printlogo


کد خبر: 141751تاریخ: 1394/4/22 00:00
پارلمان

طرف غربی تصور نکند پایان وقت  فرصت فشار به ایران است
رئیس مجلس با توصیه به ۱+۵ جهت استفاده صحیح از زمان گفت: طرف غربی تصور نکند پایان وقت فرصت مناسبی برای ارائه آرای جدید و حداکثر فشار به ایران است. علی لاریجانی روز یکشنبه پس از پایان جلسه صحن علنی مجلس و در حاشیه بازدید از نمایشگاه قاب سرخ- نخستین جشنواره عکاسی گلزار شهدای سراسر کشور- که در راهروی مجلس برگزار شده بود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره پیش‌بینی خود از مذاکرات هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و 1+5 گفت:‌ نگاهم در کل مثبت است و تلاشی که عزیزان ما در تیم مذاکره انجام می‌دهند داخل یک مسیر روشن، تعریف شده، چارچوب‌دار و کاملا فکر شده است. وی با ابراز امیدواری نسبت به عقلانیت طرف مقابل جهت استفاده درست از زمان افزود: 1+5 نباید تصور کند پایان وقت مذاکرات فرصت مناسبی برای وارد کردن آرای جدید در صحنه است یا اینکه تصور کند می‌‌تواند حداکثر فشار را در این مقطع به ایران وارد کند، چرا که این فشار ممکن است مشکل ایجاد کند.

استعفای دسته‌جمعی نمایندگان استان فارس
نماینده مردم فسا در مجلس از استعفای دسته‌جمعی نمایندگان استان فارس در اعتراض به عدم توجه دولت به خواست مردم و نماینده ولی فقیه در انتصاب استاندار فارس خبر داد. محمدحسین دوگانی در گفت‌وگو با مهر ضمن اعلام این خبر گفت: در ابتدا استیضاح وزیر کشور را از طرف ۵ میلیون مردم استان فارس، ائمه جمعه و اصولگرایان استان ارائه دادیم و در پی عدم اعلام وصول هیات رئیسه، ۱۰ نماینده استان فارس استعفای دسته‌جمعی دادیم. وی تاکید کرد: این استعفا در حمایت از مردم فارس بود.

استانی شدن انتخابات
در شورای نگهبان رد شد
شورای نگهبان نظر خود را در مورد طرح استانی شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای نگهبان، شورای نگهبان نظر خود را درباره طرح استانی شهرستانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که متن کامل آن به‌شرح زیر است:
1 - ماده 4 و تبصره‌های آن؛ با توجه به امتیازهایی که برای احزاب در مواد بعدی مقرر شده است، نسبت به سایر تشکل‌های دینی و سیاسی رسمی، تبعیض ناروا محسوب و مغایر بند 9 اصل 3 قانون اساسی است.
2 - در ماده 7 و تبصره آن، برگزاری انتخابات مطابق مفاد مصوبه چون موجب بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله‌ای و مذهبی می‌گردد و این اختلافات خلاف همبستگی و وحدت ملی است و عامل از بین رفتن توسعه و تحکیم برادری اسلامی و تعاون عمومی بین همه مردم می‌شود، بنابراین خلاف موازین شرع و مغایر بند 15 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.
به‌علاوه برگزاری انتخابات به‌نحو مذکور چون باعث کاهش مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت خودشان می‌شود، از این جهت مغایر بند 8 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد. مضافاً بر این در تبصره این ماده عبارت «یک یا چند کرسی» از جهت تأثیر در نتیجه انتخابات ابهام دارد، همچنین اطلاق آن از این جهت که شامل مواردی می‌شود که اتکا به آرای عمومی مصداق پیدا نمی‌کند، مغایر اصل 6 قانون اساسی شناخته شد.
3- اطلاق ماده 10 نسبت به مواردی که انتخابات یک حوزه به‌کلی ابطال می‌گردد، اگر این ابطال به‌نحوی باشد که به اساس انتخابات کل استان خلل وارد کند، صحیح دانستن انتخابات آن استان اشکال دارد.
4- ماده 11، علاوه بر اینکه نسبت به حق رأی مردم در مرحله اول تبعیض ناروا محسوب می‌شود و مغایر بند 9 اصل سوم قانون اساسی است، اطلاق آن از این جهت که شامل مواردی می‌شود که اتکای به آرای عمومی مصداق نمی‌یابد، مغایر اصل 6 قانون اساسی نیز می‌باشد.
5 - از آنجا که این مصوبه در کل، موجب افزایش هزینه‌های عمومی می‌گردد، لذا مغایر اصل 75 قانون اساسی شناخته شد.
تذکرات
1 - در سطر اول ماده 4، عبارت «داوطلبان نامزدی» باید به عبارت «داوطلبان نمایندگی» اصلاح شود.
2 - در تبصره یک ماده 4، بعد از عبارت «انجمن‌های اسلامی» حرف (و) اضافه شود.
 


Page Generated in 0/0071 sec