گروه سیاسی: رسوایی حامیان دولت در ماجرای دروغ 3 هزار بورسیه و بیاعتباری بیشتر آنها در افکار عمومی باعث نمیشود تا ظلمی که این جماعت هوچی و بیهویت به افکار عمومی و جامعه علمی کشور کردند، قابل اغماض باشد.
به گزارش «وطن امروز»، ویروس دروغ 3 هزار بورسیه غیرقانونی که با اظهارات حسن روحانی درباره بورسیهها بشدت توسط رسانههای سبز و بنفش، در جامعه تکثیر شد، رسوا شده است و جامعه اکنون شهادت میدهد که این دروغ زشت هم موجب فریب افکار عمومی شد و هم باعث شد نخبگان علمی جامعه پای منافع دولت حسن روحانی و متحدان فتنهگر این دولت ذبح شوند. پس از آبروریزی رضا فرجیدانا در مجلس شورای اسلامی و پس از آنکه وی در برابر اصرار نمایندگان برای شرح ماجرای بورسیهها، دستهای خود را به علامت تسلیم بالا برد، مطالبه برخورد با عوامل طرح، تقویت و انتشار این دروغ بشدت در جامعه مطرح شد. در این میان خانواده این نخبگان دانشگاهی که اعتبار علمی فرزندان خود را به خاطر سیاستبازیهای دولت روحانی در معرض خطر میدیدند، تلاش فراوانی کردند ضمن مجازات قانونی عوامل تکثیر ویروس دروغ بورسیههای غیرقانونی، هم از اعتبار علمی فرزندانشان دفاع کنند و هم هزینههایی که طی این مدت متحمل شدهاند، جبران شود. در جریان شانتاژ فتنهگران و دولتیها در ماجرای بورسیهها هزینههای مالی و معنوی فراوانی به دانشجویان بورسیه وارد شده است که شاید هیچگاه قابل جبران نباشد. محمود نبویان، از اعضای کمیسیون آموزش مجلس و یکی از نمایندگان پیگیر در این موضوع، در اینباره یک روایت تلخ و تکاندهنده مطرح کرده است. نبویان از تبعات جبرانناپذیری که انتشار غیرقانونی این اسامی برای دانشجویان بورسیه پیش آورد، سخن گفت و اظهار داشت: بهعنوان مثال یکی از این دانشجویان که پیگیر یک خواستگاری بود با انتشار نامش انگهایی چون دزد و کلاهبردار به وی وارد شد و کلا موضوع خواستگاریاش منتفی شد و چه بسیار از این موارد که در جریان این انتشار غیرقانونی اسامی رخ داد.
مردمفریبها مجازات شوند
پس از سخنان صریح رهبر انقلاب در دیدار استادان و اعضای هیاتهای علمی دانشگاهها و اشاره ایشان به ظلمی که این دروغ به دانشجویان وارد کرد، این بار یک مطالبه فراگیر برای ریشهکن کردن بیماری زشت دروغگویی و اتهامافکنی در چنین سطحی ایجاد شده است. روز گذشته سهراب صلاحی، رئیس سازمان بسیج اساتید درباره ظلمی که دروغگویان به جامعه علمی کردند، گفت: مسالهای که در ابتدای دوره مدیریت جدید در وزارت علوم اتفاق افتاد این بود که برخی تلاش کردند افرادی را که بهدلایل اخلاقی و امنیتی از دانشگاهها اخراج شده بودند برگردانند و در مقابل نیز با نیروهای متدین و متخصص که وزارت علوم طی مراحل قانونی برای جذب در هیأت علمی، بورسیه کرده بود، برخورد سیاسی کردند. وی افزود: این وضعیت زمانی بود که به جهت تخلفات محرز فرجیدانا در اداره وزارت علوم، مجلس شورای اسلامی تصمیم به استیضاح وی گرفته بود. در این بین عدهای با اقدامی خلاف قانون و اخلاق و شرع سعی کردند جلوی استیضاح را بگیرند و موضوع بورسیهها را روزنامهای کردند و با آبروی بسیاری از دانشجویان بازی کردند. این استاد دانشگاه در گفتوگو با فارس، ادامه داد: این اقدامات خلاف قانون نهتنها مانع استیضاح وزیر علوم نشد بلکه تا حدودی آبروی وزارت علوم را نیز خدشهدار کرد. باعث تأسف است که این موضوع آنقدر ادامه پیدا کرد که مقام معظم رهبری بهعنوان عالیترین مقام کشور به موضوع ورود کردند و وزارت علوم را بهخاطر این اقدام خلاف قانون و شرع توبیخ کردند. صلاحی با سیاسی خواندن موضوع بورسیهها اظهار داشت: دستهای پشت پرده خارج از وزارت علوم (که البته هنوز هم فعالیت دارند) در راستای سیاسیکاری این حاشیهها را بهوجود آوردند و هم وزارت علوم، هم دانشگاهها و هم دانشجویان را درگیر این موضوع کردند. این درحالی است که رهبری از ابتدا این تذکر را داده بودند که اگر حاشیه بر متن غلبه پیدا کند خیز علمی کشور به مشکل میخورد که ما میبینیم امروز همین وضعیت بهوجود آمده است. رئیس سازمان بسیج اساتید پیرامون متوقف شدن رشد پیشرفت علمی کشور نیز گفت: ما در سال 92 رتبه 16 را از نظر تولید علم در جهان بهدست آوردیم درحالی که در 8 سال گذشته آن در رتبه 40 قرار داشتیم. در ادامه روند باید به رتبه 10 تولید علم میرسیدیم که با حاشیههای 2 سال اخیر وزارت علوم این امر محقق نشد. وی با بیان اینکه پیشرفت علمی کشور نتیجه تلاشهای شبانهروزی مدیران مؤمن و دلسوز این کشور بوده است، گفت: این درحالی است که در دوره جدید مدیریت وزارت علوم مدیران ارزشی که در 8 سال گذشته برای پیشرفت علمی کشور تلاش میکردند، کنار گذاشته شدند. این استاد دانشگاه خطاب به وزیر علوم گفت: انتظار داریم وزیر علوم کمیتهای برای بررسی توقف روند پیشرفت علمی کشور تشکیل دهد، چراکه اگر این اقدام صورت نگیرد ما شاهد افت پیشرفت علمی خواهیم بود. صلاحی با تأکید براینکه جریان علمی کشور باید خارج از باندبازیهای سیاسی قرار گیرد، گفت: طرح موضوع بورسیهها خلاف قانون بود و کمیسیون اصل 90 مجلس و دادستان کل کشور بهعنوان مدعیالعموم باید به این موضوع ورود کنند و هیأتی را برای مشخص کردن مسببان این ظلم مشخص کنند تا آنان به دادگاه صالحه برای رسیدگی به تخلفاتشان معرفی شوند. رئیس سازمان بسیج اساتید در پایان گفت: البته این موضوع باید بهدور از سیاسیکاری صورت گیرد تا احقاق حقوق دانشجویان بورسیه شود و مسببان این ظلم برای برخورد قانونی تسلیم دادگاه شوند.
مجازات بیآبرویی چیست؟
مجازات عوامل دولتی که اتهام دروغ بورسیهها را مطرح کردند چیست؟ آیا باید آنها روانه زندان شوند یا اینکه از ادامه فعالیت در جمهوری اسلامی منع شوند؟ یا شاید جریمه مالی؟ به نظر نمیرسد هیچکدام از این مجازاتها بتواند تناسبی با آنچه دروغگویان بر سر افکار عمومی و جامعه علمی کشور وارد کردند، داشته باشد. محمود نبویان در اینباره میگوید: اصل طرح موضوع بورسیههای دولت دهم غیرقانونی و جناحی بود همانطور که اکنون نیز در جریان طرح بحث استیضاح وزیر نفت، به یکباره موضوع گم شدن دکل نفتی مطرح میشود. در آن مقطع نیز هنگام طرح استیضاح وزیر سابق علوم آبروی جامعه علمی کشور را به خاطر اغراض سیاسی بردند. این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت علوم به ما قول داد تا قبل از بازبینی کامل پرونده دانشجویان بورسیه به لغو بورس آنها اقدام نکند اما یک هفته نگذشت که محرومیت از تحصیل این دانشجویان را اعلام کردند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با یادآوری مجدد اینکه معاون دانشجویی وزارت علوم خود در فتنه نقش داشته است، تصریح کرد: وزیر علوم موظف است موضوع انتشار غیرقانونی اسامی دانشجویان بورسیه را بررسی کند و ما از قوهقضائیه نیز میخواهیم با کسانی که با آبروی مردم بازی کردند برخورد کند، چرا که ظلم گناهی نیست که خداوند تقاص آن را به آخرت موکول کند.
وزارت علیه علوم
عملکرد وزارت علوم دولت حسن روحانی طی 2 سال اخیر را میتوان در 2 موضوع خلاصه کرد؛ اول، کاهش شتاب رشد علمی کشور و عدم پیشرفت ایران در رنکینگ جهانی و دوم، فریب دادن افکار عمومی با اتهام دروغ بورسیهها برای رسیدن به اهداف سیاسی خود! آیا طی 2 سال اخیر اقدام قابل توجهی توسط وزارت علوم صورت گرفته که بتواند در کنار این دو مورد قرار گیرد؟ واقعیت موضوع روشن است و به نظر میرسد ماجرا چندان نیازی به توضیح نداشته باشد. وزارت علوم به جای آنکه یک تشکیلات فراگیر برای ساماندهی و انسجام و نیز تقویت بنیه علمی جامعه و کشور باشد؛ تبدیل به یک تشکیلات سیاسی برای پیگیری اهداف جناحی شده و صد البته دلیل این موضوع نیز مشخص است. دانشگاه سهم انتخاباتی فتنهگران از دولت روحانی است. آیا نیازی است درباره تبعات و علائم ویروس فتنه و عوامل آن در حوزهای که وارد میشوند، توضیح داد؟