گروه اقتصادی: هر از گاهی مسوولان و متولیان مسکنمهر به نبود زیرساختهای مسکنمهر اشاره میکنند و میگویند واحدهای مسکونی مهر آب، برق و گاز ندارد اما متقاضیان باید مابهالتفاوت افزایش قیمت خانهها را هرچه زودتر بپردازند تا خانهای را که هیچ امکاناتی برای سکونت ندارد از ما تحویل بگیرند. شاهد این مدعا افزایش قیمت تا 5 میلیون تومانی واحدهای مسکونی فاز 3 جدید پردیس است که بالغ بر 3500 متقاضی باید از ابتدای تیر امسال این مبلغ را به حساب واریز کنند تا بتوانند واحد خود را تحویل بگیرند. با وجود این افزایش قیمت اما هنوز امکانات اولیه خانهها فراهم نیست بهطوریکه باران هاشم زهی، مدیرعامل شهر جدید پرند گفته است هماکنون ۲۰ هزار مسکنمهر این شهر جدید برای افتتاح منتظر تامین آب، برق و گاز هستند.
۲۰ هزار مسکن آب و برق ندارد
هاشمزهی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که چه تعداد واحد مسکنمهر به خاطر نبود آب، برق و گاز تحویل متقاضیان نمیشود، گفت: در مجموع تأمین خدمات زیربنایی مثل آب، برق و گاز از وظایف وزارت نیرو و وزارت نفت است و در پرند که 95 هزار و 400 واحد در دست سازندگان مسکنمهر در قالب تفاهمنامه سهجانبه است 16 هزار واحد مسکونی توسط شرکتهای تعاونی در حال ساخت است. وی افزود: تأسیسات زیربنایی در 95هزار و 400 واحد به 50 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است و روند پیشرفت کار خیلی کند است، بنابراین درحال حاضر 20 هزار واحد مسکونی مهر در پرند به مرحلهای از ساخت رسیده است که اگر آب، برق و گاز آنها وصل شود، به بهرهبرداری میرسند. وی تاکید کرد: لازم است دستگاههای خدماترسان ورود کنند تا این واحدها تعیین تکلیف شوند. هاشمزهی ادامه داد: ما نیز براساس مصوبه هیأت وزیران برای بحثهای آب و فاضلاب با همکاران وزارت نیرو جلسه گذاشته و از طریق منابع داخلی انواع داراییهای اراضی را شناسایی و کمک کردهایم موضوع تأسیسات زیربنایی و نصب انشعاب برای واحدهای مسکونی انجام شود، منتهی روند تأمین خدمات زیربنایی واحدهای مسکن مهر کند است. مدیرعامل شهر جدید پرند درباره افزایش 5 میلیون تومانی سقف تسهیلات مسکنمهر گفت: در مجموع 56 هزار واحد مسکونی مهر پرند برای دریافت تسهیلات مسکنمهر به بانک مسکن معرفی شدهاند که تاکنون برای حدود 33 هزار واحد مسکونی بانک مسکن با سازندهها قرارداد امضا و مبادله کرده و در حال پرداخت تسهیلات است. وی افزود: در مجموع در پرند قیمت مسکنمهر نهایی شده و هیچگونه تعدیل قیمتی اعمال نکردهایم. هاشمزهی ادامه داد: تحویل واحدهای مسکنمهر به واریز آورده متقاضیان بستگی دارد، پس باید مردم همکاری کنند و اگر همکاری کنند، تا پایان امسال با توجه به توان سازندگان واحدهای مسکنمهر تعیین تکلیف میشود.
فروش زمین برای ساخت مسکنمهر
در همین حال علیاصغر مهرآبادی، قائممقام وزیر راهوشهرسازی در مسکنمهر با بیان اینکه بخشی از نیاز موجود در ساخت مساکن مهر با فروش اراضی برطرف خواهد شد و در همه شهرهای موجود چنین عزمی ایجاد شده است، اظهار داشت: طرح مسکنمهر در بیش از 1100 شهر با اهداف خیرخواهانه تصویب شد اما به دلیل شتابزدگی در مکانیابی در برخی نقاط اشتباه رخ داده و در اجرا، هزینههای زیادی به دولت تحمیل کرده است. وی با بیان اینکه مسکنمهر بحث دولت و نیاز مردم است، تاکید کرد: عزم دولت بر اتمام پروژههای مسکنمهر است. مهرآبادی اضافه کرد: 30 درصد کل اصلاحات مسکنمهر در این دولت انجام شده است. وی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا آغاز هفته دولت حدود 150 هزار واحد مسکنمهر را در کشور به بهرهبرداری برسانیم. وی ادامه داد: با وجود عظیم بودن پروژهها مانند پروژه مهر شهر زاهدان با حدود 7 هزار واحد نمیتوانستیم وظیفه آمادهسازی را به خود افراد صاحبخانه محول کنیم بنابراین وزارت راهوشهرسازی برای کمک آمده است تا سریعتر خانهها تحویل مردم شود. وی با اشاره به وصول اقساط واحدهای مسکنمهر گفت: در وصول اقساط 74 درصد وصول داشتیم که امسال تاکنون 6 هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وصول کردهایم. مهرآبادی در همین رابطه افزود: به طور میانگین ماهانه 240 میلیارد تومان وصول اقساط داریم. وی ادامه داد: در حال حاضر ساخت پروژههای مسکنمهر در کشور به طور میانگین 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که این رقم در استان سیستان و بلوچستان 89 درصد پیشرفت داشته که رتبه بالاتری در میانگین کشوری دارد. وی در ارتباط با خدمات زیربنایی نیز افزود: در خدمات زیربنایی 1350 باب مدرسه در پروژه مسکنمهر کشور نیاز داریم که در حال حاضر ساخت 439 باب مدرسه شروع شده که از این تعداد 139 باب تحویل داده شده است.
ساخت 5/1 میلیون مسکن اجتماعی
مدیرکل تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مدت ۵ سال 5/1 میلیون واحد مسکونی برای گروههای کمدرآمد مشمول سازمان بهزیستی، کارگران و افراد تحتپوشش سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری ساخته میشود. احمد بیگدلی درباره آخرین اقدامات انجام شده از سوی دولت برای ساخت مسکن اجتماعی، افزود: طرحی که تحت عنوان مسکن اجتماعی مورد تفاهم وزارتخانههای کار و راهوشهرسازی است، مبتنی بر
2 بخش اصلی خواهد بود. مدیرکل تعاونیهای خدماتی وزارت کار تصریح کرد: یک بخشی از کار، اجرا در بافتهای فرسوده با هدف بازسازی این بافتهاست و رویکرد دیگر حمایت از گروههای کمدرآمدی است که نمیتوانند در شرایط بازار، مسکن داشته باشند و به بیان سادهتر، برخی افراد به لحاظ درآمدی امکان خانهدار شدن ندارند؛ بدین ترتیب این طرح میخواهد به آنها کمک کند تا خانهدار شوند. به گفته وی طرح مسکن اجتماعی مشکلات زیرساختی ندارد.