقع هم که خانواده شهدا رفتند برای پیگیری   مسؤولان ایرانی گفتند به نفع مصالح کشور نیست که این قضیه را پیگیری کنیم.
  در قضیه هواپیمای ایرباس ایرانی پرونده را از دادگاه خارج کرده و به صورت تحقیرآمیزی توافق کردند که رقم بسیار ناچیزی را به خانواده‌های شهدای این حادثه دادند. اگر آمریکا محکوم می‌شد نمی‌توانست یک رقم ناچیز را پرداخت کند آن هم به این علت که در دادگاه بین‌المللی وحدت رویه بود و پیش از آن آمریکایی‌ها برای افراد خودشان رقم‌های بسیار بالایی را اخذ کرده بودند. بنابراین دادگاه نمی‌توانست تفاوت رویه داشته باشد که مثلا اگر برای هر آمریکایی یک میلیون دلار مطالبه کردند برای دیگران کمتر از این باشد. البته در قضیه لاکربی برای هر آمریکایی 3 میلیون دلار مطالبه کردند.
  پرونده را از دادگاه خارج کردند چون بیشتر از بحث مادی بحث معنوی بود که نمی‌خواستند این موضوع مطرح شود چرا که زدن یک هواپیمای مسافری جنایتی هولناک است و اگر این در پرونده آمریکا در ایران به ثبت می‌رسید و یک دادگاه بین‌المللی حکم می‌داد فرق داشت با آنچه یکی مثل من در ایران بگوید و یک دادگاه براساس شواهد و اسناد محکوم می‌کرد.
  شما فکر می‌کنید اگر آمریکا می‌دانست در دادگاه برنده خواهد شد اجازه می‌داد پرونده خارج شود؟ مسلما نه! لذا آمدند از افراد متمایل به خودشان در داخل سیستم ایران استفاده کردند و گفتند ما قبول داریم اشتباه کردیم و غرامت می‌دهیم اما نگذارید ما محکوم شویم.
   همانطور که گفتم دکتر افتخارجهرمی نیامد توضیح بدهد و حتی توجیه کند این عملکرد بسیار خطای خود را و حتی بگوید کارشناسانی دور من بودند که سر من کلاه گذاشتند. آقای افتخارجهرمی همچنان سکوت خود را نشکستند. در حالی که مسؤول است زیرا هم تحقیر کرده ملت ایران را در این قضیه و مبلغ ناچیزی به عنوان غرامت گرفته و هم اینکه مانع از این شده که یک حکم علیه آمریکا صادر شود و این دو مساله بسیار مهم است. هیچ کدام نمی‌آیند توضیح دهند و از این کار بسیار خطا دفاع کنند.
  قطعا در سیستم ریاست‌جمهوری کارشناسانی بودند که مایل بودند این قضیه اینگونه تمام شود و مسؤولان امر مثل آقای هاشمی رفسنجانی قطعا تحت تاثیر آنها قرار گرفته‌اند و خودش اراده‌ای برای انجام این کار نداشته است و آنها گفتند این جوری تمام شود به نفع ایران است اگرنه باید هزینه وکیل دهیم و...  و بلدند چگونه برخی مسؤولان را در مسیر خواسته‌های خود قرار دهند.
  پرونده‌هایی که علیه ایران صادر شده را ببینید. مثلا یک خانم یهودی در اسرائیل فرزندش در انفجار کشته شده، آمده ایران را به عنوان حامی مبارزان فلسطین به دادگاه برده و شما احکامی که صادر شده ببینید چگونه است. به خاطر یک شهروند یهودی آمریکایی که رفته در اسرائیل کشته شده و اصلا ربطی به ایران ندارد و چون ایران از آرمان و مظلومیت و مقاومت فلسطین دفاع می‌کند ما را به‌عنوان عامل این قضیه مشخص کردند و ببینید چه غرامتی تعیین کردند.


Page Generated in 0/0159 sec