فتح مکه توسط سپاه اسلام به فرماندهی پیامبر(ص)(8ق)
به دنبال نقض پیمان صلح حدیبیه توسط کفار قریش - که در سال ششم هجری میان پیامبر و قبیله قریش امضا شده بود - سپاه 10 هزار نفری اسلام به فرماندهی حضرت محمد(ص) شهر مکه را فتح کرد. پیامبر اسلام(ص) پس از فتح مکه، اهالی آن را امان دادند، در حالی که آنها در مقابل گسترش اسلام مقاومت کرده و پیامبر اکرم و بسیاری از مسلمانان را آزار و شکنجه داده بودند. این رفتار محبتآمیز پیامبر، باعث شد قبیله قریش به اسلام ایمان آورد. بدینترتیب، مکه بدون هیچگونه درگیری و خونریزی فتح شد. سپس حضرت محمد(ص) گروهی را به اطراف مکه فرستاد تا بتخانهها را ویران کنند و خود نیز به همراه امام علی(ع) بتهای داخل خانه کعبه را درهم شکستند. فتح مکه را در دوم ماه رمضان سال هشتم هجری نیز گفتهاند.
ساخت ساعت معروف «بیگ بن» در انگلستان (1856م)
برج ساعت بیگ بن (Big Ben)، بزرگترین و معروفترین برج ساعت جهان است که در شهر لندن واقع شده است. برج ساعت کاخ وست مینستر که در ضلع شمال شرقی ساختمان پارلمان بریتانیا قرار دارد، به نام برج بیگ بن یا ساعت بیگ بن، شهرت جهانی دارد. در واقع، بیگ بن، نام زنگ بزرگ 13 تنی است که در داخل برج قرار دارد و سر هر ساعت هم به صدا درمیآید. برج ساعت بیگ بن، در بریتانیا، رسمأ به نام «برج سنت استفان کاخ وست منیستر»، شناخته میشود. پس از آنکه کاخ وست مینستر، در یک آتشسوزی ویرانگر در تاریخ ۲۲ ماه اکتبر سال ۱۸۳۴ میلادی از بین رفت، چارلز باری، معمار معروف انگلیسی، ساخت مجدد این کاخ را شروع کرد و یک برج ساعت برای ضلع شمال شرقی کاخ درنظر گرفت. با وجود اینکه تهبنای برج بیگ بن، به همراه ساختمان کاخ در سال ۱۸۳۴ نهاده شد اما خود برج، ۱۳ سال بعد از آن در سال ۱۸۵۶ ساخته شد. برج ساعت بیگ بن لندن از سطح زمین 3/93 متر ارتفاع دارد. ساعت این برج که دارای 4 جهت است، ۵۵ متر از سطح زمین ارتفاع دارد.
درگذشت «ادوارد براون» خاورشناس انگلیسی (1926م)
ادوارد گرنویل براون، خاورشناس معروف انگلیسی در هفتم فوریه 1862م در نیوکاسل انگلستان به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در رشته پزشکی در دانشگاه کمبریج به پایان رسانید اما علاقه فراوانش به ادبیات مشرق زمین باعث شد در هنگامه حضور در جنگ عثمانی و روسیه بهعنوان پزشک، به فراگیری زبان عربی و فارسی و ترکی بپردازد. براون در 25 سالگی به ایران عزیمت کرد و نتیجه این سفر او به ایران، در کتاب یک سال در میان ایرانیان تشریح شد. براون زبان فارسی را وسیلهای برای انتقال تفکر و تمدن ایرانیان میدانست. از این رو کتابهای متعددی اعم از تالیف و تصحیح درباره تاریخ و ادبیات این مرز و بوم از خود به یادگار گذاشت. در زمان حضور براون در ایران، یکی از موضوعات مورد توجه روز، مساله فرقههای انحرافی نوظهور میان جامعه اسلامی بود که امری عجیب به نظر میرسد. در میان آثار او، چند مجموعه کتاب، نشاندهنده میزان علاقه و تسلط وی به زبانهای فارسی و عربی است که کتاب تاریخ ادبیات ایران در 4 جلد بهعنوان اولین و کاملترین تاریخ ادبیات فارسی، تاریخ پزشکی عرب شامل 4 خطابه درباره جایگاه علم طب در میان اعراب قبل از اسلام تا چند قرن پس از آن و نیز کتاب انقلاب ایران درباره واقعه نهضت مشروطه از آن جمله است. برخی بر این باورند که ادوارد براون، مامور سیاسی دولت انگلستان بوده و با گرفتن پول از خارجیها، قصد طرح و بزرگنمایى بابیها و بهایىها را داشته و در راه ایجاد تفرقه میان ایرانیان تلاش میکرد. ادوارد براون سالیان طولانی به تدریس زبان فارسی و عربی در دانشگاه کمبریج مشغول بود تا اینکه در هفتم جولای 1926م در 54 سالگی درگذشت.