گروه اجتماعی: به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمیدهیم و با متخلفان بشدت برخورد میکنیم.
به گزارش «وطن امروز»، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب عنوان کرد: همانطور که سال گذشته اعلام کرده بودیم مصرف روغن پالم هیچگاه ممنوع نبوده و هشداری که در سال گذشته درباره این روغن داده شد به دلیل افزایش مصرف آن در کشور بود. وی افزود: واردات روغن پالم به ۵۰ درصد کل نیاز کشور رسیده بود و این در حالی است که میانگین مصرف روغن پالم در دنیا حدود ۳۰ درصد است. رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال گذشته سقف یکسومی که برای واردات در نظر گرفتیم را رعایت کردیم و امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمیدهد. دیناروند بیان کرد: البته به دولت پیشنهاد کردیم برای اینکه واردکنندگان روغن تشویق به واردات روغنهای پالم نشوند تعرفه آن را بالاتر از بقیه روغنها در نظر بگیرد که در صورت عملیاتی شدن این موضوع دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات هم نیست و خود به خود واردات روغن پالم کم میشود. وی تصریح کرد: اما تا زمانی که تعرفه وضع نشده است سازمان غذا و دارو میزان واردات را کنترل میکند و اجازه نمیدهد از سقف ۳۰ درصد مورد نظر بیشتر شود. همچنین در برخی فرآوردهها نیز امکان حذف روغن پالم وجود ندارد یعنی در برخی فرآوردهها همچون شکلات و بستنی جایگزین کردن روغن پالم با روغنهای بهتر میسر نیست و اگر با روغن جامد جایگزین شود زیان آن از روغن پالم بیشتر خواهد بود. دیناروند در ادامه خاطرنشان کرد: عمده مصرف روغن پالم در روغنهای مصرفی خوراکی خانوار است بویژه روغن سرخکردنی که آن هم به مقدار مشخص اجازه مصرف دارد، درباره استفاده آن در لبنیات کماکان ممنوعیت وجود دارد. هیچ دلیلی نمیبینیم که روغن پالم به لبنیات هم وارد شود زیرا استفاده از روغن پالم باعث میشود لبنیات پرچرب با قیمت کمتری وارد بازار شود. وی افزود: قیمت پایینتر یک فرآورده پرچرب، به معنای افزایش مصرف فرآوردههای پرچرب است که مورد تایید وزارت بهداشت نیست و راهحلی منطقی به نظر نمیآید. لبنیات پرچرب باید با چربی طبیعی شیر تهیه شود بنابراین اجازه استفاده از پالم را در آنها نمیدهیم و چنانچه واحدهای تولیدی لبنیات از روغن پالم استفاده کنند، تخلف محسوب شده و با آن بشدت برخورد میشود.