ویژهنامه «اصول فکری امام خمینی و مقام معظم رهبری» منتشر میشود
بنیاد اندیشه اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شمارههای آینده نشریات «الوحده»، «اکو آو اسلام» و «لومساژ» خود را به انتشار ویژهنامه «اصول فکری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری» اختصاص داده است. به گزارش مهر، حمیدرضا نثاری، مدیرعامل بنیاد اندیشه اسلامی با اعلام این خبر گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود در بیستوششمین سالگرد ارتحال امام(ره) محورهایی را تحت عنوان تبیین شخصیت و جایگاه امام(ره) مشخص کردند و نسبت به نحلههایی که درباره ابعاد شخصیتی امام (ره) سخنانی غیرواقعی طرح میکنند، هشدار دادند. وی افزود: مقام معظم رهبری همچنین نسبت به اینکه برخی بخواهند دیدگاه امام(ره) را مثلاً به لیبرال- دموکراسی سوق دهند، احساس خطر کردند و خواستار آن شدند تا دستگاههای فرهنگی دیدگاههای حقیقی امام(ره) را تبیین و مطرح کنند. نثاری گفت: بنابراین در این چارچوب تلاش کردهایم با انتشار این ویژهنامه دیدگاههای نظری و فکری امام (ره) راجع به انقلاب، حکومت و نظام و جمهوری اسلامی را تبیین کنیم.
حدادعادل:
امروز نیازمند «غیرت رسانهای» هستیم
غلامعلی حدادعادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در آیین پاسداشت «محمدرضا حسینیبای» رسانه را تیغ دو دم دانست و خواستار «غیرت رسانهای» برای هر اقدام مهم سیاسی، نظامی و فرهنگی شد. به گزارش«جوان»، حدادعادل درباره نقش امروز رسانهها افزود: دنیای امروز دنیایی است که هر اقدام سیاسی، نظامی و فرهنگی مهم محتاج یک غیرت رسانهای است و رسانه بیش از هر موقع دیگر در اوضاع جهان دخیل است. وی ادامه داد: زمان پیروزی مشروطیت عنوان شد که مطبوعات رکن چهارم دموکراسی کشور است و این سخن امروز هزار بار معنا و مفهوم بیشتری یافته است. حدادعادل با بیان اینکه امروزه کشورها به کمک امپراتوری رسانهای، بدترین اقدامات را خوب جلوه میدهند، گفت: رسانه امروز در دنیا جزئی از قدرت است. در عین حال یک تیغ دو دم است یعنی همان طور که قادر است در خدمت ظالم باشد میتواند در خدمت مظلوم هم باشد. وی با اشاره به اینکه دنیای غرب دائماً روی جدایی دین از سیاست و حکومت تأکید میکند، یادآور شد: غرب در عین حال برای تأمین منافع خود از جریاناتی حمایت میکند که به خشنترین وجه، دین را دستاویز حکومت و سیاست میکنند و ابایی از دروغپردازی ندارند. عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: یکی از گلایههای من از خبرنگاران این است که کلیشهای، خشک و تکراری عمل میکنند. ما تقریباً سوالات خبرنگاران را از پیش حدس میزنیم و همیشه 3 سوال کلیشهای در مراسم از ما مطرح میشود؛ اینکه نظرتان درباره این مراسم چیست؟ به نظر شما برگزاری این همایش در توسعه کشور چه نقشی دارد؟ و از ما نمایندگان سوال میشود مجلس برای توسعه این برنامه چه اهدافی دارد؟
کتاب «بیان تصویری دین در رسانه» منتشر شد
چاپ نخست کتاب «بیان تصویری دین در رسانه» تألیف دکتر علیاصغر فهیمیفر از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد. به گزارش مهر، رابطه دوسویه دین و رسانه، بویژه رسانههای صوتی و بالاخص تصویری که از مظاهر تمدن نوین شناخته میشوند، از موضوعات بحثبرانگیز هم در حوزه دین و هم در حوزه ارتباطات است که در چند دهه اخیر بویژه تحت تاثیر پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تأسیس نظام مبتنی بر احکام اسلام اهمیت و ضرورتش بیش از گذشته آشکار شده است. محتوای این کتاب بخشی از مطالعهای درباره تلویزیون و سینما بهعنوان کارآمدترین رسانههای مدرن و جمعی مبتنی بر الکتریسته است. آنچه مقالات این کتاب را به هم پیوند میدهد، غیر از بحث درباره زبان مشترک تصویر با الزامات و سواد خاص آن، یافتن نسبتی بین تلویزیون و سینماست، به عنوان سازههایی زیباییشناختی که برآمده از نوع خاصی از تفکر و نظام معرفتشناختی غربیاند، با منابع فکری حکمی و هنری ایرانی و تلاش برای پاسخ به این سوال که این رسانهها از نظر ماهیت تا چه اندازه توانایی انتقال مفاهیم و پیامهای بومی ما را دارند؟ این مساله بویژه در حوزه مطالعات رسانهای در کشور ما از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا این اعتقاد وجود دارد که ایران نیازمند دگرگون کردن ماهیت سکولار رسانههای مدرن به ماهیت دینی است و نیل به این هدف نیازمند بحث و تلاش علمی در کنار تجربیات هنری است تا بتوان رابطهای ذاتی میان این ارزشها و ماهیت هنری و فنی رسانه برقرار کرد.